Ads Area

Qliner Hotkeys ile klavyenizi özgür bırakın

Kısayollarınızı, programların simgelerini sürükle bırak işlemi ile bir klavye resminin üzerindeki tuşlara atayarak oluşturma imkanı tanıyan Qliner Hotkeys, açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir yazılım. Programı başlatmak için simgesine tıklamak gibi bir durum bulunmuyor. Tek yapmanız gereken klavyenizde windows butonuna 5 saniye boyunca basılı tutmak. Bundan sonra karşınıza gelen pencerede bir klavye göreceksiniz. Bu klavyedeki her butonun üzerine istediğiniz bir programın simgesini sürükleyerek anında kısayol olarak atama imkanınız bulunuyor.

Komut da Atanabiliyor

Eğer herhangi bir program değil de bir işlev atamak isterseniz boş bulunan bir klavye butonunun üzerine sağ tıklayarak New Hotkey menüsüne gelmelisiniz. Burada birbirinden değişik işlemler yer alıyor. Saati gösterme, ekranın tamamının ya da herhangi bir alanının resmini çekme, istediğiniz bir dosyayı sıkıştırma, ses düzeyini ayarlama gibi oldukça fazla sayıda uygulama kullanıcıları bekliyor.



Gerekli kısayol atamalarınızdan sonra istediğiniz programı ya da uygulamayı başlatabilmek için Windows tuşu ile beraber önceden klavyeniz üzerinden belirlediğiniz tuşu basmanız yeterli. Yazılım Türkçe F ve Q olmak üzere hemen her türlü klavye tipini içerisinde bulunduruyor. Ayrıca klavye arayüzü olarak standart modeli seçebileceğiniz gibi 4 farklı markaya ait klavye modellerinden birini de kullanabilirsiniz.haber7/shifdelete

***Sitede sunulan programları kurmadan/çalıştırmadan önce virüs taramasından geçiriniz. Programların kullanımları sonucu oluşabilecek zararlardan http://bilisimedya.blogspot.com sorumlu değildir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area