Ads Area

Symbian S60'ın yeni sürümü Apple iPhone ve Google G1'den çok daha yetenekli gibi görünüyor.

nokia telefonlarına ve anlaşmalı olan diğer telefon üreticilerinin yeni modellerine de hayat verecek. Apple iPhone'un estirdiği dokunmatik ekran fırtınasında kaybolmak istemeyen Nokia, yeni işletim sistemiyle modayı takip edip, rakiplerin yapamadıklarını bu sisteme dahil etmeyi planlıyor.

Yenilikler Neler?

Symbian S60'ın 5. sürümünde dokunmatik ekranı kontrol etmek mümkün olacak. Şu anda mevcut bulunan ekranlardan daha yüksek çözünürlüklü modeller de başarılı bir şekilde desteklenecek. Web sitelerinin içeriklerinde bulunan Flash nesneler, Adobe'un Flash Lite 3 yazılımı ile izlenebilecek. Bu özelikli iPhone 3G'de bulunmuyor.

Hareket kontrolünün eklenmesi ile hem telefon kontrolü hem de eğlence amaçlı yüklenen oyunlar, daha keyifli hale gelecek.

Bu işletim sistemine yazılım geliştirmek isteyenler için de bazı güzel haberler duyuran Symbian yetkilileri, C ve C++ açık programlama diline tam destek verdiklerini bildirdiler.

İşletim sisteminin kullanılacağı ilk telefon, Nokia 5800 XpressMusic olacak. Kısa zaman içerisinde, Nokai'nın dokunmatik ekranlı ürün ailesinin genişlemesi bekleniyor.haber7

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area