Ads Area

Cyberpunk 2077 Night City DLSS ve Işın İzleme ile Parlıyor

NVIDIA, bugün dört yeni oyuna üstün görüntü kalitesinden koruyarak kare hızlarını (FPS) önemli derecede arttıran NVIDIA DLSS desteği geldiğini duyurdu. 
 

Bu oyunlara ek olarak bugün beta sürümünden çıkan RTX'li Minecraft ve bu hafta piyasaya çıkacak Cyberpunk 2077 bulunuyor.  
 
Aralık Ayı Yeni DLSS Oyunları 
Aralık ayında CRSED: F.O.AD (eski adıyla Cuisine Royale, 3 Aralık), Moonlight Blade (7 Aralık), Mount & Blade II: Bannerlord (Aralık'ta çıkacak) ve Scavengers (bugün 'teknoloji testlerinde' mevcut) DLSS oyunlarının kadrosuna katılarak toplamda DLSS destekli oyun sayısını 30’a çıkartıyor.  


 
DLSS sayesinde aşağıdaki oyunların her birinde performansın arttığı görülebilecek: 
DLSS, CRSED: F.O.A.D.'de performansı %40'a kadar artırıyor. Bu da her GeForce RTX ekran kartının oyunu 4K'da 90 FPS'nin üzerinde oynayabileceği anlamına geliyor. 
 
DLSS, Moonlight Blade'de kare hızınızı iki katından fazla artırabilir. Bu da her GeForce RTX ekran kartının oyunu 4K'da 60FPS'nin üzerinde oynayabileceği anlamına geliyor. 
 
DLSS, Mount & Blade II: Bannerlord'da performansı %50'ye kadar artırıyor. Bu da her GeForce RTX ekran kartının oyunu 4K'da 60FPS'nin üzerinde oynayabileceği anlamına geliyor. 
 
DLSS, Scavengers'de performansı %40'a kadar artırıyor. Bu da her GeForce RTX 30 Serisi ekran kartının oyunu 4K'da 60FPS'nin üzerinde oynayabileceği anlamına geliyor.
 
Minecraft’ta Artık Resmen RTX AÇIK! 
Bugün Windows 10 için RTX’lı Minecraft betadan resmi sürüme geçiyor. RTX özellikli Minecraft, bastan aşağı ışın izleme (path tracing) ile birlikte NVIDIA DLSS'yi destekliyor, yani oyundaki tüm ışıklandırmalar ışın izlemeli hale geliyor. 
 
RTX’li Minecraft’ta oyuncular deneyimlerini daha da geliştirmek için ışın izlemeli efektlerle desteklenen dünyalarda özel bir Fiziksel Tabanlı İşleme doku paketi ile geliştirilmiş her şeyi görebilecek. 
 
 RTX ile Minecraft'ın çıkışını kutlamak için NVIDIA, Minecraft için toplam resmi RTX dünya sayısını 15'e çıkaran 2 yeni dünya yayınlıyor. Şu an Colosseum dünyası mevcut ve yakında Dungeon Dash da arasına katılacak.  
 
RTX ile Minecraft ile Kıyaslama 
Kıyaslama mı arıyorsunuz? Minecraft pazarında bulunabilen Portal Pioneers RTX dünyasında yer alan yaklaşık 60 saniye süren karşılaştırmaya göz atın. Minecart sürüşü sırasında en sevdiğiniz çerçeve görüntüleme aracının performans verilerinizi yakalamasını isteyeceksiniz.  
 
Cyberpunk 2077 Night City DLSS ve Işın İzleme ile Parlıyor 
NVIDIA DLSS ile birlikte tamamı ışın izleme ile güçlendirilmiş gölgeler, yansımalar, yayılımlı aydınlatma ve küresel aydınlatma kullanan Cyberpunk 2077 yakında piyasaya sürülüyor. 
 
Işın izleme, Cyberpunk 2077'nin daha sinematik ve sürükleyici görünmesini sağlayan görsel olarak yeni nesil grafikleri etkinleştirir. 
 
Bu sayede güneş ışığı gölgeleri, küresel aydınlatma, gökyüzü aydınlatması, ışık yayıcı (emissive) yüzeyler ve yansımaların hepsi çarpıcı derecede gerçekçi görünür. 
 
DLSS ise üstün görüntü kalitesi sağlarken kare hızlarını (FPS) artıran ışın izleme ile oynatmak için olmazsa olmaz bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. 
 
Gerçekçi gölgeler ve aydınlatma ve NVIDIA DLSS'nin ek performansıyla başka hiçbir platform, GeForce RTX destekli bir bilgisayardaki Cyberpunk 2077 deneyimiyle kıyaslanamıyor. 
 


 
Oyun Değiştirici olan DLSS 
Tensör çekirdekleri adı verilen GeForce RTX ekran kartlarında özel yapay zekâ işlemcilerle desteklenen DLSS, bugüne kadar 30 oyunda performansı hızlandırarak kare hızlarını önemli ölçüde artırıyor. 
 
Bu sayede GeForce RTX oyuncularının en yüksek çözünürlüklerde ve ayrıntı ayarlarında ve sürükleyici ışın kullanırken yüksek performanslı oyun deneyimi elde etmesini sağlıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area