Ads Area

Adobe Creative Suit, Creative Suite 4 Design Editions, Web Editions, Production Premium ve Masters Collection adında dört farklı paketle geliyor

Adobe Creative Suit, Creative Suite 4 Design Editions, Web Editions, Production Premium ve Masters Collection adında dört farklı paketle geliyor. Bu paketlerde 13 farklı yazılım mevcut ve 14 farklı bütünleşik teknoloji bulunuyor. Dolayısıyşa Adobe CS4 olarak anılan yazılımlar gayet büyük bir yayıncılık üssü kurulması için önde gelen tercihlerden oluyor. Adobe CS4'te sunulan farklı paketler farklı ihtiyaçlara hitap eden gruplar şeklinde sunuluyor. Dolayısıyla bir video yayıncısıysanız sadece videoyla ilgili paket olan Video Production Premium'u satın almanız sizin için yeterli olacaktır.

Büyük İş Gücü

Adobe,yeni yazılım setinde eğer tek kişi çalışsaydı bütün işlemin 1700 yıl alacağını vurguluyor. Tabii ki Adobe'nin geliştirici ordusu sayesinde toplam süreç 18 ayda tamamlanmış . 18 ayda 13 yazılımı tamamen hazırlamak da ayrı bir başarı hikayesi olarak değerlendirilebilir.

Ürünlerle İlgili Yenilikler

:: After Effects, Photoshop'taki üç boyutlu nesneleri kullanabiliyor ve kendi içindeki araçlarla hareketlendirebiliyor.

::Premier ve After Effects gelişmiş metadata desteğinin yanında vido dosyalarındaki konuşmaları metne çevirip kullanıcıya sunuyor. Dolayısıyla videoyu izlemeden doğrudan işinize yarayacak kısmı çekip alabiliyorsunuz.

:: SoundBooth yazılımı çok kanal ve otomatik ses seviyesi eşitleme özelliklerine kavuşmuş durumda.

:: DreamWeaver artık canlı önizleme yeteneğine sahip. Ayrıca sayfayla ilgili osyalar da açılan sayfayla yükleniyor. Böylece aradığınıza daha çabuk şekilde ulaşılabiliyor.

:: Flash artık iskelet tabanlı animasyona izin veriyor ve üç boyutlu nesne denetimi mümkün.

:: FireWorks yeni sürümüyle Adobe AIR uygulamaları için arabirim geliştirebiliyorsunuz.

:: Contribute CS4 ile internet sitelerinin içerikleri güncellenirken geniş bir dosya türü desteğini, pratik şekilde internete aktarmayı sağlıyor.

:: Sayfa tasarı programı olan In Design'daki yeni bir özellik sayesinde, baskıda sorunlu çıkacabilecek sayfalarla ilgili kullanıcı önceden uyarılıyor. In Design ile aynı zamanda doğrudan içeriğinizi internete aktarmanız kolaylaşıyor.

:: XFL dosya biçimiyle birçok farklı uygulamadan Flash ortamına iki veya üç boyutlu nesneler atılabiliyor.

:: Photoshop CS4'te yeni bir üç boyutlu motor mevcut. Bu şekilde burada tasarlanan nesneleri doğrudan After Effects'e bile atarak videoda kullanabiliyoruz.

:: Photoshop'ta grafik işlemcisi desteği geliyor. Büyük dosyalar makineleri daha az kastıracak. Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

:: Acrobat 9 da CS4 içinde mevcut. Extended Pro olarak anılan sürüm, CS4'le gelen diğer çoklu ortam tasarım araçlarındaki dosyaları alıp PDF dosyalarının içine gömüyor. Bu dosyaları izlemek için ise sadece Adobe Reader sahibi olması yeterli.

:: Türkiye'ye özel olarakaçtığı AdobeGunlugu.com isimli siteden artık her türlü Adobe bilgilerini alabileceğiz. Bu siteden tüm iş ortakları, dağıtıcı firma olan Medyasoft ve Adobe Türkiye tarafından güncellenecek ve Adobe ile ilgili içerik sunulacak.

:: Adobe CS4 İngilizce olarak ekim sonunda, Türkçe olarak ise kasım sonunda piyasada olacak. 24 Ağustos'tan sonra CS3 satın alanlar CS4 ürünlerine ücretsiz olarak güncelleme hakkı kazanacak.

:: Türkçe yazılımlar konusunda, video işleme yazılımları haricinde ilk etapta tüm yayıncılık yazılımlar Adobe tarafından Türkçe olarak sunulacak. Daha sonra ise video düzenleme yazılımları da yerelleştirilecek.shifdelete

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area