Ads Area

HUAWEI EMUI 9.0 Android Deneyiminde Devrim Yaratacak

Huawei tarafından geliştirilen, kullanıcıların telefonlarını çok daha rahat ve basit kullanabilmeleri ve kullanım deneyimlerine göre performansı arttırmak için geliştirilmiş Android arayüzü olan EMUI kullanıcılarla ilk defa 6 yıl önce buluştu. 


Android tabanlı yazılım o günden bu yana uzun bir yol kat etti ve şu anda dünya çapında 350 milyon aktif kullanıcıya hizmet veriyor. EMUI’nin yeni versiyonu 9.0, Android kullanım deneyimini büyük ölçüde geliştiriyor. 

Yeni EMUI 9.0, Google'ın akıllı telefon işletim sistemi platformunun en son sürümü olan Android P’yi temel alıyor. 

EMUI 9.0’ın UI tasarımında sadelik ve tutarlılık, kaliteli kullanıcı deneyimleri yaratmak için en önemli özellikler olarak öne çıkıyor. Sadelik açısından, HUAWEI, Ayarlar menüsünü elden geçirdi ve ayrıntılı ayarların çoğunu birleştirdi. 
Öğelerin yaklaşık yüzde 10'u kaldırıldı veya “Gelişmiş” sekmesinde saklandı. Bunun nedeni, bazı kullanıcıların cihazlarında granüler kontrol sahibi olmayı tercih etmelerine rağmen, basit ve erişilebilir halde tutmayı tercih eden kullanıcıların da varlığı. 

Daha teknik ayarları ayrı bir sekmeye taşıyarak, HUAWEI her iki tipteki kullanıcıları memnun ediyor. Ayarlar menüsünün ötesinde, HUAWEI genel kullanıcı arayüzü öğelerinin düzenlenmesini de gözden geçirdi. EMUI 9.0'da, kullanıcının gözündeki stresi azaltmak için temel görsel öğeler değiştirildi.

Tek elli işlemleri tercih eden kullanıcılara kolay erişim sağlayan arayüz unsurları ekranın alt yarısına taşındı. Akıllı Telefon deneyimini çok daha rahat yaşamak için, gezinti tuşlarına çok yeni ve basit bir seçenek daha ekledi. 

Bu seçenekte gezinti tuşları artık ekranda görünmüyor ve ekran kenarından kaydırma yaparak ana ekrana veya bir önceki ekrana geçiş yapıp, arka plandaki uygulamalar kontrol edilebiliyor. EMUI 9.0 ile fotoğraflar yalnızca bir görselden ibaret değil. EMUI 9.0 ile fotoğraflar daha da anlamlı hale geliyor. 

Kamera ekranında gördüğünüzü, dünya genelindeki 200’den fazla e-ticaret platformunda aramanız mümkün oluyor. Hivision ile birlikte Avrupa’daki 400 den fazla bölgeyi, tarihi yapıyı veya 10 milyondan fazla dünyaca ünlü tabloyu tanımak mümkün. 

Doğadan esinlenen tasarım 
Doğa, canlı ve sürekli değişen renklerle dolu. Doğadan ilham alan EMUI 9.0, daha uyumlu ve göz alıcı bir arayüz oluşturmak için HUAWEI'nin Akıllı Renk Seçici teknolojisini kullanıyor. 
Varsayılan profil resmi gibi doğa motifleri ile çok sayıda grafik yeniden oluşturuldu. Otomatik renk seçici, aynı zamanda, UI'nin karşıtlık, tirreşim ve metnin okunabilirliğini geliştirerek, doğal bir deneyim yaşatıyor. EMUI 9.0, alarm zil sesleri ile doğanın seslerini birleştirir. 

Kuşların cıvıltılarından akan su seslerine, evlerinin rahatlığında veya nerede olurlarsa olsunlar, kullanıcılara rahatlatıcı bir ses deneyimi sağlar. 

HUAWEI’nin EMUI 9.0 sürümü, kullanıcıların akıllı telefonlarında geçirdikleri süreyi daha iyi takip etmelerine ve yönetmelerine yardımcı olan özellikler içeriyor. EMUI 9.0 bireysel uygulamaları izler ve kullanıcılara günde ne kadar zaman harcadıklarını gösterir. 

Çocukların kullanım süresini azaltmaya yardımcı olmak için ebeveynler belirli uygulamalara kullanım sınırları belirleme seçeneğine sahip oluyor. Ayrıca, kullanıcıların uyku düzenlerine yardımcı olmak için ekranın nasıl grileştirildiğini özelleştirmek için bir seçenek de bulunuyor. 

GPU Turbo 2.0 

Yeni EMUI 9.0, HUAWEI’nin grafik işleme hızlandırma teknolojisinin ikinci jenerasyonu olan GPU Turbo 2.0’ı içerecek. Yeni algoritmalar, dokunma yanıtı gecikmesini yüzde 36'ya kadar azaltıyor. 

Bir Uygulama Asistanı ayrıca, kullanıcıların oyun oturumlarını etkileyebilecek kesintileri azaltmasına yardımcı olur. GPU Turbo 2.0, her zamankinden daha fazla oyunu destekleyerek daha fazla oyuncuya daha performanslı bir oyun deneyimi yaşatmayı sağlıyor. 

Son derece güvenli 

EMUI 9.0, kullanıcıların parolalarını yerel ve güvenli bir şekilde depolamasına olanak veren Parola Kasası özelliğine sahip. Tüm veriler şifrelenir ve cihazı asla terk etmez, böylece kullanıcılar, otomatik doldurma özelliklerinden gönül rahatlığıyla faydalanabilir.

Ads Area