Ads Area

HTC 10 (ONE M10) ÖZELLİKLERİ

HTC One M10 mu HTC 10 mu? Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, yakında tanıtacağı yeni nesil akıllı telefonunu beklendiği üzere HTC One M10 adıyla değil de HTC 10 adıyla tanıtabilir. 


Yayınlanan ilk tanıtım videosunda Tayvanlı üretici #powerof10 hashtag ile kafaları karıştırırken ardından doğru sızıntılarıyla nam salmış Evan Blass ve OnLeaks, akıllı telefonun HTC 10 adıyla geleceğini söyledi. Ancak bu konuya ilişkin henüz yapılmış resmi bir açıklama yok.

 HTC 10 (One M10) tasarımı nasıl olacak? HTC’nin 2016 yılı amiral gemi modeli olacak olan HTC 10 (One M10), şu ana kadar ortaya çıkan sızıntılardan derlediğimiz bilgilere göre, 2015 yılının sonlarında tanıtılan ve beraberinde birçok tartışmayı getiren One A9 ile benzer tasarım çizgisine sahip olacak. 

İnce ve yekpare bir metal kasa ile karşımıza çıkacak olan HTC 10 (One M10), sızıntılara göre One A9 modeline kıyasla biraz daha inceltilmiş çerçevelere sahip olacak. HTC 10 (One M10) modelinin ön tarafı, akıllara One A9 modellini getirirken, gereksiz yer kaplamasıyla birçok eleştiri alan HTC logosunun kaldırılmış olmasıyla dikkat çekiyor. 

Ön tarafta One A9 modelindekine oldukça benzer bir parmak izi sensörüne sahip olan HTC 10 (One M10) modelinde alıştığımız çift ön tarafta bakan stereo hoparlör yerine yenilenen bir BoomSound hoparlör ile gelecek. HTC resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımdan anlaşılacağı üzere HTC 10, hem ahizeden hem de alt tarafta yer alan hoparlörden stereo ses çıkışı sağlayacak. 
Ayrıca çok eleştirilen sanal kontrol tuşları yerini yeniden kapasitif kontrol tuşlarına bırakmış. Arka tarafta ise standart HTC tasarım izleri göze çarparken HTC 10 modelinde, One M7 modelinin arka tasarımı akıllara geliyor. 

Yuvarlak kamera, HTC logosu ve anten çizgileri One M7 modeliyle oldukça benzer. Modeli alt tarafına baktığımızda ise USB Type-C girişini ve hoparlör çıkışıyla birlikte mikrofon deliğini görüyoruz. Üst tarafta ise IR Blaster'ın kaldırıldığı görülürken kulaklık çıkışı ise en ortaya konumlandırılmış. 

Çift kameraya HTC 10 (One M10) modelinde de yer vermeyen HTC, lazer otofokuslu yuvarlak bir kamera sensörüne sahip olacak gibi. Sol tarafında microSD ve SIM kart girişlerine yer verilen HTC 10 (One M10) modelinin sağ tarafında ise tırtıklı güç butonu ve ses açma kapama butonları yer alıyor. 

Şimdiye kadar ortaya çıkan bilgilere göreyse HTC 10 (One M10) modeli, ön tarafı siyah arkası beyaz, ön beyaz arkası altın, tümüyle siyah ve tümüyle beyaz olmak üzere 4 farklı renk seçeneğine sahip olacak. 

HTC 10 (One M10) özellikleri nasıl olacak? 
HTC’nin 2016 yılı amiral gemisi HTC 10, şu ana kadar gelen sızıntılara göre oldukça güçlü bir donanıma sahip olacak. 

Qualcomm’un en yeni işlemcisi olan Snapdragon 820 kullanacak olan HTC 10 (One M10) ayrıca Adreno 530 grafik birimine sahip olacak. 4 GB RAM’in eşlik edeceği HTC 10 (One M10), microSD kart destekli 32 GB dahili depolamaya sahip olacak. 

Ancak iddia edilene göre bu hafızanın sadece 23 GB’lık kısmı kullanılabilir olacak. HTC 10 ekranı nasıl olacak? Büyüyen bir ekran ile karşımıza çıkacak olan HTC 10 (One M10) modelinde 5.1 inç Quad HD çözünürlüklü Super LCD 5 ekrana sahip olacak. 

Uzun zamandır Full HD çözünürlüğünü tercih eden HTC ayrıca One M10 ile birlikte Quad HD çözünürlüğe terfi edecek. Super LCD ekranları diğer ekranlardan ayıran bariz fark ise dış cam ile gerçek görüntü arasında hiçbir hava boşluğunun olması diyebiliriz. Bu sayede HTC 10 modelinin daha parlak ve daha net bir görüntü sunacağını şimdiden söyleyebiliriz.shiftdelete

Ads Area