Ads Area

AKTİF GÜRÜLTÜ ENGELLEME FORD ARAÇLARA DA GELİYOR

Otomobil üreticisi Ford'un teknolojik çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Firma yeni atılımıyla Toyota ve GM gibi aktif gürültü önleme teknolojisini otomobil kabinleri içerisine getiriyor. 

Otomobil modellerinin kabin için gürültü seviyeleri büyük önem taşıyor. Konforlu bir yolculuk için bakılan ilk unsurlar arasında yer alan gürültü seviyeleri, yeni nesil otomobillerde iyice azaltılsa da otomobil üreticisi Ford daha iyisi için çalışıyor. 

Ford'un yeni geliştirdiği teknoloji gürültü engelleme teknolojisine sahip kulaklıkların çalışma mantığına benzer bir süreci otomobiller içerisine getiriyor. "Active Noise Control" olarak adlandırılan sistem, kabin içerisine yerleştirilen üç adet mikrofonla gürültü seviyesini ölçüyor ve diğer sürüş verilerini de dikkatlere alarak zıt ses dalgaları oluşturarak (Dahili hoparlörler ile) çok daha sessiz bir yolculuk yapılmasına yardımcı oluyor. 
Araç içi gürültünün istenmeyen bir unsur olduğunu ve sürücülerin zihinsel düşünme gücünü düşürerek stres ve dikkat dağınıklı yarattığını belirten Ford İngiltere sağlık müdürü Dr John Cartwright, ANC sistemiyle bu gürültüyü ortadan kaldırabildiklerini ve böylece sürücülere çok daha konforlu ve sakin bir yolculuk sağlayabildiklerini belirtiyor. 

Ford'un ilk olarak Mondeo Vignale içerisinde kullanmaya başladığı sistem, gelen bilgilere göre müzik ile konuşma ses seviyelerine olumsuz bir etkide bulunmuyor. 

Ayrıca sistem aşağıda yer alan video içerisinde de rahatlıkla görebileceğiniz görevini oldukça iyi şekilde yerine getiren "Akustik" camlar ile destekleniyor.donanimhaber

Ads Area