Ads Area

Hızlı İnternet Rehberi

Evde ve ofiste İnternete bağlanmak için farklı teknoloji ve bağlantı alternatiflerini değerlendiriyoruz. 

Yeni teknolojiler ve bağlantı türleri arasında kaybolmadan internet hızınızı artırmak aslında çok kolay. Bunun için hazırladığımız hızlı internet rehberimize göz atmanızda fayda var. 

Ağ teknolojileri alanında dünya liderleri arasında yer alan Zyxel, ev ve ofislerde internet bağlantı kalitesini artırmak için “5 adımda ultra hız rehberi” hazırladı. Zyxel Marka ve Pazarlama Müdürü Özden Aliyagiç Uyar, kesintisiz ve 

Güçlü bir internet bağlantısı için neler yapılmalı? 

Doğru Modem Konumlandırma 

Öncelikle bağlı olduğunuz modem veya router’ın evde veya ofiste nerede konumlandırıldığını kontrol edin. WİFİ bağlantınızın kalitesi için konumu göz ardı etmeyin. 


Bu tarz cihazların herkes tarafından aynı sinyal seviyesinde kullanılabilmesi için mümkünse ev veya ofisinizin kullanım alanına göre tam ortasına yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

Servis Sağlayıcının Hızını Kontrol Edin

Eğer ADSL, VDSL, Fiber veya kablo internet kullanıyorsanız sizlere sunulan hızlardan birisini seçmişsiniz demektir. 

Bu hızlar 8 MB, 16 MB, 25 MB, 50 MB olabileceği gibi fiber bağlantılarda 100 MB ve hatta 1 GB’a kadar olabilir. Hız konusu servis sağlayıcınız ile aranızda yaptığınız sözleşme gereği size sunulur. Eğer internet hızınızın maksimum ne kadar olduğunu bilmiyorsanız servis sağlayıcınızı arayarak öğrenin. 

Her şeyden önce internet sorunun geniş bant bağlantısında olmadığını kontrol etmelisiniz. Bunu doğrulamak için mümkünse bir Ethernet kablosu kullanarak bir PC'yi doğrudan yönlendiriciye bağlayın ve İnternet hız testi yapın. 

Bu testi Speedtest uygulamasını kullanarak tarayıcı üzerinden yapabilirsiniz. Geniş bant servisinizden makul şekilde bekleyebileceğiniz hızları belirlemek için birkaç kez testi tekrarlayın.

Wi-Fi Bağlantınızı Bozabilecek Cihazlara Dikkat Edin 

Ev veya ofisiniz içerisindeki her şey wi-fi bağlantınızın kalitesini etkileyebilir. Sinyali azaltacak şeylerin başında kalın duvarlar, kapılar veya camlar gelebilir. 

Kablosuz yönlendiricinin konumunu düzenleyerek bu tarz büyük sorunları aşabilirsiniz. Bunun yanı sıra yönlendiricinin sinyal kalitesini daha iyi hale getirebileceğiniz çözümler var. Örneğin kablosuz menzil genişleticiler. Evde ve iş yerinde size kesintisiz hızlı internetin kapısını açarlar. 

Kablosuz yönlendiriciyi, kablosuz telefonlar, bebek monitörleri, kablosuz video cihazları, mikrodalga fırınlar veya diğer elektronik cihazlar gibi potansiyel kaynaklardan uzak tutmaya çalışmalısınız. Diğer elektronik cihazların kontrol edemediğiniz sinyalleri kablosuz yönlendiricinizin verimsiz çalışmasına sebep olabilir. 

Kablosuz Ağ / Menzil Genişletici Zyxel WRE2206, güçlendirilmiş donanımı ve kullanıcı dostu arayüzü ile çok katlı evlerde ve küçük ofislerde daha iyi bir kapsama alanı ve kolay kurulum imkânı sunar. 

Menzil genişletici WRE2206, üzerinde yer alan WPS düğmesi ile tek tıklamada basitçe kurulabilir. Kablosuz genişletici cihazların, kurulacağı lokasyon verimlilik için önem taşıdığı için WRE2206, üzerinde yer alan LED göstergesi ile en iyi konumu bulmaya yardımcı olur. 

LED gösterge aynı zamanda kaç cihazın bağlı olduğunu ve performansı nasıl etkilediğini de gösterir. WRE2206 doğrudan elektrik prizine takılarak çalışır.

Kablosuz Yönlendiricinizin Yazılımını Güncelleyin 

Zyxel Pazarlama ve Marka Müdürü Özden Aliyagiç’in verdiği bilgiye göre 1. ve 2. adımları gerçekleştirdiyseniz ve PC, akıllı telefon veya tabletinizden yönlendiriciye yalnızca birkaç metre doğrudan bakarken bile kablosuz bağlantı konusunda halen hız sorunu yaşıyorsanız, kablosuz yönlendiricinizin firmware sürümünü yükseltmeyi deneyin. 

Bu işlemi yapmak zor gibi gözükse de aslında çok kolay. Öncelikle sahip olduğunuz yönlendirici markasının web sitesinden güncel firmware sürümünü indirin. 
Ardından Zyxel modemler için; modem arayüzü üzerinden yazılım güncelleme (firmware upgrade) bölümü içerisinde girip indirdiğiniz dosyanın yolunu göstermeniz yeterli. Modem birkaç dakika içerisinde kendi kendini güncelleyecek ve en son yazılım ile size hizmet sunmaya devam edecektir.

Antenin Yönünü Değiştirmeyi Deneyin 

Wi-Fi yönlendiricisinin üzerinde harici bir anten varsa yönünü değiştirmeyi deneyin. Genellikle en iyi sinyal, anten yukarı doğru baktığında elde edilir, ancak bağlantı sinyalinin gücü ve kalitesi alıcı cihazın yönüne göre de değişiklik gösterebilir. 

Yönelticinin 2 anten varsa, bunları sırasıyla saat 10 yönüne ve 2 yönüne çevirmeyi deneyin. Bu anten pozisyonunda sizin için en uygun sinyal seviyesini elde etmiş olacaksınız.  

Zyxel NBG 6515 
802.11ac teknolojisi destekli Zyxel NBG 6515, hem 5 dBi hemde 3 dBi destekleyen iki adet smart antene sahip.

 Bu özelliğiyle Wi-Fi için keyifli bir deneyim sunan ürün, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, akıllı televizyonlar, oyun konsolları ve medya sunucuları gibi cihazlar için genişletilmiş bir kapsama alanı deneyimi yaşatıyor.

Ads Area