Ads Area

Türkiye’de Oyun Bilgisayarı Satışları Artıyor

Araştırma şirketi International Data Corporation’ın (IDC) raporuna göre Türkiye’deki kişisel bilgisayar satışları 2018’in ilk döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,3 oranında arttı. 

Monster Notebook Genel Müdürü İlhan Yılmaz ise oyun bilgisayarlarının pazar içerisindeki payının da arttığını belirtti. 

Ülkemizdeki bilgisayar satışları artarken Türkiye’nin oyun bilgisayarı markası Monster Notebook da sektördeki yerini sağlamlaştırıyor. 

IDC tarafından yapılan araştırmayı değerlendiren Monster Notebook’un Genel Müdürü İlhan Yılmaz, Türkiye’de oyun bilgisayarlarının pazar içerisindeki paylarının artmakta olduğunu dile getirdi.  


Oyun Bilgisayarları Her İhtiyacı Karşılıyor 
IDC’nin geçen ay yayınlanan araştırmasına göre ilk çeyrekteki artış bir önceki yılın son çeyreğindeki olumlu havanın devam etmesinin ve KDV indirimleri gibi çeşitli kampanyaların düzenlenmesinin katkısı büyük.

İlhan Yılmaz dövizdeki artış yüzünden yılın ikinci çeyreği için daha zor bir dönem olacağı öngörüsü yapılan raporu şu sözlerle değerlendirdi, “Bilgisayarlar lüks olmaktan çıkıp her evin standart bir eşyası haline geleli çok oluyor. İnternetin de yaygınlaşmasıyla birlikte artık bilgisayarı olmayan bir ev düşünemeyecek seviyeye geldik.

Şimdiyse oyun bilgisayarlarına artan bir talep olduğunu görüyoruz, çünkü yüksek performanslı bu bilgisayarlar sadece oyun oynatmakla kalmıyor, kullanıcıların her ihtiyacını rahatlıkla görebiliyor.” Yılmaz, oyun bilgisayarlarına yönelen kullanıcıların Monster Notebook’a olan ilgisinden de memnun.

Monster’ın Türkiye’de uluslararası şirketlerle rekabet eden bir marka olduğunu ifade ederken, piyasada en çok satılan ilk üç oyun bilgisayarı markası arasında olduklarını belirtiyor. “Hem elimizdeki sayılara hem de çeşitli piyasa analizlerine baktığımızda oyun bilgisayarları bağlamında Türkiye’de ilk üçte olduğumuzu görüyoruz. 

Biz de oyuncuların bu ilgisini karşılıksız bırakmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Son dönemde dövizdeki yükselişi mümkün olduğunca fiyatlarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz. Yaz döneminde bilgisayar almak isteyenlere kolaylık sağlamak için fiyatları mümkün olduğunca sabit tutmaya çabalıyoruz. ”  

Yaz Tatilini Oyunlarla Kutlayın 
Monster, okulların tatil olmasıyla birlikte yazı oyun oynayarak geçirmek isteyenler için cazip fırsatlar sunuyor. 8. nesil Intel® Core™ i7 işlemciler ve NVIDIA® GeForce® GTX10 serisi grafik kartlarına ek olarak yüksek hızlı bellekler, yüksek okuma ve yazma hızına sahip SSD depolama üniteleri gibi yüksek performanslı donanımlara sahip Monster modelleri çeşitli oyun hediyeleriyle birlikte satılıyor. 

Oyun hediyeli kampanyaları görmek ve Monster’ın yüksek performanslı oyun bilgisayarlarını incelemek için Monster mağazalarını ve www.monsternotebook.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.  

Monster Notebook Hakkında 
2005 yılında piyasaya girişiyle birlikte dizüstü bilgisayar dünyasında yüksek performansıyla çığır açan ve yepyeni bir standart sunan Notebook Canavarı Monster, son 13 yılda birçok ilke imza atmıştır. 

Monster, İş İstasyonları Serisi (Workstation) ve Oyun Serisi (Gaming) olmak üzere iki kategoride dizüstü bilgisayar üretimi gerçekleştirmektedir. Oyun tutkunlarının masaüstü bilgisayar tabusu ilk kez Monster Notebook ile yıkılmış ve “oyun bilgisayarı” konsepti notebook dünyasına Monster sayesinde taşınmıştır. 

Yüksek hız, kapasite ve performans açısından üstün bir teknoloji sunan Monster Notebook, oyun tutkunları kadar mimarlar, grafik tasarımcılar gibi kapasiteye ve performansa ihtiyaç duyan farklı profillerdeki meslek gruplarının da kısa zamanda gözdesi haline gelmiştir.

2005 yılından bu yana kullanıcılarına farklı bir iş ve oyun deneyimi yaşama olanağı veren Notebook Canavarı, bunu yüksek kapasiteye ve performansa sahip SSD ya da sabit diskler, yüksek kapasiteli ve performanslı bellekler ve yine yüksek performansa sahip ekran kartlarıyla gerçekleştirmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area