Ads Area

EN İYİ KÜÇÜK TABLETLER

1 Apple Retina ekranlı iPad mini İlk mini kusursuzluktan yüksek çözünürlüklü ekran kadar uzaktı. Yeni ekranı ise tek kelimeyle muhteşem. 2 Google Nexus 7 (2013) Eski arkadaşımıza merhaba deyin. Hiçbir şeyi yanlış yapamama özelliğine sahip olan tablet, artık KitKat işletim sistemine sahip. 3 Vodafone Smarttab 3 7 Kullanışlı ve sezgisel arayüzüne, Vodafone uygulamaları eklenince, güzel bir medya merkezi oluyor. Tek zayıf yönü ekranı. 


Google Nexus 7 (2013)
 KitKat güncellemesiyle Android’li rakiplerine fark atıyor 650 TL / ★★★★★ Nexus-7-2013 Google’ın Nexus 7 tableti, şu ana kadar test ettiğimiz en iyi Android işletim sistemli tablet. Peki, onu neden tekrar inceliyoruz? 

Çünkü, artık çok daha iyi. Android 4.4 KitKat güncellemesi sayesinde çok daha uzun pil ömrüne ve hıza sahip olan Nexus 7, bu işletim sisteminde görüğümüz an akıcı tablet. Önceki sürüme göre hızlanan KitKat 4.4, çok yoğun kullanıldığında, iPad’in gerisinde kalıyor. 3950 mAh’lık pilini de daha verimli kullanan tablet, tam gün şarj etmeden çalışabiliyor. 

 Evet, KitKat, sesli komut verme özelliğinin ve Google Now’ın kullanılamaması gibi dezavantajlara sahip. Fakat geri kalan her şeyi muhteşem yaptığını düşünürsek, bu eksiklik rahatlıkla göz ardı edilebilir. Mesela 7 inçlik 323 ppi ekranı, o kadar iyi bir parlaklık seviyesine sahip ki, film, oyun ve fotoğraflar harika gözüküyor. 

Mat ve kauçuk hissi veren arka yüzeyi ile kavisli köşeleri, tasarımı klasik hâle getirirken, 8,65 mm’lik profili ile öncülünden ince. KitKatiın yeni özelliklerini kullanan 5 MP arka kamerasını, harika Google uygulamalarını, iyi hoparlörlerini ve en önemlisi, uygun fiyatını da düşünürsek, kusursuzluğa çok yakın bir tablet. Birkaç tane özel uygulaması olsa iPad’le bile kapışabilir. 

EKRAN Nexus 7’nin ekranı; keskinlik, kontrast, renkler ve görüş açılarıyla gerçekten bir harika. Ne kadar iyi olsa da, büyüklüğü sadece 7 inç. Daha büyük bir tablet için 8,3 inçlik LG G Pad 8.3’ü önerebiliriz. 

TASARIM Nexus 7, taş gibi ve taş acıyı hissetmez. Sadeliği ve tarzıyla efsane olan Nexus 5 akıllı telefonla bile yarışabilir. iPad kadar kolay çizilmediği gibi, geniş ceplere de tıpkı küçük taşlar gibi rahatça sığıyor. 

PERFORMANS Yeni Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle inanılmaz akıcı bir performansa sahip. Ne kadar oyun oynarsan oyna, yeterince zorlanmıyor. Denedik, oradan biliyoruz. İŞLETİM SİSTEMİ VE UYGULAMALAR KitKat, Nexus 7’ye görsel olarak büyük bir fark getirmiyor. Eklentilerle iyileştiren performans kadar, yeni sesler, klavye hareketleri, Photo Sphere kamera uygulamaları ve kablosuz baskı desteği gerçekten de etkileyici. 

Vodafone Smart Tab III 7 
Operatör cihazı denip geçilmeyecek kadar yetenekli ve fiyakalı Sözleşmeli / ★★★★★ Vodafone-Smart-Tab-III-7 Sade Android arayüzü, korkutucu olabiliyor. Kırk tane ayar yapmak, hızlı kullanıma uygun hâle getirmek için uğraşmak gerekebiliyor. Smart Tab III 7’nin, en az iOS kadar kullanıcı dostu bir arayüzü var. Donanımı, testimizdeki rakipleri kadar hızlı değil ama uygun fiyatı yüzünden, buna katlanılabilinir. 

Ekranı, sadece 1024 x 600 çözünürlükte. Dört çekirdekli 1,2 GHz işlemcisi ve 1 GB belleği, günlük standart işlemlerin üstesinden gelebiliyor. Batman: The Dark Knight ve N.O.V.A 3 gibi oyunlar sorunsuz oynanabiliyor. Neredeyse tüm Android tabletlerin başına bela olan kalın çerçeve, Vodafone’da da var ama göze kötü görünmüyor; bilakis, güzel bir tasarımı ve arka yüzeyi var. Hoparlörün yukarı konuşlandırılması iyi olmuş; kucakta ya da eldeyken, ses engellenmiyor. 

Vodafone’un özel hizmeti Mobil TV’yi kullandık. Spor ve Eğlence paketine baktık; eve dönmeden, yolda spor dünyasından haberler izleyebilmek güzeldi. Arka yüzeyindeki 5 MP’lik kameranın yanında, görüntülü görüşmeler için bir adet de ön kameraya sahip. Vodafone 3G hattı üzerinden yaptığımız Tango ve Skype testlerimizde, sorun yaşamadık; görüntü temiz, ses ise gecikmesizdi.

 EKRAN 
Fiyatına ve genel olarak Android tabletlere göre, 600p çözünürlüğü normal ama testimizdeki rakiplerine göre zayıf kalıyor. Video ve oyunlarda güzel bir renk kalitesi sunsa da, metinler keskin görünmüyor. TASARIM Lenovo’nun ürettiği cihaz, şık ve fiyakalı görünüyor. Ortalama bir insan eliyle rahatça kavranabiliyor. Hoparlörün yukarıda olması sayesinde, mazgalların kazayla kapanması yüzünden ses kesilmeleri yaşanmıyor. 

PERFORMANS 
Dört çekirdekli 1,2GHz hızındaki işlemcisi, Play Store mağazasındaki her uygulamayı sırtlayabilecek güçte. 1 GB ile sınırlanan belleği ise yetersiz, uygulama kurdukça, arayüzde yavaşlamalara denk gelebilirsin.

 UYGULAMALAR Arayüzü akıcı ve önyüklü gelen uygulamalar kullanışlı. Ayarlar’a, Bildirim Çubuğu’ndan kısayollar atanmış; özellikleri iki dokunuşla açıp, kapatabilmek mümkün. Android 4.4 KitKat’le de görmek isteriz. 

Retina ekranlı bir iPad Mini, kesinlikle var olmalıydı. Daha piyasaya ilk çıktığı anda, Retina ekranlı modeli teknolojik fantezilerimizi süslemeye başlamıştı bile. Fakat inanın ki, gerçeği, hayal ettiğimizden bile daha güzel. 

Öncelikle iPhone 5s ve iPad Air ile karşımıza çıkan 64 bit A7 işlemciyle donatılmış. Böylece, Air’in performansını yakalayan Mini, aşırı düşünceli iOS 7 işletim sistemi sayesinde de, bir hayli akıcı hâle gelmiş. Skype görüşmelerinizi gayet keyifli ve eğlenceli hale getiren ön yüz kamerası ve artırılmış pil ömrüy ise gerçekten dikkat çekici. 

Tabii bir de efsane ekranı var. Parlak, keskin, renkli ve harika görüş açılarına sahip olan Retina ekran, göz alıcı 360 ppi, 2048×1563 çözünürlüğüyle de önceki modeline ve rakiplerine fark atıyor. Sahip olduğu tek sorun, bazen renkleri yanlış göstermesi (Stuff’ın kırmızı logosunu mor göstermek gibi.) 

Taşınabilirliği, harika tasarımı, Retina ekranı, şaşırtıcı uygulamaları ve dizginlenemez performansıyla, o gerçekten de tablet dünyasının geleceği. Ayrıca 7,9 inç, 4:3 formuysa kesinlikle ideal. Evet, rakipleri kadar cebe kolay sığmıyor ama ekran boyu bu açığı kapatıyor. Renklerle olan derdini de çözerse, neredeyse kusursuz olan Air’le kapışabilir. 

EKRAN Güncellemenin en önemli kısmını mini’nin ekranı oluşturuyor. iOS 7’yle de geliştirilen bu tabletin ekranının mükemmel olmasının önünde tek engel var: Renk düzeltmelerinde sorun yaşayabiliyor. 

TASARIM İkinci kez karşımıza çıkan harika alüminyum kasa, artık uzay grisi ve gümüş renklere de sahip. Ayrıca önceki modele göre biraz daha kalın ve ağır olan Air, yine de bu konuda sorun çıkarmıyor. 

PERFORMANS Air’in yanında daha yavaş kalsa da, bu neredeyse hissedilmiyor bile. Çift kanallı Wi-Fi, dosya paylaşımını keyifli bir hale getirirken, 64 bit A7 ve M7 eşişlemcilerine uygun uygulamalar da, sonunda çıkmaya başladı. İS VE UYGULAMALAR iMovie ve Pages gibi uygulamaların ücretsiz hâle gelmesiyle bu alanda rakiplerinin önüne geçen Apple, App Store’daki uygulama zenginliğine bakınca, bir numarada kalmayı hak ediyor.(STUFF)
Tags

Ads Area