Ads Area

Microsoft'un, Apple'ı müzik çalar piyasasında devirmek için ürettiği Zune'un satışları, beklendiği gibi gitmiyor


Microsoft'un, iPod'a rakip olarak geliştirdiği ve büyük reklamlarla piyasaya sunduğu Zune konusunda kötü bir haberimiz var. En son 2 milyon kadar sattığı gibi açıklamalar yapılan ve ikincisinin merakla beklendiği söylenen Zune, ilgi görmüyor diye satıştan kaldırılmaya başlandı.

Aslına bakılırsa genel özellikleri olarak gerçekten bütün iPod'lardan oldukça üstün olan Zune, ne yazık ki görünüm konusunda oldukça geride kaldı.

Zune 2 Gelecek mi?
Microsoft'un başka donanım dallarında peşini bırakmadığı inatçılığı sayesinde oldukça başarılı sonuçlar aldı.

Buna en iyi örneği Xbox serisi ile verebiliriz. Xbox'un ilk modeli ile çok büyük bir başarı elde edemese de piyasada rekabetin oluşmasına sebep oldu ve çalışanlarının deneyim edinmesini sağladı.

Ardından Xbox 360 ile Sony ve Nintendo'nun rahat rahat ilerlediği oyun konsolları piyasasını bir anda darmaduman etti.

Microsoft'un aynı durumu iPod konusunda da oluşturma ihtimali var. Çünkü oyun konsolları savaşı öncesinde aynı durum söz konusu olmuştu.

Microsoft Zune 2, Apple iPod'u Döver mi?

Açıkçası bçyle bir ihtimal olduğunu düşünmekteyiz. iPod yenilmez gibi duruyor, fakat uzun süre Sony PlayStation'ın da aynı şekilde göründüğünü unutmamak gerekiyor.

Microsoft aynı taktiği burada da uygulama ihtimali yüksek. Sonuçta bu konuda da yeteri kadar altyapı ve maddi güce sahip!

Bakalım ilerleyen zamanlarda iPod'u tahtından indirebilecek, daha iyi bir model ismine sahip olan! (bkz. Zune) bir medya oynatıcı, Microsoft'a nasip olacak mı? shifdelete/haber7

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area