Ads Area

AMD, dizüstü bilgisayarları Puma ile coşturacak

AMD'nin Puma kod adlı yeni taşınabilir sistem platformu, Taipei Computex'te görücüye çıktı. Yeni platformda, sıfırdan üretilmiş ve AMD'nin Barcelona işlemcilerini temel alan Turion X2 Ultra işlemcisi ve gelişmiş bir tümleşik ve harici grafik çözümüyle karşılaşıyoruz. AMD görünüşte çok iyi bir çoklu ortam deneyimi hazırlamış durumda; fakat gerçek uygulamalardaki performans ve pil tüketim dengesini test etmeden bir şeyler söylemek zor görünüyor.

Turion X2 Ultra: Yeni Nesil Mobil İşlemci

AMD'nin Griffin isimli yeni mobil işlemci çekirdeği, önceki nesle yapı olarak benzese de, işlemcinin soket yapısı değişmiş durumda. Yeni soket tamamen iğnesiz olarak üretilmiş ve 638 iğneye sahip. Sistem, işlemci üzerindeki bellek denetçisiyle birlikte DDR2 belleğe destek veriyor.

Turion X2 Ultra işlemcilerinin isimlendirme biçimi de değişmiş durumda. ZM biçiminde kodlara sahip olan Turion X2 Ultra işlemcileri, uzun süredir kullanılan harfli isimlendirme sistemine göre, sonu L ile biten (TL-60 gibi) işlemcilerden daha yüksek güç verimliliğine sahip durumda (Z'ye doğru verimlilik artıyor).haber7

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area