Ads Area

NVIDIA Yapay Zeka Destekli Görüntü Üreticisi DLSS 3ü Duyurdu

DLSS 3, Yapay Zeka ile Tüm Kareyi Gerçek Zamanlı Oluşturarak GPU ve CPU Limitli Oyun ve Uygulamalarda Avantaj Sağlıyor 
 

NVIDIA bugün, oyunlar ve uygulamalar için NVIDIA RTX™ nöral işlemeyle yeni bir çağı başlatan, yapay zeka destekli performans artırıcısı NVIDIA® DLSS 3'ü duyurdu. 
 


Olağanüstü görüntü kalitesi ve kaba kuvvet görüntü işlemeye kıyasla 4 kata varan performans ortaya koymak için şirketin önde gelen yapay zekaya dayalı süper çözünürlük teknolojisini temel alan DLSS 3, günümüzün ideal ve kapsamlı oyun deneyimini tanımlayan hızlı tepkimeye yeni bir yorum getiriyor. 
 
Bu yeni teknolojinin detayları, yeni NVIDIA Ada Lovelace mimarisine dayalı GeForce RTX® 40 Serisi GPU'ların tanıtıldığı GeForce® Beyond: GTC Özel Yayını esnasında paylaşıldı. 
 
NVIDIA'nın Kurucusu ve CEO'su Jensen Huang, şunları söyledi: "DLSS en iyi buluşlarımızdan biri ve gerçek zamanlı ışın izlemeyi mümkün kılıyor. DLSS 3, oyuncular ve içerik oluşturucular için başka bir kuantum sıçramasını temsil ediyor. 
 
RTX nöral işlemedeki öncü çalışmalarımız, yapay zekanın sanal dünyaların yaratılmasında merkezi bir rol oynadığı yeni bir olasılıklar evreninin kapılarını açtı." DLSS 3, bu teknolojiyi kullanan 35'in üzerinde oyun ve uygulama ile oyun ekosisteminden halihazırda yaygın bir desteğe sahip.
 
DLSS 3: Yapay Zekayla Desteklenen Performans Çarpanı 
Işın izleme ve yapay zeka teknolojilerinin birleşimi, görüntü kalitesinde önemli iyileştirmelerin yanı sıra performansta büyük artışlar sağlayarak video oyunlarında devrim yarattı. Bu, GeForce RTX'ten önce görülmemiş bir başarıydı. 
 
GeForce RTX 40 Serisi GPU'lardaki yeni dördüncü nesil tensör çekirdekleri ve Optik Akış Hızlandırıcı’yla güçlendirilen DLSS 3, şirketin eleştirmenlerce beğenilen Derin Öğrenme Süper Örnekleme teknolojisinin en son örneğini simgeliyor ve Optik Çoklu Kare Üretimi adlı yeni bir yetenek sunuyor. 
 
Optik Çoklu Kare Üretimi, yalnızca pikseller yerine görüntü karelerini baştan sona oluşturarak şaşırtıcı bir performans artışı sağlıyor. 
 
NVIDIA Ada Lovelace mimarisine dahil edilen yeni Optik Akış Hızlandırıcı, iki ardışık oyun içi görüntüyü analiz ediyor ve karede görünen, ancak geleneksel oyun motoru hareket vektörleri tarafından modellenmeyen nesneler ve öğeler için hareket vektörü verilerini hesaplıyor. 
 
Bu sayede parçacıklar, yansımalar, gölgeler ve aydınlatma gibi öğelerin yapay zeka tarafından oluşturulmasında ortaya çıkan görsel uyumsuzluklar büyük ölçüde azaltılmış oluyor. 
 
Hem motor hem optik akış hareketi vektörleriyle birlikte oyundan alınan süper çözünürlüklü kare çiftleri, daha sonra verileri analiz eden ve oyun tarafından oluşturulan her kare için otomatik olarak ek bir kare oluşturan evrimsel bir nöral ağına aktarılıyor. 
 
DLSS tarafından oluşturulan kareleri DLSS süper çözünürlüklü karelerle birleştirmek, DLSS 3'ün görüntülenen piksellerin yüzde 90’a yakınını yapay zekayla yeniden oluşturmasını sağlayarak kare hızlarını DLSS olmayan tekniklere kıyasla 4 kata kadar artırıyor. 
 
DLSS Kare Üretimi GPU'da işleme sonrası (post-process) çalıştırıldığı için, oyun CPU yüzünden darboğaza girdiğinde bile kare hızlarını artırabiliyor.
 
 Fizik ağırlıklı veya büyük dünyalar içeren oyunlar gibi CPU gücünün sınırlı kaldığı oyunlarda, DLSS 3 GeForce RTX 40 Serisi GPU'ların oyunu CPU'nun oyunu hesaplayabileceği kare hızının iki katı hızda oluşturmasını sağlıyor. 
 
DLSS 3 entegrasyonları, GPU ve CPU'yu senkronize ederek optimum yanıt ve düşük sistem gecikmesi sağlayan NVIDIA Reflex'i de içeriyor.  
 
Oyun Geliştiricileri DLSS 3'ü Kucaklıyor: 35'ten Fazla Oyun ve Uygulama Çok Yakında Hazır 
 
DLSS 3'ün devrim niteliğindeki gücü, sanatsal vizyonlarını ifade etmek isteyen oyun geliştiricileri için bir nimet niteliğinde. Bu teknoloji, Unity ve Unreal Engine gibi dünyanın en popüler oyun motorlarına taşınıyor.
 
DLSS 3 ayrıca aşağıdakiler dahil olmak üzere 35'ten fazla oyun ve uygulamanın yer aldığı dünyanın önde gelen oyun geliştiricilerinin çoğundan destek aldı: 
 
A Plague Tale: Requiem 
Atomic Heart 
Black Myth: Wukong 
Bright Memory: Infinite 
Chernobylite 
Conqueror's Blade 
Cyberpunk 2077 
Dakar Rally 
 Deliver Us Mars 
Destroy All Humans! 2 - Reprobed 
Dying Light 2 Stay Human 
F1® 22 F.I.S.T.: 
Forged In Shadow Torch Frostbite Engine 
HITMAN 3 Hogwarts Legacy 
ICARUS 
 
Jurassic World Evolution 2 
Justice 
Loopmancer 
Warhammer 40,000: Darktide 
Marauders 
Microsoft Flight Simulator 
Midnight Ghost Hunt Mount & Blade II: 
Bannerlord Naraka Bladepoint 
NVIDIA Omniverse™ 
 NVIDIA Racer RTX 
PERISH 
 Portal With RTX
 Ripout 
 S.T.A.L.K.E.R 2: Heart of Chornobyl 
Scathe 
Sword and Fairy 7 SYNCED 
The Lord of the Rings: Gollum
The Witcher 3: Wild Hunt THRONE AND LIBERTY 
Tower of Fantasy 
Unity 
Unreal Engine 4 & 5 
 
DLSS 3 DLSS 2 entegrasyonlarının üzerine kurulduğundan, oyun geliştiricileri halihazırda DLSS 2 veya NVIDIA Streamline destekleyen mevcut oyunlarda bunu hızlı bir şekilde etkinleştirebilecekler.  
 
DLSS 3 12 Ekim'de Geliyor 
DLSS 3, GeForce RTX 40 Serisi GPU'lar tarafından destekleniyor. GeForce RTX 4090 GPU'ların bulunabilirliği eşliğinde 12 Ekim Çarşamba günü piyasaya sürülecek.
 
GeForce RTX 40 Serisi GPU'lar ve NVIDIA DLSS teknolojisi ile ilgili ayrıntılar da dahil olmak üzere GeForce.com ve NVIDIA.com adresinde daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area