Ads Area

Microsoft Windows İnternet Explorer 8 Beta

İleri güvenlik özelliklerine sahip olan yeni sürüm, arama teknolojisinde getirdiği yeniliklerle kullanıcılara bambaşka ve çok zengin bir İnternet deneyimi yaşatıyor. Windows İnternet Explorer 8 Türkçe sürümü 16 Eylül 2008 itibarı ile İnternet’te yayınlandı.

Arama teknolojisinde devrim

Microsoft Windows İnternet Explorer 8, İnternet’in en çok yararlanılan özelliği olan bilgi aramayı kolaylaştırıyor. Arama kutusuna, aranan bilgiyle ilgili sözcükler yazılırken, gerçek zamanlı sonuçlar gelmeye başlıyor. Ayrıca arama motorunun önerileri de hızlı bir şekilde geliyor. Yapılan öneriye tıklamak, arama kutusuna yeniden bir şeyler yazmaya gerek bırakmadan, önerilen doğrultuda bir aramayı derhal başlatıyor ve sonuçlandırıyor.

Microsoft Windows İnternet Explorer 8 de arama fonksiyonu, başta Microsoft Live Search, Yahoo ve Wikipedia olmak üzere İnternet’in en güçlü arama motorlarının olanaklarını bir araya getiriyor.

Yeni sürümde en güçlü arama motorları ile işbirliği yapan Microsoft, görsel aramayı mümkün kılıyor. Örneğin arama kutusuna “Hava durumu” yazıldığında, Şehirdeki hava durumu doğrudan ekrana geliyor.

Farklı sitelerden istediğiniz bilgilere en hızlı şekilde ulaşın

Normal olarak kullanıcılar birden fazla sitedeki içeriklerle ilgilenirler ve bunların en güncel halini almak için tekrar tekrar bu sitelere bağlanırlar. Microsoft Windows İnternet Explorer 8’deki “Web Slice” özelliği ise bu sorunu çözüyor.

Bu özellikle, farklı sitelerde kullanıcıyı ilgilendiren bölümler, sık kullanılanlara kaydediliyor ve gerektiğinde buraya tıklamak yeterli oluyor. Kullanıcı derhal, web sitesinin istediği bölümünün en güncel haline ulaşıyor.

İnternet Explorer 8 ayrıca sahip olduğu “Accelerators” sayesinde web sayfalarında bağlanmayı hızlandırır. Bazı web sitelerinde normal koşullarda istenilen işlemleri yapmak uzun sürebilir. Örneğin Facebook tarzı bir sosyal ağ sitesinde içerik paylaşırken veya perakende satış yapan bir web sitesinde ürün seçerken kullanıcı birçok aşamadan geçmek zorunda kalır. Oysa İnternet Explorer 8’de yer alan hızlandırıcı özelliklerle bu işlemleri en kısa sürede ve en etkin şekilde yapmak mümkün oluyor.

Üst düzey güvenlik

İnternet Explorer 8’in en önemli özellikleri arasında güvenlik, kişisel bilgilerin korunması, veri ve bilgilerin kontrol altında tutulabilmesi de yer alıyor. InPrivate Browsing, InPrivate Blocking ve güçlendirilmiş Delete Browsing History gibi özellikler, kullanıcıya dış müdahalelere karşı yüksek düzeyde güvenlik sağlıyor. SmartScreen Fitler ve Inprivate Browsing & Domain Highlighting gibi özellikler İnternet ortamında güven içinde bankacılık işlemleri veya alışveriş yapılmasını mümkün kılıyor.

Internet Explorer 8 hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve deneme amacıyla Windows Internet Explorer 8 Beta 2 indirmek için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

Download

* Bu bir beta sürümdür. yazılımda hatalar olabilir.Sitede sunulan programları kurmadan/çalıştırmadan önce virüs taramasından geçiriniz. Programların kullanımları sonucu oluşabilecek zararlardan http://bilisimedya.blogspot.com sorumlu değildir.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area