Ads Area

dünyanın en hızlı klavye ve mouse’u tanıtıldı

Ünlü oyuncu ekipmanları markası Bloody, 2018’de RGB ürünleriyle büyük beğeni toplamıştı. 


Bloody, eski mekanik switch sisteminin karşısına konumlandırdığı LK teknolojisiyle de adından söz ettirmeye devam ediyor. 

Markanın yenilikçi LK (Light Strike) teknolojisiyle üretilen dünyanın en hızlı klavye ve mouse’ları, çoktan kullanıcıların favorileri arasındaki yerini aldı. 

Bloody B318 Bloody tarafından geliştirilen LK teknolojisi, devrimsel özellikleriyle rekabetçi oyun dünyasında yepyeni bir kapı aralıyor. 


Bugün hâlâ pek çok üründe rastlanan mekanik switch sistemi, 30 yıllık oldukça eskimiş bir teknoloji. Bu teknolojinin dezavantajlarının üstesinden gelmek amacıyla geliştirilen LK ise, özellikle hız noktasında kullanıcılarına mükemmel bir deneyim sunuyor. 

 LK teknolojisinin farkı nedir? 

Mekanik switch teknolojisi artık neden eski olarak nitelendiriliyor? Oyuncuların performanslarını etkileyen nasıl dezavantajları var? Öncelikle oyun dünyasında yaygın olarak kullanılan metal switch’lerin paslanma (oksitlenme) nedeniyle çok kolay aşındığını söyleyebiliriz. 

Bu da kısa vadede pek çok hasarlı parçanın oluşmasına sebebiyet veriyor. Optik LK teknolojisinde ise switch’ler kızılötesi sensörler kullanarak hareket ediyor. Metal bağlantı olmadığından paslanma ve aşınma sorunu olmuyor. 

0,2 ms Tuş Tepki Süresi Işık hızında oyun deneyimi 

Bir mühendis için en büyük problem metal parçaların yarattığı gürültü dalgalarını ortadan kaldırmak. 
Bu durumda, “debounce” olarak da adlandırılan dalgaların kaybolmasını beklemek gerekiyor. LK teknolojisinde ise eski metal switch’lerin sıçrama gürültüsü tamamen ortadan kalkıyor. 

Metal switch teknolojisinin bir diğer dezavantajı da gecikme süresi. 30 milisaniyelik gecikme, oyuncu dünyasında yaşanan en büyük sorunlardan biri. 

LK teknolojisiyle oyuncuların performansını ve oyundan aldıkları keyfi doğrudan etkileyen bekleme süresini ortadan kaldırmak mümkün. LK’da tuş tepkime ve ışık tepkime süresi sıra dışı bir şekilde 0.2 milisaniyeden daha az. Yani LK ile ışık hızında oyun deneyimi mümkün diyebiliriz.  

PK yazılımı ile tepkime hızını ölçmek mümkün 

Üstelik LK teknolojisinin bilimsel gücünü test etmek de oldukça kolay. Oyunculardan teknoloji yazarlarına kadar, ışık hızında oyun deneyimini test etmek isteyen herkes, PK yazılımını indirerek ölçüm yapabiliyor. 

Tepkime süresini sağlıklı bir şekilde ölçebilmek amacıyla geliştirilen özel bir yazılım olan PK, bloody.com/PK adresinden indirilebilir. 

PK yazılımı iki teknolojiyi kıyaslamak açısından oldukça etkili. Kıyaslama amaçlı sayısız PK denemesinden sonra kazananın LK teknolojisi olduğu görülmüş. 

Işık hızında tepki süresinin yenilmezliği Bloody’yi "en hızlı” yapıyor. “Tıkırtılı ses” ve dokunsal geri bildirim özellikleriyle de öne çıkan teknolojinin oyuncular için çok daha fazla heyecan ve gerçekçilik anlamına geldiği söylenebilir. Bloody P93 Mouse  


Yenilikçi LK teknolojisi şimdi de mouse’larda 

LK switch teknolojisinin artık Bloody mouse’larına da entegre edildiğini söylemeden geçmemek gerekiyor. 

LK teknolojisiyle üretilen mouse modelleri, ışık hızında tepkime süresinin yanı sıra her iki elle de kullanım imkânı, keskin nişancı ve atış modu, kızılötesi tekerlek, RGB ışık efekti ve çift tıklama problemine son veren teknolojileriyle öne çıkıyor. 

LK teknolojisinin sıra dışı özelliklerine sahip olmak için markanın B318, B328 ve B418 8-LK serisi, B640 Siyah, B740A Siyah ve B930 LK Libra full mekanik klavyelerine göz atılabilir. 

LK ile donatılmış B870R modeli ise oyuncularla Mart ayının ikinci yarısında buluşacak. LK teknolojisine sahip mouse modelleri ise P93, P85, P81, A90, A60, A9081 ve A6081 olarak ortaya çıkıyor.  

LK’da öne çıkan performans ve dayanıklılık kriterleri 

Birbirinin aynısı ve hatasız switch yapısı Tozdan arındırılmış yüksek teknoloji üretim 

Özellikle savaş ve aksiyon oyunlarında yüksek performans Alüminyum üst panel sayesinde ultra dayanıklılık Su sıçramalarına karşı etkin koruma 
Metalsiz yapı nedeniyle sıfır oksidasyon En karmaşık tuş kombinasyonlarının bile hızlı ve doğru bir şekilde uygulanmasını sağlayan Full N-Key Roll Over (NKRO) ve AntiGhosting teknolojisi Sıfır gecikme süresi 

Daha az parmak yorgunluğuna neden olan ergonomik yapı Rekabetçi bir oyun için en hızlı tuş tepkime süresi 100 milyon tuşlama ömrü

Ads Area