Ads Area

GE İNOVASYON CHALLENGE DA 100 BİN DOLAR ÖDÜL

Sağlık hizmetleri, enerji üretimi, havacılık ve ulaşım gibi alanlarda faaliyet gösteren dünyanın en büyük çok uluslu firmalarından General Electric, Türkiye’nin 100’üncü yılı kapsamında Türk girişimciler için büyük bir yarışma düzenliyor. 

Türkiye’de 60 yıldan fazladır faaliyetlerde bulunan ve yatırımlarını artırmayı planlayan GE, 27 Aralık’a kadar katılımcı kabul edecek yarışmayla Türk girişimcilere projelerini sunma şansı sunuyor. 

EMEA Direktörü Raina Rostom, Türkiye’deki yeni dönem planları ve inovasyon yarışması hakkında NTV’nin sorularını yanıtladı: 

 İnovasyon neden bu kadar önemli? 
İnovasyon GE’nin yaptığı işin tam merkezinde yer alıyor. Dolayısıyla Tükiye’deki büyüme hedefimimizle ilgili olarak nasıl yerelleşebiliriz, nasıl Tükiye’nin ihtiyaçlarını karşılayabiliriz diye düşünüyoruz. 

İnovasyonu düşündüğümüzde kaçınılmaz olarak teknolojiyi de düşünüyoruz. Fakat bizim için inovasyon teknolojinin ötesinde. İş modeli inovasyonu olabilir, süreç inovasyonu olabilir, üretim inovasyonu olabilir. 

Dolayısıyla,inovasyonu yerel olarak nasıl sürdürebileceğimiz konusunda çok fazla fırsat ve bakış açısı söz konusu. Tabi bu müşterilerle çalışmamız ve daha yakından işbirliği yapmamızla da alakalı. Bu amaçla süreci yerel olarak ilerletiyoruz. 

Türkiye için nasıl planlarınız var? 
Türkiye bizim için çok heyecan verici bir yer. Neredeyse 60 yılı aşkın süredir burada faaliyet gösteriyoruz. Müşterilerimizle işbirliği içerisinde hareket ediyoruz. İşbirliği Türkiye’de inovasyonu yürütme şeklimizin temel taşını oluşturuyor. 

Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için onlarla birlikte çalışıyoruz. 2015 yılında bir inovasyon merkezi kurmayı hedefliyoruz. Bu merkezde müşterilerimizle birlikte onların ihtiyaçlarına yönelik yeni şeyler üretmeyi amaçlıyoruz. 

Hangi alanlara odaklanmayı düşünüyorsunuz? 
GE’nin imkan ve faaliyetleri, sağlıktan, ulaşıma, havacılığa, enerjiden, petrol ve doğalgaza kadar birçok farklı iş alanını kapsıyor. 

Doğru fırsatlara bakacağız. Dolayısıyle yerelleştirilmiş inovasyonla büyümeyi artırarak müşterilerimize yardım edebileceğimiz doğru fırsatlara bakacağız. İnovasyon Merkezi için doğru alanın hangisi olabilceği konusunda arayışımız sürüyor. 

Düzenleyeceğimiz inovasyon yarışmasından biraz bahsedebilir misiniz? 
Tabii bahsederim. Çok heyecan verici bir olay bizim için. Bir ay kadar önce İnovasyon yarışmasının duyurusunu yaptık. 

Problemleri kendi başımıza çözemediğimiz zamanlarda, açık bir inovasyon yaklaşımı benimsiyoruz. Ve bu inovasyon yarışmasıyla problemleri çözmek adına yeni fikirleri davet ediyoruz. Biri enerji verimliliği konusunda . Öteki ise kırsal kesimde hasta odaklı bir çözüm yaratmak konusunda.

Toplamda 100 bin dolarlık bir inovasyon yarışması. Farkı girişimcilere, yenilikçilere, küçük ve orta ölçekli şirketlere çözüm önermeleri için kendimizi açıyoruz. Dolayısyla bu, inovasyonu daha hızlı gerçekleştirmek adına uyguladığımız bir işbirliği yöntemi. 

Türk yarışmacılardan beklentiniz büyük mü? 
Kesinlikle, bu yarışmayı Türkiye’de Türkler için yapıyoruz. Türk girişimcilerin birşeyler ortaya çıkarmasını gerçekten çok istiyoruz. 

Yarışma ne gibi potansiyeller barındıyor? 
 Geçtiğimiz dönemde yaptığımız heyecan verici şeylerden bir tanesi de Türkiye İnovasyon Yarışması idi. Bu herkese açık, internet üzerinden yapılan bir yarışma. Yarışmayla, sanayi tesislerindeki enerji verimliliği problemini çözmeye yönelik ve öte yandan, kırsal kesimde hasta merkezli birsisteme ulaşabilmek için yeni fikirler arıyoruz. 

Toplamda 100 bin dolarlık bir yarışma. Çok heyecan verici fikirler geldi ancak yarışma 27 Aralık’a kadar devam edecek. Daha çok başvuru gelmesini istiyoruz. Tükiye’nin çok yetenekli bir nüfusa sahip olduğuna ve inovasyon fikirleriyle dolu olduğuna güvenimiz tam. Bu inovasyon yarışmasının bazı müşterilerimizin problemlerinin çözülmesine yardımcı olacağını, bizi farklı düşünmeye teşvik edeceğini umuyoruz.NTVMSNBC

Ads Area