Ads Area

AMAZON FİRE PHONE DETAYLARI BELLİ OLDU

Amazon’un geçtiğimiz gün duyurduğu ve temmuz ayında satışa sunmayı planladığı Android telefonu Fire Phone, kameralar kullanarak ekranına üç boyutlu derinlik kazandırıyor
 
gerçek dünyadaki eşyalar hakkında hızla bilgi alınmasını sağlayan Firefly adında etkileyici bir özeliğe sahip. Amazon’un yeni amiral gemisi hakkında bilmen gereken her şeyi bir araya getirdik. 

Ön kameralarıyla 3D efekti oluşturuyor Tepedeki selfie kamerası haricinde, Fire Phone’un ön köşelerinde dört adet kızılötesi kamera var. Bu kameralar, sürekli olarak kullanıcının başının konumunu gözlemliyor. 

Bu sayede, Amazon’un Dynamic Perspective adını verdiği özellik ortaya çıkıyor: Fire Phone kullanıcının konumuna göre görüntülere eklediği üç boyutlu derinlik perspektifini değiştiriyor. Haritalarda, oyun oynarken ve hatta arayüzde dolaşırken kullanılabiliyor. Daha pratik bir kullanım sunuyor 

Arayüzde ve uygulamalarda telefonu belli yönlere eğerek dolaşmak çok da yeni bir özellik değil fakat bu zamana kadar bu özelliği çok işlevsel bir şekilde bizlere sunan olmadı. Amazon, Fire Phone’da bu işi çözdüğünü iddia ediyor. Mesela, bir web sayfasında dolaşırken, telefonu yana yatırdığında diğer sayfaya gidebileceksin. Amazon, bu özelliğin daha birçok yerde, çok işlevsel şekilde kullanılabileceğini belirtiyor. 

Umarız içi boş çıkmaz. Güçlü bir donanımı var Sanma ki Jeff Bezos aza kanaat ediyor. Fire Phone, Amazon’un önceki orta seviye telefonlarından çok daha güçlü bir telefon. Aslına bakarsan, LG G3 ve Samsung Galaxy S5′e yakın bir güçte. 

Dört çekirdekli 2,2 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemciye, Adrena 330 GPU’ya ve 2 GB belleğe sahip. Ekranı 4,7 inç boyutunda ve HD çözünürlük sunuyor. Her bir inçe düşen piksel sayısı (ppi) ise 315. Ayrıca, pili 2400 mAh değerinde ve 4G destekli. Firefly dünyayı etiketliyor (ve satın almanı kolaylaştırıyor) Firefly Amazon’un yeni bir yazılımı. Fire Phone’un arka kamerasıyla, etrafındaki objeleri, görselleri, yazıları, logoları ve telefon numaralarını taramanı sağlıyor. 

Telefon taradığın nesneyle ilgili bilgileri çok hızlı bir şekilde sana sunuyor ve örneğin bu bir ayakkabıysa, seni o ayakkabının Amazon satış sayfasına yönlendiriyor. Firefly, verileri en hızlı şekilde sunabilmek için Amazon’un bulut işlem gücünü kullanıyor. Yazıları bile algılayabiliyor.

Düşük ışık uzmanı kamera ve sınırsız bulut depolama alanı Amazon, Fire Phone’un optik görüntü sabitleyicili 13 MP kamerasının Galaxy S5 ve iPhone 5s’ten daha iyi olduğunu iddia ediyor; özellikle de düşük ışıklı ortamlarda daha iyi fotoğraflar çektiğini belirtiyor. 

Büyük açıklıklı merceği loş ışıkta dahi başarılı kareler yakalayabiliyor ve kameraya adanmış fiziksel bir tuşu var. Ayrıca diğer bulut servislerinin sınırlı depolama alanlarının aksine, Fire Phone kullanıcıları istedikleri kadar fotoğrafı (sınırsız) Amazon Cloud Drive’a gönderebiliyor. 

Ücretsiz görüntülü destek Fire Phone’un hakkında aklına takılan bir soru mu var? Belki de Kindle Fire HD tabletinde istediğin bir şeyi beceremiyorsun… Amazon, Mayday isimli yeni servisi ile tüm kullanıcılarına ücretsiz videolu teknik destek sağlıyor. Çağrı merkezi gibi ama videolu. 

Tamamen ücretsiz bu servise WiFi ve mobil veri bağlantısı ile ulaşabiliyorsun ve Amazon’un söylediğine göre özel eğitimli bir Amazon teknik destek çalışanına ulaşman en fazla 15 saniyeni alacak. Multimedya odaklı bir cihaz. Hatta kulaklıkları bile güzel görünüyor. 

Doğal olarak Amazon’un multimedya ekosistemi Fire Phone’a entegre edilmiş ve ASAP gibi birçok kullanışlı özelliğe sahip. ASAP, son görüntüleme davranışların üzerinden seçimlerini belirliyor ve cihazın anında hazır olmasını sağlıyor. Mesela bir dizi izliyorsun, dizinin o bölümü bittiğinde sana diğer bölümlerini de gösterecek. Fire Phone’un kutu içeriğindeki kulaklıkları hoşumuza gitti. 

Oval değil düz kablolara sahipler ve kullanmadığın zaman cebinde arap saçına dönmemeleri için birbirlerine takılabilir şekide tasarlanmış. Temmuzda satışa çıkıyor. 

Fire Phone ilk etapta (25 Temmuz) GSM operatörü AT&T’ye özel olarak ABD’de satışa sunulacak. 32 GB’lık model iki yıl kontratlı olarak 199 dolar, 64 GB’lık model ise 299 dolar fiyatla alıcı bulacak. Telefonun kontratsız fiyatları ise sırasıyla 649 dolar ve 749 dolar şeklinde. Fire Phone’u satın alanlar ayrıca bir yıl boyuna Amazon Prime servisinden ücretsiz olarak yararlanacak. 

Henüz telefonun uluslararası çıkış tarihine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Detaylı teknik özellikler Boyutlar: 139,2 x 66,5 x 8,9 mm Ağırlık: 160 gram Ekran: 4,7 inç IPS LCD HD (1280x720p), 315 ppi, Gorilla Glass İşlemci: 2,2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci Bellek: 2 GB bellek Depolama: 32/64 GB ve tüm Amazon içerikleri için sınırsız bulut depolama alanı 

Kamera: Optik görüntü sabitleyicili 13 MP arka kamera ve sınırsız fotoğra depolama alanı, 2,1 MP ön kamera ve 3D Dynamic Perspective teknolojisinin dört ön kamerası. Hoparlör: Dolby Digital Plus çevresel sesli iki hoparlör Bağlantılar: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, Bluetooth 3.0, 3G, LTE Pil: 2400 mAh pil İşletim sistemi: Android tabanlı Fire OS 3.5.0

Ads Area