Ads Area

LG G7 bu özelliği ile çok konuşulacak

LG’nin kısa süre sonra tanıtılacak yeni amiral gemisi LG G7 hakkında çok önemli bir bilgi ortaya çıktı. 

Merakla beklenen telefonun çentikli ekranında çok önemli bir özellik bulunacak. Bu özellik sayesinde çentikli ekranın yaratabileceği sorunların üstesinden gelinecek. 

LG G7 fiyatı, çıkış tarihi ve özellikleri ortaya çıktı! G6 ile en üst seviyedeki yarıştan kendisini çeken LG, G7 ile yarışa geri dönmeye hazırlanıyor. Qualcomm’un en yüksek performanslı yonga seti olan Snapdragon 845‘i kullanacak G7, firma için ilk olan bazı özelliklerle geliyor. 


LG G7 çentikli ekranla geliyor ama işletim sistemi desteklemiyor 
Mobil Dünya Kongresi‘nde kapalı kapılar ardında iş ortaklarına gösterilen G7, ilk görüntüleriyle o dönem ortaya çıkmıştı. Çentikli ekranla gelecek olan telefon, G6’ya göre büyük tasarım değişimleri içermiyordu. 

Çentikli ekranların en büyük sorunlarından birisi uygulamaların yarattığı uyumsuzluk sorunu. iPhone X‘da ilk olarak karşımıza çıkan sorun, geliştiricilerin hızlı tepki vererek, uygulama güncellemelerini hızlıca yayınlamaları sayesinde büyük oranda çözülmüştü. Ancak, Android ekosisteminde aynı durumun yaşandığı söylemek pek mümkün değil. 

Android P ile çentikli ekran desteğine kavuşan Android, henüz Android P yayınlanmadığı için bu özelliği son kullanıcılara sunamıyor. Android P yayınlanana kadar geçen sürede müşterilerini mağdur etmek istemeyen LG de konuya ilginç bir çözüm getirdi.  

LG G7’nin çentikli ekranı kapatılabilecek! 
Hem desteklemeyen uygulamalarda yaşanabilecek sorunların önüne geçmek hem de çentikli ekrandan rahatsız olan kullanıcıları memnun etmek için özel bir mod geliştirildi. Bu mod sayesinde çentikli ekran kapatılabilecek.

 ‘Full View‘ adı verilen mod, ekranın çentikli bölümünü devre dışı bırakarak, sadece bildirimlerin ve saatin o alanda gösterilmesini sağlıyor. Çentiğin bittiği bölümden itibarense uygulamaların kullanabileceği alan karşımıza çıkıyor. 

Normal ve Full View mod arasında geçiş imkanı sunulacak LG G7, çentikli ekran sevmeyen kullanıcıların hoşuna gidecek bir özelliği bu sayede devreye almış oldu. Siyah arkaplanda saatin ve bildirimlerin görüneceği alan ise OLED ekran sayesinde neredeyse hiç güç tüketmeyecek.Shiftdelete

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area