Ads Area

google,yılın ikinci yarısından sonra kendi cep telefonu işletim sistemini olan androidi piyasaya sürmeye hazırlanıyor

Yıllardır interneti egemenliği altında tutan Google’ın cep telefonlarına ilgisi bır sır değil. Zaten birçok Google hizmetinin cep telefonlarına uygun versiyonları da halihazırda serviste.
Ancak Google bu ilgisini birkaç adım öteye taşıyarak, yılın ikinci yarısından sonra kendi cep telefonu işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanıyor: Android. Google’ın mobile platformlar biriminin yöneticisi olan Andy Rubin tarafından geliştirilen Android, açık kodlu bir işletim sistemi olacak; böylece isteyen Android için yazılımlar, zımbırtılar geliştirebilecek. Mevcut cep telefonu yazılımları, ancak cep telefonu markalarının ya da bu markaların yetki verdiği kuruluşların yazılımlar geliştirmesine imkan tanıyor. Bu da işlemci ve işletim sistemi gücünün tam kapasiteyle kullanılmasını imkânsız kılıyor; kullanıcı kendisine sunulan kısıtlı seçeneklerle yetinmek zorunda kalıyor.

Android ise cep telefonu dünyasına şimdiye kadar görülmedik bir hareket getireceği, çok sayıda yazılımcı bu işletim sistemi için sayısız program geliştirecek.

Bu arada ber ikisi de cep telefonu da üreten piyasanın en önemli iki işletim sistemi geliştiricisi Symbian ve Microsoft, yakında kendi sistemlerinin “halka açılacağını”, isteyenin bu işletim sistemleri için yazılım geliştirebileceğini söylüyor. Bu gelişmenin ardında yatan neden ufukta görünen Android istilâsı mıdır, bilinmez, ama Android’in piyasayı oldukça hareketlendireceği, cep telefonlarının şimdiye kadar görülmedik yetenekler kazanacağı bir gerçek. milliyet

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area