Ads Area

Yapı Fuarı’nda Sektöre Güç ve Yön Veren Start-up’lar Boy Gösterecek!

Bölgenin en büyüğü, yapı sektörünün en önemli platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, 23 – 26 Mart tarihlerinde TÜYAP’ta dünyanın pek çok farklı noktasından satın alma profesyonelini yerli üreticilerle buluşturmaya hazırlanıyor.
 

Ayrıca 2021 yılında bir ilke imza atarak yapı sektöründe faaliyet gösteren girişimcileri ağırlayan “YAPI TECH GARAGE” bu sene de yeni girişimlere kucak açmak için hazırlanıyor. 
 


  44. kez düzenleniyor. 
Hyve Group’un Türkiye’de gerçekleştirdiği, 5 taşıyıcı sektörün fuarı arasında yer alan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, bu yıl 44.kez düzenleniyor. 
 
Yapı sektörünün buluştuğu iş birliği platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, ülkeye döviz girdisi sağlayan ve ihracat kaleminde önemli bir payı olan sektörümüzün yerli katılımcılarını ve üreticilerini yabancı alıcılarla buluşturacak. 
 
Sektöre yön verecek start-uplar aranıyor. 
Geçtiğimiz yıl yapı sektöründe faaliyet gösteren girişimcileri ağırlayan “YAPI TECH GARAGE” bu sene de yeni girişimlere inovatif ve çözüm odaklı geliştirdikleri servisleri sergileme imkânı verecek. 
 
En yeni ürün ve teknolojileriyle dikkat çeken yapı ve mimarlık girişimcilerine özel ayrılan bu alanda, katılımcı firmalar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören teknoloji girişimcileri sektör profesyonelleri ile buluşacaklar. İnovasyona ve yaratıcı fikirlere en çok ihtiyaç olan bu dönemde; geliştirdikleri çözümleri tanıtıp yeni iş olanakları yaratabilecekler. 
 
Start-up bakış açısının ezber bozan çözümler sunarak sektörlerin dinamiklerini değiştirdiği zamanımızda, inşaat ve gayrimenkul sektöründe cesur işler yapan girişimcileri sektörle buluşturmaya hazırlanan Yapı Fuarı, “benim ürünümle sektör ivme kazanır” diyen, sektöre özel teknolojik ve ölçeklendirilebilir ürün geliştiren girişimcileri çağırıyor.  
 
Yapı Tech Garage ile sektör kendini yenileyecek. 
 Hyve Fuarcılık Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin; “Pandemi dönemi bize bir kez daha gösterdi ki, teknolojiyi takip etmek ve inovasyon gelişmelerini şirket içinde entegre etmek çok önemli bir kural haline geldi. 
 
Dünya’da yaşanan çip sıkıntısı bunun en iyi örneği olarak gözümüze çarpıyor. Yine evlere çekildiğimiz dönemde yeni yazılımların hayatımızda vazgeçilmez olduğunu gördük. 
 
Bilgi ve iletişim teknolojilerinin her alanda aktif kullanımı tüm dünyada inanılmaz bir hızda yaygınlaşıyor. Sağlıktan, enerjiye, otomotivden, tekstile birçok sektörde girişimci bakış açısı ve inovatif yaklaşımlar iş yapma biçimlerini kökten değiştiriyor.” dedi. 
 
 Keskin sözlerine şöyle devam etti; “Teknolojik gelişmelerden en az faydalanan sektörlerden biri olan yapı sektöründe ise, iş yapma biçimleri hala, büyük ölçüde geleneksel temellere dayanıyor. 
 
Milyonlarca liralık projelerin inşa süreçlerinde geleneksel yöntemlerde ısrarcı olmak işlerde gecikmelere, bütçelerin aşılmasına ve işyeri güvenliği sorunlarına sebep oluyor. 
 
Yapılan araştırmalara göre inşaat sektörü tüm dünyada yüksek oranlarda verim ve zaman kaybıyla çalışıyor. Global ekonominin %17’sini oluşturan bu sektör tüm eksiklikleriyle inovasyon için büyük potansiyellere sahip. 
 
Son yıllarda tüm dünya bu potansiyelleri keşfediyor ve inşaat sektöründeki verimsizliği çözmek için start-up’lara yöneliyor. Dünya tasarım ve inşa süreçlerini kökten değiştirmenin peşinde. Yapı teknolojilerine yapılan yatırımlar her geçen yıl artıyor. 
 
Biz de Hyve Fuarcılık olarak 1978’den bu yana sektörün içinde sektörle birlikte hareket ediyor, Türkiye’de inşaat sektörünün gelişmesine katkı sağlıyoruz. 
 
 Geçtiğimiz sene Yapı Fuarı çatısı altında kurduğumuz YAPI TECH GARAGE ile sektörde girişimci bakış açısını destekleyen, inovasyona yer açan ve start-up’ları inşaat sektörü ile buluşturan bir platform olmayı hedefliyoruz.”. 
 
Bu senenin teması “Yapı’da Sürdürülebilirlik” 
Yapı Fuarı’nde sürdürülebilirlik teması kapsamında aynı zamanda Zero Build 2022’ye de ev sahipliği yapıyor. ZeroBuild 2022’de ana hatlarıyla; teknoloji oturumları, networking fırsatları ve odaklanmış sunumlar ile ‘Sıfır Enerji Binalar’ın nasıl geliştirileceği ve dönüşümün nasıl sağlanacağı konu edilecek.
 
 Eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarda da sıfır enerji binalara ait yeni ürün ve teknolojileri ile pek çok sektör lideri marka yer alacak.
 
 “ZeroBuild Network Zone” için ayrılan özel alanda kurulacak stantlarda ziyaretçiler, yapılarını daha verimli işletmek ve çevreye olan etkilerini minimuma indirebilmek için sunulan çözümleri inceleme fırsatı bulacaklar. 
 
ZeroBuild Summit’22 Direktörü Dr. Gamze Karanfil: “Sıfır Enerji Binalar’a dönüşümün ülke gündeminde yer bulması amacıyla iki yıl boyunca dijitalde düzenlediğimiz ZeroBuild Türkiye’yi, bu yıl Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi-ZeroBuild Summit'22 olarak 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında 44. Yapı Fuarı TurkeyBuild İstanbul ev sahipliğinde fiziksel olarak gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. 
 
‘Sıfır Enerji Binalar’a ilişkin tüm unsurları profesyonel olarak ele alacak olan ZeroBuild Summit'22’de; kamu, özel sektör ve akademi arasında etkileşim sağlayarak yeni fikirlerin tanıtılması amacıyla iş geliştirmeye yönelik etkinliklerle dolu verimli bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. 
 
 ZeroBuild Summit'22 olarak, Türkiye'nin girişimcilik ekosisteminin önemli başarılar kazandığı son dönemlerde girişimciliği desteklemenin ve start-up'ları yüreklendirebilecek yeni mecralar yaratarak, yeni fikirlerini hayata geçirebilmelerine olanak sağlamanın önemli olduğuna inanıyoruz. 
 
Bu kapsamda Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan YAPI TECH GARAGE Start-Up Etkinlik Alanı Projesi’ne katılmak üzere; Sıfır Enerji Binalara dönüşümü destekleyen, Sıfır Enerji/Sıfır Emisyon/Sıfır Atık hedeflerini kabul eden ve faaliyet alanlarını bu hedefler doğrultusunda sürdüren tüm start-up'ları bekliyoruz.” dedi.  
 
Ziyaretçiler, Yapı Tech Garage’da birçok yenilikle tanışacak 
Trendleri takip etmek isteyen ziyaretçiler, akıllı inşaat malzemeleri, BIM, sanal ve artırılmış gerçeklik, yapı mobil uygulamaları, yapay zekâ, nesnelerin interneti, robotik ve üç boyutlu üretim gibi teknolojilerle, tasarım aşamasından bina teslim aşamasına kadar farklı olanaklar sunan yeni ürünleri tanıma imkanı bulacaklar.
 
Start-up’ların yapı sektörü için geliştirdiği ürünler sayesinde, yapay zeka uygulamalarıyla yapı tasarım süreçlerini otomatize etmek, 
 
3 boyutlu modelleme gibi kolaylaştırıcı uygulamaları öğrenmek, VR teknolojisiyle tasarımları gerçeğe en yakın biçimde görüntülemek, networking imkanı sunan uygulamalarla en uygun iş ortaklarını bulmak, projelerde veri yönetimi, revizyon ve raporlama gibi karmaşık süreçleri sadeleştirmek, sürdürülebilir malzeme üretmenin kodlarını anlamak gibi hizmetleri deneyimleyebilecekler. 
 
Yapı Fuarı ziyaretçileri ve Yapı Tech Garage ile tanışmak isteyen sektör profesyonelleri aynı zamanda “sıfır enerji bina” prensibine uygun geliştirilmiş verimlilik ve kar modellerini yerinde görme, “pasif bina üretimi” ve “sürdürülebilir yapı ve malzeme ile tasarım teknikleri”ni keşfetme fırsatına sahip olacak. 
 
Girişimcilere Açık Çağrı: Son Başvuru 18 Şubat! 


Sektöre yön veren start-uplara sadece proje olanakları değil, iş ağlarını geliştirme anlamında da imkanlar sunan Yapı Fuarı, yapı sektöründe üretim süreçlerini değiştirebilecek, sektöre fayda sağlayacak bir ürün geliştirdik diyen girişimcileri YAPI TECH GARAGE’a başvurmaya davet ediyor. 
 
 Yapı sektöründe üretim süreçlerini değiştirebilecek, sektöre fayda sağlayacak bir ürün geliştirdik diyorsanız siz de bu sahnede yerinizi alabilirsiniz! 
 
Son başvuru tarihi 18 Şubat 2022’dir.Başvuru ve detaylı bilgi için; https://yapifuari.com.tr/Sayfa/yapi-tech-garage-2022 sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area