Ads Area

64 BİT FİREFOX ÇOK YAKINDA GELİYOR

Her ne kadar Mozilla konu üzerinde çok çalışsa da, Firefox’un 64 bit sürümü bir türlü sabit ve sorunsuz hale getirilememişti. Linux ve Mac için düzgün bir sürümün yayımlanmasıyla 64 bit Firefox’un resmi olarak gelmesi beklenmişti. 

Ancak Windows için görünüşe göre işler o kadar da kolay değil. Mozilla’nın Fudzilla’ya yaptığı açıklamalara göre firma 64 bit Firefox üzerinde son 5 yıldır çalışıyor. 

Daha sonraları neredeyse vazgeçilmek üzere olan proje, 2014 yılında tekrardan öncelik haline gelmiş. Ancak yine o andan sonra Mozilla, sabit bir sürüm getirmekte başarılı olamamış. 
Pale Moon ve Waterfox gibi Mozilla’nın yan ürünleri olan tarayıcıların 64 bit sürümlerinin piyasaya çıktığı düşünülünce, Firefox’u neden göremediğimiz iyice soru işaretlerine dönüşüyor. 

Bugzilla üzerindeki bilgilere göre, Mozilla yakın bir tarihte Windows için 64 bit Firefox tarayıcısının düzgün bir sürümünü yayımlayacak. 3 Kasım 2015’te çıkacak olan Firefox 42, sadece 64 bit olarak sunulacak. 

Resmi indirme sayfası yerine FTP dizininde bulunacak olan yeni Firefox için Mozilla, konuyla ilgili, “Firefox 42’nin Windows 64 bit sürümünün indirme sayfasını güncellemeyeceğiz. Resmi çıkış için bir takım ortaklık değişimlerini bekliyoruz. Ancak deneme için FTP üzerine yükleme yapacağız.” açıklamalarında bulundu.shiftdelete

Ads Area