Ads Area

Küçük işletmeler WordPress ve WooCommerce ile internette satış yapmaya başlayabilir

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmelerin WordPress web sitelerinde WooCommerce eklentisini kullanarak internette satış yapmaya başlayabileceklerini belirtti.

GoDaddy’nin Yönetilebilir WordPress ürünü, KOBİ’lerin WordPress sitelerini kurmalarını ve yönetmelerini ve WooCommerce ile internette satış yapmaya başlamalarını kolaylaştırıyor. 

Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy, online mağaza kurmak isteyen işletmelerin bunu WooCommerce ve WordPress ile yapabileceğini belirtti. 


WordPress eklentisi olarak mevcut olan WooCommerce, işletmelerin kolayca ürün sayfaları, alışveriş sepetleri, ödeme sayfaları, hesap sayfaları oluşturmalarını ve ödeme sistemlerini entegre etmelerini sağlıyor. 

GoDaddy EMEA Bölge Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, konuyla ilgili olarak, “Garanti Ödeme Sistemleri’nin verilerine göre, Türkiye’deki e-ticaret pazarı son 7 yılda 6,5 kat büyüdü. 

Gelecekte daha da fazla büyüyecek; küçük işletmelerin de bu potansiyelden kendilerine düşen payı almaları gerektiğine inanıyoruz. Yeni başlıyor olsalar da,halihazırda fiziksel varlıkları da olsa, küçük işletmeler ürün ve hizmetleriyle daha geniş kitlelere ulaşabilmek için dijital kimliklerini oluşturmalılar. 

Eğer internette satış yapmak istiyorlarsa, hazır bir online mağazaya fazladan para vermek yerine GoDaddy’nin Yönetilebilir WordPress ürünü gibi bir web sitesi çözümünü seçebilirler. WooCommerce eklentisi,WordPress platformu için gerekli özellikleri sunarak küçük işletmelerin internette satış yapmasını kolaylaştırıyor” dedi. 

 GoDaddy, WooCommerce’in stok yönetimi, ödeme noktası, satış noktası sistemi, gönderim, üyelik, raporlama gibi işlevleri ve birçok harici ürün veya dâhili özelliği genişletebilen, 350’den fazla uzantısı olan ücretsiz bir eklenti olduğunun altını çizdi. 

WooCommerce’in öne çıkan bir özelliği de ürün sayfası, hesap sayfası, alışveriş sepeti ve ödeme sayfası oluşturmak için WooCommerce sayfa taslaklarının otomatik olarak kullanması. WooCommerce ayrıca kullanıcının tüm bu sayfaları kişiselleştirebilmesini sağlayan sağlam bir API da sunuyor. 

Popüler temaların arasında WooCommerce-dostu taslak sayfaları bulunuyor. WooCommerce ile WordPress’te satış yapmaya başlayın GoDaddy, küçük işletmelere WordPress web sitelerine WooCommerce kurmadan önce en önemli adımlardan birinin bir SSL sertifikası yüklemek olduğunu hatırlattı. 

Maruzzi, “Ocak 2017’den bu yana Google Chrome, şifre ve kredi kartı numaraları gibi kişisel bilgi toplayıp SSL sertifikası olmayan web sitelerini ‘güvenli değil’ olarak işaretlemeye başladı. 

Chrome 68 versiyonu ile Google tüm SSL’siz sayfaları ‘güvenli değil’ olarak işaretlemeye başlayacak ve bunu adres çubuğunda vurgulayacak. 

Bu yüzden internette satış yapmak isteyen küçük işletmelerin SSL sertifikası alması çok önemli” dedi. Küçük işletmeler, WordPress web sitelerine WooCommerce yüklemek için bu adımları takip edebilir: 

1. WooCommerce için arama yapın. 

2. WooCommerce eklentisini aktive edin (ActivatePlugin). 

3. Kurulum Sihirbazı’nı başlatın (Run theSetup Wizard). Bunu yaptığınızda kurulum, yukarıda bahsi geçen gerekli sayfaları oluşturacak: Alışveriş sepeti, ödeme sayfası, alışveriş sayfası ve hesap sayfası. 

4. Devam (Let’sGo!) butonuna tıklayın. 

5. Online mağazanız için varsayılan konum ayarlarını yapın. ‘Shop,’ ürünlerinizi sergileyeceğiniz, ‘Cart’ müşterilerinizin alışveriş sepetlerini görüntüleyeceği, ‘Checkout’ ödeme işlemlerinin yapılacağı ve ‘My Account’ kayıtlı müşterilerinizin hesap ayarlarını yapacakları sayfalar. 

6. Gönderim ve vergi ayarlarınızı yapılandırın. İlk kısımda mağazanızın lokasyonunu, sonrasında para birimini, ağırlık olarak hangi birimi kullanmak istediğinizi ve aynı şekilde ölçü birimi seçiminizi girin. 

 7. Ödeme yöntemlerini yapılandırın: PayPal artık Türkiye’de mevcut olmasa da küçük işletmeler popüler “kapıda nakit ödeme” seçeneğini sunabilir. 

8. Ürünleri ekleyin. Maruzzi son olarak, “Mağaza satışlarını takip etmek ve iyileştirmek için küçük işletmelerin, Google Analytics hesapları için e-ticaret metrikleri ve veri toplama eklemek adına bir eklenti yüklemeleri ve yapılandırmaları çok önemli. 

Teknik tarafı kurduktan sonra da pazarlama ve satış kampanyaları üzerinde çalışmaya başlamalı ve satışlarını artırmak için neler yapabileceklerini incelemeliler” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area