Ads Area

SONY YENİ PS3’ü Eylül’de 299 dolardan piyasaya

Yeni PS3 şuan satışta olandan 100 dolar daha ucuz olacak. 120GB sabit diske sahip olacak oyun konsolu, %33 daha küçük, %36 daha hafif ve %34 daha az güç harcayacak şekilde tasarlandı.

Sony piyasada rekabeti sürdürebilmek için satışları arttırmak zorunda. Son 3 ayın satış rakamlarına bakılırsa Sony PS3, Microsoft’un XBox 360’ ından 200 bin, ve Wii’den 500 bin adet daha az satılmış. PS2 ve PSP’nin satışları aradaki farkı kapatmaya yardımcı olsa da, açıkça görülüyor ki Sony yeni nesil oyun savaşlarını kaybetmek üzere.

Basın toplantısında Sony, ayrıca yeni PS3’ün işletim sistemi ve ağını da tanıttı. Firmware 3.0 yeni tema ve arayüz değişiklikleri de getiriyor.

PSP, Marvel ile ortak Digital Comics adlı çizgi roman servisini de içeren Digital Reader yazılımına sahip olacak. Daha da önemlisini Minis isimli küçük boyutlu oyunları da faaliyete geçiriyor. Bu oyunlardan biri de hiç eskimeyen Tetris oyunu. Sony basın toplantısında küçük bir video ile ürünü tanıttı ve daha fazla bilgi ise 24 Eylül’deki Tokya Game Show’ da verilecek.

Nintendo ve Microsoft’un bu habere nasıl cevap verecekleri merakla bekleniyor. Kısa dönemde Nintendo Wii’ nin fiyatının 249 dolardan 199 dolara düşmesi bekleniyor. Microsoft ise şu andaki Xbox 360 Pro ile devam etmeyeceğe ve 360 Elite’ in fiyatını Pro’nun eski fiyatı olan 299 dolara düşüreceğe benziyor. Uzun vadede ise oyun savaşları elbette devam edecek.

Microsoft, önce Project Natal’ ı, 2010 yılının sonlarına doğru da daha ince bir Xbox 360 ‘ı piyasaya sürecek. Nintendo Wii HD ‘nin ise 2011’de satışa sunulması bekleniyor.milliyet

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area