Ads Area

10 ÇEKİRDEKLİ MEİZU PRO TANITILDI

Meizu bir süredir sızıntılara konu olan amiral gemisi akıllı telefon Pro 6’yı resmen duyurdu. MX ve Pro serisi cihazların tasarım anlayışını büyük ölçüde sürdüren Meizu Pro 6, selefine göre küçülen ekran boyutuyla dikkat çekiyor. 

Pro 5’de 5.7 inç ekran kullanan Meizu yeni nesil telefonu Pro 6’da ise 5.2 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü 3D Press (3D Touch ya da Force Touch) teknolojisine sahip Super AMOLED ekrana yer veriyor. 

4,7 ve 5 inç seviyesi akıllı telefonları hedef alan Pro 6’nın işlemci biriminde beklendiği gibi 10 çekirdekli MediaTek Helio X25 kullanılıyor. 

4+4+2 şeklinde kümelenen işlemcide 2 adet Cortex-A72 çekirdeği 2.5GHz frekans hızlarına erişebilirken, Cortex-53 çekirdekli ise 1.4 ve 2.0GHz frekans hızlarında çalışıyor. 4GB LPDDR3 RAM ve artırılabilir 32/64GB dahili depolamanın eşlik ettiği Meizu Pro 6’nın Full HD çözünürlüklü ekranında grafik yükünü ARM üretimi Mali T880 GPU’su üstleniyor. 

 7.25mm kalınlığında ve 160 gram ağırlığında tamamı metalden oluşan bir kasaya sahip Meizu Pro 6’da arka bölüme konumlandırılan anten çizgileri, alt ve üst bölgelere çekilerek tasarım daha modern bir görüme kavuşturulmuş. 

Telefonun ön bölümünde home butonuna entegre parmak izi sensörü yer alıyor. Meizu’nun iddiasına göre söz konusu sensör sadece 0.2 saniyede tanıma işlemini gerçekleştirebiliyor. 

Meizu Pro 6’nın arkasında f/2.2 diyafram açıklığına sahip 6 katmanlı Sony üretimi Sony IMX230 kamera sensörü yer alıyor. Corning Gorilla Glass ile korunan kamera sensörü faz algılamalı odaklama gerçekleştirebiliyor. 

Lazer otofokus sensörüyle desteklenen arka kameraya ayrıca 10 LED flaş eşlik ediyor. 10 adet LED flaş lazer otofokus senrörünün çevresine yerleştirilmiştir. 

USB Type-C girişne sahip Meizu Pro 6’da 2.560 mAh kapasiteli pil yer alıyor. Pil, mCharge 3.0 Hızlı şarj teknolojisine sahip. Son olarak Meizu Pro 6’nın fiyat bilgisine değinecek olursak; 23 Nisan’da satışa sunulacak telefonun 32GB'lık modeli için 385 dolar, 64GB’lık seçeneği içinse 430 dolar fiyat açıklandı.shiftdelete

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area