Ads Area

​DLive, içerik oluşturucuları yayın yaparken sürekli kazanıyor

Kaliforniya merkezli, internet canlı yayın platformu DLive, Türkiye’de hızla büyüyor. DLive, Lino blok zincirinde, internet üzerinden canlı yayın platformu ve video topluluğu olarak faaliyet gösteriyor.

Türkiye’den yoğun ilgi gören DLive, İngilizce dışındaki ilk dil seçeneğini Türkçe yaptı. 

Canlı yayın platformları ve bu platformlar üzerinden yayın yaparak kazanç elde etme trendi giderek artıyor. Türkiye’de faaliyetlerini artıran DLive, Lino Network üzerinden içerik oluşturucularına yoğun destek sağlıyor.

Kaliforniya merkezli Lino blok zincirinde yer alan DLive platformu üzerinden canlı yayın yapan içerik oluşturucular, yayın yaptıkları süre boyunca Lino puan kazanabiliyorlar. 

İzleyenler beğendikleri yayınlara bağış yaparak yayıncıların puan kazanmalarını sağlarken; Lino Network de yayıncıları içerik bonus puanları ile ödüllendiriyor. İçerik oluşturucular bu şekilde topladıkları Lino puanları paraya çevirebiliyorlar. 


DLive blockchain teknolojisini kullanıyor ve tüm katılımcıları uzun vadeli ekonomik büyümeyi teşvik etmek için doğrudan ödüllendiriyor. 

DLive'da anlık 40 bin civarında izleyici kitlesine sahip popüler yayıncılar, haftada bin ABD doları eş değerinde dijital para kazanabiliyor. 

DLive’ın içerik oluşturuculara ve katılımcılara kazançlarının doğrudan dağıtılmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu ve bir yıl içerisinde hızla büyüdüğünü söyleyen DLive Topluluk Başkanı Metin Redjepi yaptığı açıklamada; “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dijital platformlardaki canlı yayına ilgi giderek artıyor. Özellikle oyuncuların tercih ettiği canlı yayın platformları aynı zamanda bir kazanç kaynağı olarak da görülüyor. 

DLive’ın internet yayıncılığının geleceğine yön vereceğini düşünüyorum. Ödüller ve hediye puanlarla online video yayıncıları ve kullanıcılarına önemli destekler sağlıyoruz. Şu anda aktif olarak aylık kullanıcı sayımız 1 milyona ulaştı. 

DLive’da yayıncıların yanı sıra izleyiciler de ödüllendiriliyor. Türkiye’den büyük bir ilgi görünce ilk dil opsiyonunu Türkçe yaptık. Gördüğümüz ilgi ile birlikte Türkiye’de daha yoğun çalışmalara odaklandık” dedi.
Tags

Ads Area