Ads Area

Xiaomi Pilot Teknolojisi Tanıtıldı

2021 Mart ayında yaklaşık 500 gün önce akıllı elektrikli araç segmentine girişini duyurmasından bu yana ilk defa Ar-Ge ve çalışanlarla ilgili açıklama yapan 
 

Xiaomi Group, otonom sürüşe yönelik Xiaomi Pilot Teknolojisini resmen duyurdu. 

 


Otonom sürüş için Ar-Ge faaliyetlerine ilk aşamada 3,3 milyar RMB yatırım yapmayı planlayan Xiaomi, aynı zamanda 500'den fazla nitelikli çalışanlardan oluşan oldukça büyük bir Ar-Ge ekibi kurdu. 
 
Bir dizi şirket satın alması ve stratejik yatırım, şirketin otonom sürüş alanındaki orta ve uzun vadeli endüstriyel yeteneklerini istikrarlı bir şekilde geliştirmesine olanak tanıdı. 
 
Şirket, düzenlenen basın toplantısında gelişmiş algoritmalarını ve farklı senaryoları ele alma kapasitesini gösteren, otonom sürüş teknolojisinin canlı yol testi videosunu da yayınladı. 
 
Xiaomi Group Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Lei Jun, "Otonom sürüş teknolojimiz, kendi geliştirdiğimiz tam yığın yaklaşımını benimsiyor ve proje, şu ana kadar beklentilerimizin ötesinde ilerleme kaydetti" dedi
 
 3,3 milyar RMB olarak planlanan ilk aşama Ar-Ge yatırımı, işe alımları ve sektör genelinde dağıtımı içeriyor 
 
Xiaomi, akıllı elektrikli araç sektörüne girişini duyurduğundan bu yana otonom sürüş alanın girişi hedefliyor. 
 
Şirketin sıfırdan başlayarak bu noktaya getirdiği atılımlar, Ar-Ge faaliyetlerine yoğun kaynak tahsisi, sektörün en iyi yeteneklerinin işe alımı ve çeşitli kuruluşlara yapılan yatırım sayesinde gerçeğe dönüştü. 
 
 Lei Jun ‘un da belirttiği gibi Xiaomi, otonom sürüş teknolojisinin ilk Ar-Ge aşamasına 3,3 milyar RMB yatırım yapmayı planlıyor. Otonom sürüş için oluşturulan özel ekipte şu an 500'ün üzerinde nitelikli çalışan bulunuyor ve bu sayının yıl sonuna kadar 600'e ulaşması bekleniyor. 
 
Geçen yıl kurulan Xiaomi'nin otonom sürüş ekibi sektördeki birçok profesyoneli kendine çekti. Şu an 500 kişiden oluşan ekibin omurgasını yüzde 70'i yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olağanüstü bir eğitim geçmişine sahip 50 sektör uzmanı oluşturuyor. 
 
Ekibin çekirdek üyeleri, yapay zeka alanında en ünlü şirketlerinden bazılarında çalışan deneyimine sahip. Profesyonel uzmanlıkları arasında sensörler, çipler, algoritmalar, simülasyon, araç zinciri, veri platformu ve daha fazlası yer alıyor. 
 
Xiaomi, otonom sürüş teknolojisi uzmanlığını ve yetenek havuzunu geliştirmek için otonom sürüş girişimi Shendong Technology'yi satın alarak tamamen bünyesine kattı. 
 
Ayrıca, otonom sürüş alanında 10'un üzerinde kuruluşa 2 milyar RMB yatırım yaparak orta ve uzun vadeli stratejik endüstriyel yeteneklerini geliştirmeye odaklandı. Bu kuruluşlar, ana sensörler, ana aktüatörler, etki alanı denetleyicileri ve diğer kategorileri kapsıyor.
 

  Xiaomi, kendi geliştirdiği algoritmayla akıllı elektrikli araç sektöründe 2024 yılında lider olmayı hedefliyor

 
Xiaomi, donanım ve yazılım geliştirme, algılama ve konumlandırma gibi tüm temel alanları kapsayan otonom sürüş teknolojisi için kendi geliştirdiği tam yığın yaklaşımını benimsiyor ve eksiksiz kapalı döngü veri yetenekleri için tam ölçekli özel çözümlere odaklanıyor. Bu yaklaşım, otonom sürüş algoritmalarının kullanıcı ihtiyaçlarına göre yinelenmesine olanak tanıyor. 
 
 Xiaomi'nin test aracı, tanıtım videosunda U dönüşleri, dönek kavşaklar ve sürekli yokuş aşağı sürüş dahil olmak üzere birçok farklı senaryoda doğru, güvenli ve akıllı destekli sürüş sergiledi. 
 
Xiaomi'nin otonom sürüş ekibi aynı zamanda "ayrılmış park yerleri", "otonom vale park etme" ve "robot koluyla otomatik şarj" gibi senaryoları kapsayan yenilikçi otomatik park çözümünü duyurdu. 
 
İleride diğer otopark hizmetleri dışında ilgili ulusal yasa ve yönetmeliklere uygun yapay zeka ve hizmet odaklı özellikler de eklenecek.
 
Lei Jun, Xiaomi'nin otonom sürüş teknolojisini geliştirmenin ilk aşamasında 140 test aracından oluşan bir filo kurmayı planladıklarını ayrıca sözlerine ekledi. 
 
Bu araçlar, 2024 yılında elektrikli araç sektöründe lider olma hedefi doğrultusunda otonom sürüş teknolojilerinin ülke genelinde test edilmesini sağlayacak.
 

Xiaomi Auto ekibi, dahili kaynaklarının yanı sıra ortaklaşa son teknolojilere sahip otonom sürüş deneyimi için Xiaomi AI Lab, XiaoAi AI Assistant ve Smartphone Camera ekibi gibi Xiaomi bünyesindeki diğer birçok ekipten de güçlü bir destek alıyor. 

 
Xiaomi'nin otonom sürüş teknolojisi yalnızca bir yıl içinde büyük bir atılım gerçekleştirerek sektörde büyük ilgi gören yeni bir güç haline geldi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area