Ads Area

IBM milyonlarca Lotus Notes müşterisinin mobil çalışma esnekliğini artırmak amacıyla iPhone ile Lotus Notes yazılımını uyumlu hale getirdi.

IBM milyonlarca Lotus Notes müşterisinin mobil çalışma esnekliğini artırmak amacı ile, iPhone ile Lotus Notes yazılımını uyumlu hale getirdi. Dünyadaki kullanıcı sayısını 140 milyonun üzerine taşıyan Lotus, yaptığı bir açıklama ile yeni pazarlara açılma planını ortaya koydu. Notes ve Domino ürünlerini daha çok kullanıcıya ulaştırabilmek için Lotus, Apple firmasının ürünü iPhone üzerinde çalışan uygulamaları hayata geçirdi. Artık Lotus kullanıcıları da iPhone cihazlarının üzerinden e-postalarına bakabilecek, listesindeki kişilere ulaşabilecek ve randevularını takip edebilecek. Daha önce birçok ortamda kendisini kanıtlamış Lotus Domino Web Access altyapısını kullanan bu uygulamalar, iPhone web tarayıcısı olan Safari üzerinden çalışıyor.

Lotus Notes ve Domino işbirliği alanında dünyanın en önemli ürünlerinin başında geliyor. Dünyadaki en büyük 100 şirketin yarısından fazlasının kullandığı bu yazılımlar, küresel anlamda bankacılık, telekom, uzay ve savunma, elektronik, sigorta ve medikal alanda ilk 10’a giren firmaların yüzde 80’inde tercih ediliyor. Bu ve bunun gibi bütün Lotus müşterilerinin güvenli bir şekilde elektronik postalarını iPhone gibi mobil cihazlara aktarmak IBM için oldukça önemli. Gelişen ve değişen iş koşullarını, teknolojiyi ve toplumu konu alan IBM, ‘Tomorrow at Work’ adını verdiği strateji doğrultusunda değişen koşullara firmaların ayak uydurabilmesi için çözümler sunuyor.

Apple firmasının web uygulamaları sayfasında en iyi 20 uygulamanın arasında yer alan Lotus iNotes Ultralite, önceden ürün satın almış olan Lotus Notes kullanıcıları için hiçbir ekstra ücret talep etmeden cihazlara indirilebilir. Ayrıca uygulamanın içerisinde Lotus Symphony’nin güncellenmiş bir sürümü de bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar gelen e-postalardaki eklentileri de rahatlıkla açabilecek ve değiştirebilecektir. Aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 28 dilde indirilebilen bu uygulama, Lotus ve IBM güvenlik korumalarıyla sunuluyor.

Kullanıcılar istedikleri takdirde VPN bağlantısını da yine iPhone üzerinden gerçekleştirip veri transferini daha güvenli bir hale getirebiliyor.milliyetmobil

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area