Ads Area

iyzico ve Payguru, Dünya Çapında Bir İlki Gerçekleştirdi

iyzico ve TPAY MOBILE şirketi Payguru, dünyada bir ilk olan 'Doğrudan Operatör Faturalandırması'nın (DCB) yeni bir kullanım şeklini lansmanını duyurdu. 

 

İş birliği sayesinde Türk tüketiciler, "Doğrudan Operatör Faturalandırması" (DCB) aracılığıyla yükleme yapabilecek. Böylece sistem kredi kartı veya banka kartı olmyan tüketicilerin de finansal erişim sağlamasına katkıda bulunacak. 
 
 Türkiye'nin önde gelen ödeme teknolojileri sağlayıcısı iyzico, TPAY MOBILE FZ-LLC şirketi olan Payguru iş birliğiyle, Doğrudan Operatör Faturalandırmasının (DCB) yeni bir kullanım şeklinin lansmanını duyurdu. 
 


Türkiye'deki en popüler mobil cüzdanlardan biri olan iyzico uygulamasına, tüketiciler DCB aracılığıyla yükleme yapabilecek. 

 
Böylece sistem kredi kartı veya banka kartı olmayan tüketicilerin de finansal erişim sağlamasına katkıda bulunacak.  
 
Banka ya da kredi kartı olmadan ödeme yapmak mümkün
  DCB'nin bu yeni kullanım şekli, geleneksel bankacılık altyapısına sınırlı erişimi olan tüketicilerin; bir banka hesabına, kredi veya banka kartına ihtiyaç duymadan dijital ödeme yapmalarını sağlayarak finansal erişimi geliştirecek. 
 
Teknoloji, yerel satıcıların ödemelere sorunsuz bir şekilde ulaşmasını ve ödeme almasını sağlayarak işletmelerin ve bireylerin Türkiye'de para ödeme ve alma biçimini değiştirecek. Bu tek entegrasyon, Türkiye’deki iş yeri sahiplerinin 87 ödeme kanalıyla bağlantı kurmasını sağlayacak. 
 
Yeni ve hatta banka hesabı olmayan müşterilere erişimlerini genişleterek işlerini büyütmelerine yardımcı olacak ve operatörlerin tarifeleriyle paket oluşturma, sadakat ve teşvik programları gibi yenilikçi hizmetler sunacak.  
 
Payguru Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Işık Uman:"Türkiye'ye yatırım yapma taahüdümüzü güçlendirdik" 
iyzico işbirliğinin, Payguru'nun yolculuğunda yeni bir dönüm noktasını simgelediğini belirten Payguru Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Işık Uman, "Bu hamle, DCB çağında bir etki yaratmak için en iyi yol olan işbirliği yapma stratejimizle birebir uyumludur. 
 
Bu iş birliği Türkiye genelinde dijital ticaret, finansal kapsayıcılık ve finansal erişime sürekli yatırım yapma ve değerini ortaya çıkarma taahhüdümüzü güçlendiriyor. 
 
Ayrıca, bu işbirliği, Haziran 2020'de Payguru'nun TPAY MOBILE tarafından satın alınmasının ardından, bizim uygulamaları derecelendirme becerimizi de ortaya koyuyor" dedi. 
 
iyzico Kurucu Ortağı ve CEO'su Barbaros Özbuğutu,"Finansal kapsayıcılığı artırmak için ödeme dünyasında yeni bir sayfa açtık" 
“Mobil teknolojilerinin tüketicileri yalnızca daha etkin iletişim kurmasını değil, uzaktan ödeme yapmasını da sağladığına dikkat çeken iyzico Kurucu Ortağı ve CEO'su Barbaros Özbuğutu şunları söyledi:
 
 "Payguru ile birlikte, ekonomik kalkınmayı teşvik etmede hayati önem taşıyan finansal kapsayıcılığı artırmak amacıyla mobilin gücünü kullanarak ödemelerde yeni bir sayfa açıyoruz. 
 
Operatörlerle iş birliği yaparak kredi veya banka kartı olmayan tüketicilerin telefon operatörleri aracılığıyla iyzico dijital cüzdanlarına bakiye aktarmalarına olanak vererek finansal erişimlerini sağlıyoruz. 
 
Bu, iyzico'nun demokratik yaklaşımını, Payguru'nun hızlı ve dinamik yapısıyla birleştiren ödemeler alanındaki tarihi bir adımdır. 
 
Payguru ve ana şirketi TPAY MOBILE ile iş birliğinin devam edecek olmasından büyük mutluluk duymaktayız.” Türkiye’de bankacılık hizmet ve ürünlerini kullanmayan milyonlarca kişi olmasına rağmen, etkin dijital çözümler sayesinde, finansal sisteme erişimde artış gözleniyor. 
 
Tüketiciler, iyzico dijital cüzdana banka havalesi, kredi kartı ve mobil bakiye transferi ile hızlı ve güvenli bir şekilde yükleme yapabilecek. iyzico, yıllık 18 milyar TL işlem hacmi ile 70 binden fazla üye işyerine ve 900 binden fazla alt üye iş yerine hizmet veriyor. 
 
Payguru, DCB hizmetlerini 3 mobil şebeke operatörü ve 8 büyük banka üzerinden, banka havalesi ve ATM ödemeleri ile sunuyor. Bölgede 84 milyondan fazla abonesi bulunan Payguru, 1400'den fazla iş yeri ve 104.5 milyonun üzerinde işlem hacmine sahip.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area