Ads Area

VİBER SATILDI

Japon e-ticaret devi Rakuten, akıllı telefonların popüler sohbet uygulaması Viber'i 900 milyon dolara satın alıyor. Geçtiğimiz dönemlerde Kobo, Wuaki.tv ve Viki gibi büyük internet şirketlerini bünyesine katan ve hızla büyüme yoluna giden şirketin son alımı ise büyük ses getirdi.


Pek çok telefon kullanıcısının internet üzerinden telefon görüşmesine olanak sağlayan uygulaması Viber Japon devinin oldu. Viber alımıyla birlikte şirket online sohbet uygulamaları alanında 'ben de varım' derken Whatsapp ve Skype'ın bulunduğu bu pazarda rekabetin bundan sonraki seyrinin nasıl olacağı da merakla bekleniyor. 

VIBER NEDİR 
3G/4G veya WiFi üzerinden kullanıcıların herhangi bir operatörü dahi kullanmasına gerek kalmadan görüşmelerine olanak veren Viber hem yüksek ses kalitesinde görüşme olanağı veriyor hem de WiFi üzerinden konuşma yapıldığında kullanıcılar telefon görüşmelerini ücretsiz gerçekleştirebiliyor. Pek çok akıllı telefon tarafından desteklenen uygulama 2010 yılından bu yana servis verirken, dünya genelinde 200 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip.Hürriyet

Ads Area