Ads Area

Twitter, kurallarıyla ilgili yaptığı güncellemeyi blog post aracılığı ile duyurdu

Twitter, kurallarıyla ilgili yaptığı güncellemeyi blog post aracılığı ile duyurdu.


Kurallarımızı anlamak artık daha kolay 
Kurallarımız, herkesin Twitter'ı güvenli bir şekilde kullanabilmesi ve herkese açık bir konuşmaya özgürce katılabilmesi için var. 

Zaman içinde, mevcut kurallarımızı güncellemenin yanı sıra onlara yenilerini de ekledik ancak bu değişiklikler onları anlamayı daha da karışık hale getirdi. 

Dolayısıyla artık kurallarımızı basit, açık bir dille yenileyerek; üç önemli kategori olan güvenlik, gizlilik ve gerçeklik çerçevesinde yeniden düzenliyoruz. 

Bunu yaparken seçme bütünlüğü, platform manipülasyonu ve spam de dahil olmak üzere diğer politikalara da birtakım ayrıntılar ekliyoruz.  

Neler Yeni? 

-Yaklaşık 2.500 kelimeden 600'ün altına indik. Her kural Twitter'da neye izin verilip -verilmediğini açıkça anlatıyor. 
-Yeni kategoriler
-güvenlik, gizlilik ve gerçeklik 
-kurallarımızın tematik olarak düzenlendiği anlamına geliyor, böylece aradığınız bilgiyi daha hızlı bulabilirsiniz. 

-Daha fazla bilgi için kurallar sayfamızı yeniliyoruz. Örnekler, şikayet etmek için izlenilmesi gereken adımlar, Twitter olarak harekete geçtiğimizde neler olduğu hakkında detayları da buraya dahil ediyoruz.  

Güncellemeleri yapmaya devam edeceğiz, dilerseniz yeni sayfalardan bazılarına göz atabilirsiniz: 
Özel Bilgi Sakıncalı/hassas medya (video/görsel) 
Terörizm ve şiddetli aşırılık  

Sırada Ne Var? 
Twitter kullanan herkes, hizmetimizde neye izin verilip verilmediğini kolayca anlayabilmelidir. Her alanda daha fazla şeffaflık ilkemizin bir parçası olarak, her kuralın ayrı ayrı, daha ayrıntılı bilgi ve kaynak içeren yardım sayfası olması için çalışıyoruz. 

Güncelleme yapacağımız konuların başında ise istismar ve taciz, nefret içerikli davranışlar, intihar veya kendine zarar verme, telif hakkı yer alıyor. Amacımız, tüm Twitter kullanıcılarını güvende tutmak ve daha sağlıklı konuşmalar için zemin hazırlamaktır.denildi

Ads Area