Ads Area

AMD MediaTek ile işbirliğine gidiyor

AMD, RZ600 Serisi Wi-Fi 6E modüllerini geliştirmek için MediaTek ile işbirliğine gidiyor

 


 

AMD ve MediaTek, Filogic 330P yonga setini kullanan AMD RZ600 Serisi Wi-Fi 6E modüllerini geliştirmek ve endüstri lideri Wi-Fi çözümlerinin ortak mühendisliğini yapmak için yeni bir iş birliği açıkladı.



 

Filogic 330P yonga seti, 2022 ve sonrasında yeni nesil AMD Ryzen serisi dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara güç sağlayacak, düşük gecikme süresi ve diğer sinyallerden daha az parazit ile yüksek Wi-Fi hızı sunacak.

 

AMD ve MediaTek, kullanıcılar için sorunsuz bağlantı deneyimleri sunmaya odaklanarak AMD RZ600 Serisi Wi-Fi 6E modüllerini optimize ederek güç yönetimi için PCIe ve USB arabirimleri geliştiriyor. Ayrıca optimizasyon süreci, stres testi ve OEM müşterileri için geliştirme süresini azaltabilecek uyumluluk standartlarını sağlamayı içeriyor.

 

Filogic 330P, Bluetooth® 5.2 (BT/BLE) ile birlikte en yeni 2x2 Wi-Fi 6 (2.4/5GHz) ve 6E (6GHz bandı 7.125GHz'e kadar) bağlantı standartlarını destekliyor. Yüksek verimli yonga seti, 160MHz kanal bant genişliğinde yeni 6GHz spektrum desteği de dahil olmak üzere 2.4Gbps'ye kadar bağlantı desteği ile ultra hızlı bir performansa sahip. 

 

Yonga seti ayrıca, güç tüketimini optimize ederek MediaTek'in güç amplifikatörü (PA), düşük gürültülü amplifikatör (LNA) teknolojisini entegre ediyor ve bu durum Filogic 330P yonga setinin her boyuttaki dizüstü bilgisayara yerleştirilmesini sağlıyor.

 

Kesintisiz bağlantı, uzun pil performansı

AMD Müşteri İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Saeid Moshkelani, “Hızlı ve güvenilir kablosuz bağlantıya sahip olmak, özellikle artan görüntülü arama, yayıncılık ve oyun nedeniyle tüketicilerin hız, bant genişliği ve performans talepleri arttıkça çok önemli bir hale geldi. 

 

Güçlü AMD Ryzen işlemcilerni MediaTek'in lider gelişmiş bağlantı teknolojileri ile birleştirmenin her yönden inanılmaz bir bilgi işlem deneyimi sunacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

MediaTek Akıllı Bağlantı Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Alan Hsu, “MediaTek akıllı TV'ler, yönlendiriciler ve sesli asistanlar dahil olmak üzere Wi-Fi pazarındaki bir dizi farklı segmentte lider konumda. 

 

Yeni Filogic 330P yonga seti, PC pazarındaki faaliyetlerimizi genişletmeye devam ederken, bağlantı portföyümüzü de genişletiyor. Yeni nesil AMD dizüstü bilgisayarlara güç sağlayan bu yüksek verim ve ultra düşük güçlü yonga seti ile tüketiciler oyun oynarken, yayın yaparken ve görüntülü sohbet ederken kesintisiz bağlantının ve daha uzun pil ömrünün keyfini çıkarabilirler” dedi.

 

AMD RZ600 Serisi Wi-Fi 6E modülleri, AMD'nin Wi-Fi yeteneklerini genişleterek OEM'lere ve son kullanıcılara ister oyun oynasınlar, ister uzaktan çalışsınlar, isterse de büyük bir projeyi tamamlıyor olsunlar, mükemmel bağlantı çözümleri getiriyor.

 

AMD RZ600 Serisi Wi-Fi 6E Modülleri Teknik Özellikleri 

 

Wi-Fi Modülü

Wi-Fi Özellikleri

M.2 Slotları

AMD RZ616 Wi-Fi 6E modülü

Wi-Fi 6E 2x2

160MHz Wi-Fi Kanalları

2.4Gbps’e kadar PHY Hızı

M.2 2230 ve 1216

AMD RZ608 Wi-Fi 6E modülü

Wi-Fi 6E 2x2

80MHz Wi-Fi Kanalları

1.2Gbps’e kadar PHY Hızı

M.2 2230

 

 

Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area