Vodafone Grubu, araştırma şirketi Gartner tarafından, yedinci kez Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinde lider seçildi.
Vodafone, 18 organizasyonun değerlendirildiği uluslararası liderler liginde “uygulama becerisi” ve “vizyon bütünlüğü” ile Magic Quadrant Lideri olarak en üst sırada yer aldı.
Dünyanın lider telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Vodafone Grubu, araştırma şirketi Gartner tarafından 2021 Magic Quadrant Uluslararası Yönetilen IoT Bağlantı Servisleri Lideri seçildi.
Böylece Vodafone, Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisinde yedinci kez lider konumda yer aldı.
Gartner’ın değerlendirmesinde, Vodafone “vizyon bütünlüğü” ve “uygulama becerisi” alanlarında en üst sırada konumlandı. Araştırmada 18 organizasyon değerlendirildi.
Vodafone Business IoT Direktörü Erik Brenneis, şunları söyledi:
“Binlerce müşterimiz son 12 ayda yaşadığımız dönüşümde IoT’nin kendilerini daha dirençli ve esnek kıldığını, iş sürekliliğini devam ettirmeye yardımcı olduğunu belirtiyor. Bundan ötesi de var. IoT, şirketlerin inovasyon yapmasına ve kârlı büyüme sağlamasına destek oluyor.
Kullanılamayan verilere erişip stratejik düşünmeyi güçlendirmek, yeni iş modelleri benimsemek ve müşteri deneyimini iyileştirmek için müşterilerimiz IoT teknolojisini kullanıyor.
Şirketler, verimliliklerini ve çevikliklerini bütünüyle iyileştirmenin yanı sıra çevresel etkilerini azaltmak için de IoT’den faydalanıyor.”
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ise şöyle konuştu:
“Vodafone Grubu olarak 50’yi aşkın ülkede 110 milyondan fazla nesneye hayat veren, dünyanın en büyük IoT hizmet sağlayıcısı konumunda yer alıyoruz.
Grubumuzdan aldığımız bu güçle, Türkiye'de de IoT odağında hayata geçirdiğimiz ve planladığımız birçok önemli yatırımla ülkemizdeki tüm sektörlerin dijitalleşmesine destek olmayı hedefliyoruz.
Alanında bir ilk olan Nesnelerin İnterneti Platformumuz ile her sektörde bağlantılı servislerin herhangi bir altyapı yatırımına ihtiyaç duyulmaksızın hızla geliştirilmesini sağlıyoruz.
Ulaşılması güç alanlarda bulunan nesneleri mobil erişimle internete bağlayan ve sanayide büyük ilgi gören Dar Bant Nesnelerin İnterneti teknolojisini Türkiye'nin 81 ilinde kullanıma sunan ilk operatör olduk.
Ayrıca, şirketleri geleceğin teknolojileriyle buluşturabilmek amacıyla İstanbul’da kurduğumuz İTÜ Vodafone Future Lab’de Nesnelerin İnterneti ve diğer yeni nesil teknolojilerden yararlanarak pek çok alanda kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştiriyoruz.
Burada, neredeyse tamamı yerli 30 çözüm ortağımızla birlikte geliştirdiğimiz 34 akıllı teknoloji çözümü, her sektöre ve hayatın her alanına dokunuyor.
Vodafone Business olarak, dijitalleşmenin gücünü kullanarak işletmelerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz.”
İşletmeler IoT’ye yöneliyor
Kuruluşlar operasyonlarını dijitalleştirmeye devam ederken, Vodafone Business 2020 IoT Spotlight çalışmasında yer alan işletmelerin %87'si, IoT'nin gelecekteki başarıları için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.
Vodafone, 182 ülkede ve 570'den fazla şebekede IoT bağlantısı, uçtan uca çözümler ve yönetilen bağlantı hizmetleri sunuyor. Böylece otomotiv, üretim ve sağlık hizmetleri dahil olmak üzere birçok sektörde müşterilerin kritik ihtiyaçları karşılanıyor.