Ads Area

TTNET Tivibu'yu kullanıma sundu

Yıl içerisinde ses, IPTV ve mobil iletişim alanlarına da el atmayı düşünen şirket, ilk olarak internet televizyonu adımını attı. "Tivibu" adıyla atılan bu ilk adım, aylık üyelik yöntemiyle ilk etapta yerli ve yabancı 61 farklı televizyon kanalını ve DVD film arşivini internete taşıyor.

Türk Telekom, Microsoft ve yapımcı kuruluşların ortaklığı ile hayata geçen Tivibu, bilgisayara yüklenen basit bir yazılım aracılığıyla tüm hizmetlerini kullanıcıya ulaştırabiliyor. TTNet'in deyimiyle "Televizyon ve sinemayı taşınabilir hale getiren" hizmet, masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar üzerinden kullanılabiliyor. Çok yakında, servisin çeşitli uygulamalar aracılığıyla akıllı telefonlarda da kullanılabilmesi planlanıyor.

Akışkan yayın için Microsoft Silverlight teknolojisini kullanan Tivibu, Standart Paket'i ile canlı yayını durdurma, kaldığı yerden başlatma ve geri alma özelliklerine sahip. Ayrıca kaçırılan veya tekrar izlenmek isteyen programları da üzerinden bir haftadan fazla geçmediyse yeniden ekrana getirme imkanı da tanıyor. Standart Plus Paket ise bunun üzerine bir de popüler diziler, belgeseller ve yerli - yabancı DVD arşivini ekliyor.

Tivibunun Teknik özellikleri


- Tivibu iki formatta yayın yapıyor. İlki 640 x 480 çözünürlükte olan 4:3 formatı. İkincisi ise geniş ekran kullanan kişilerin alışık olduğu 16:9 formatı.

- Tivibu sadece TTNet ADSL aboneleri tarafından kullanılıyor. Diğer servis sağlayıcılarına üye olan kullanıcılar bu hizmetten yararlanamıyor.

- Tivibu, abonesi olduğunuzun internet paketinin kotasından bağımsız değil. Yani kotalı bir aboneliğe sahipseniz dikkatli olmanızı gerekli. (ipucu, Tivibu seçtiğiniz yayın formatına göre saatte 135 ile 435 MB arası bir kullanım yapıyor. Yani 4 GB kotası olan bir kullanıcı, ortalama 14 saatte bu kotayı aşacaktır. Kotasız kullanıcılar ise, aslında 15 GB "adil kullanım" kotasına uymak durumunda olduklarından bu hizmeti 52 saat kullanabilecek. )

- Tivibu'nun Standart Paketi, 30 Nisan'a kadar geçerli olmak üzere aylık sadece 1 TL ücret alıyor. Bu paket dahilinden yerli ve yabancı televizyon kanalları mevcut. Canlı yayını durdurma ve yeniden başlatma özelliği de yine bu pakete dahil.

- Standart Plus Paket ise bu ilk paketin üzerine popüler diziler, belgeseller, çocuk, yaşam ve eğlence programlarını ekliyor. Bu paketin fiyatı ise 30 Nisan'a kadar yine 1 TL, bu tarhiten sonra ise 4 TL olacak. DVD kiralama servisi ise filmine göre 50 kuruş ile 3 TL ücret talep edecek. Tüm bu ücretler aylık ADSL faturanıza eklenecek, kredi katı ile ödenmesi gerekmeyecek.

Servisin bariz mobil avantajları ve hayli düşük olan tarfiesi dışında göze batan eksi yönleri ise tabii ki kotayı sular seller gibi bitirecek olması ve sadece Windows tarafından desteklenen kullanıcı yazılımı.

Tivibu'nun içeriğindeki kanalları görmek, yazılımı indirmek ve üye olmak tivibu web sitesini ziyaret etmek yeterli.

basit bir arayüz ile aradığınız seçeneği çok kolay bulabiliyorsunuz, canlı yayın ile Tivibu arasındaki yayının farkı 10 saniyenin biraz altında oluyor. .yahoyt.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area