Ads Area

PANASONİC SUYA DARBEYE DAYANIKLI YENİ TOUGHBOOK SERİSİ CF-54’Ü TANITTI

Japon teknoloji devi Panasonic, magnezyum alaşımlı özel kaplamasıyla suya, darbeye, toza dayanıklı yeni Toughbook serisi CF-54’ü tanıttı. 

Bir önceki seriye göre daha hafif ve ince olan cihaz otomotiv, savunma, inşaat ve madencilik gibi sektörlerde tercih ediliyor. Kendi kategorisindeki en ince ve en hafif yarı dayanıklı (semi rugged) Toughbook olma özelliğini taşıyan CF-54’ün başlangıç seviyesi modeli 1.99 kilogram ağırlığında ve 29 mm kalınlığında. Bu tasarım özelliğiyle serinin bir önceki modeline göre yüzde 25 daha hafiflemiş ve yüzde 50 daha incelmiş. 

Magnezyum alaşımlı özel bir kaplamaya sahip olan cihaz 76 cm’den düşmelere karşı dayanıklı. Cihazın ekran ve klavyesi de su geçirmez özelliğe sahip. Intel’in Broadwell tabanlı 5. nesil CoreTM vProTM işlemcisi ile donatılan CF-54 hem yüksek performans hem de düşük güç tüketimi sağlıyor. 

11 saatlik pil ömrü, ikinci bataryanın kullanımıyla birlikte 18 saate ulaşıyor. Klavyenin hemen altına yerleştirilmiş özel kol sayesinde, bir el çantası gibi taşımak mümkün. 14 inç ekran genişliğine sahip olan CF-54’ün HD (1366x768), Full HD (1920x1080) ve dokunmatik Full HD olmak üzere 3 farklı seçeneği bulunuyor. Dokunmatik ekranlı modeli kalın iş eldivenleriyle de kullanılabiliyor. 

16 GB bellekle desteklenen ürünün Full HD modellerinde 128 GB SSD bulunuyor. Windows 8.1 Pro Update işletim sisteminin kullanıldığı cihaz kurumsal müşterilerin taleplerine göre modifiye edilebiliyor. Opsiyonel olarak DVD sürücüsü, ikinci pil, PC kart girişi, USB anahtarı ya da akıllı kart okuyucu gibi eklemeler yapmak mümkün. 802.11ac Wi-Fi özelliği olan cihaza tercihen 4G LTE bağlantı de eklenebiliyor. 

Ayrıca Intel Core i7 işlemci veya AMD FirePro M5100 ekran kartı seçenekleri de var. Adı gibi dayanıklı olan bu ürün 1544 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Evinizde vakit geçirmek veya çocuğunuza karne hediyesi olarak almak isteyeceğiniz bir bilgisayar olmadığı kesin. 

Panasonic Avrupa Kurumsal Mobil Çözümler Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Jan Kaempfer’e göre CF-54 zor koşullarda çalışan kurumların tercih edeceği bir ürün. Bu sektörlerin başında ise otomotiv, saha hizmetleri, kamu, telekomünikasyon ve savunma sanayii geliyor.zaman
Tags

Ads Area