Ads Area

OCAK AYININ ARANAN ELEMANI MUHASEBECİ

Yenibiris.com’un mavi yakalılara özel olarak hayata geçirdiği Yenibireleman.com’da, ocak ayında en çok muhasebe elemanı arandı. 

Ardından sekreter geldi. Mavi yakalı çalışanlar ile kurumları bir araya getiren Yenibireleman.com, ocak ayına ait verilerini açıkladı. Buna göre yılın ilk ayında firmalar en çok muhasebe ve ön muhasebe elemanı aradı.  

En çok ilan verilen elemanlar 
1-Muhasebe elemanı 
2-Sekreter 
3-Garson 
4-Satış elemanı 
5-Kuaför 
6-Şoför 
7-Oto elemanı 
8-Tornacı-Kaynakçı 
9-Temizlik elemanı 
10-Elektrik teknisyeni 

Yenibireleman.com’da geçtiğimiz ay sektör olarak sağlık, cafe/bar/restoran ve turizmde hizmet veren firmaların eleman arayışı öne çıktı. Kasım ve aralık aylarına göre emlak büroları, matbaalar ve tekstil-konfeksiyon atölyelerinin eleman arayışının arttığı görüldü. 

Teknisyen, market elemanı, tamir-bakım elemanı, tornacı-kaynakçı ve tesisatçı ihtiyacında geçtiğimiz yılın son aylarına göre önemli bir değişiklik görülmedi. İstanbul’da eleman arayışı arttı Yenibireleman.com’da ocak ayında, en çok mavi yakalı eleman arayan iller Ankara, İstanbul ve Antalya oldu. 

İlanlarının yüzde 40’ı Ankara’daki işler için verildi. İstanbul’da eleman ihtiyacı bir önceki aya göre yüzde 0,5 oranında artarken, Antalya’da da yüzde 1 oranında arttı. Yenibiris.com Yönetim Kurulu Üyesi Kâmil Özörnek konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Kurumlar ile mavi yakalı çalışanları buluşturmaya devam eden Yenibireleman.com, büyümesini sürdürüyor. 

Eleman ilanlarında yaz aylarında turizm-otelcilik ve hizmet sektöründe ihtiyaç öne çıkarken bu dönemde birçok sektörden firmanın muhasebe ve satış departmanları için eleman aradığını görüyoruz. Deneyimli teknisyen ve usta ihtiyacı ise her dönemde yoğun olarak devam ediyor.”

Ads Area