Ads Area

SiteBAZ ile 5dk web sayfası hazırlayın...

SiteBAZ ile hazırlayabileceğiniz web siteleri yüksek görse kalitenin yanında zengin özellikler sunuyor. Web sitenizin kaliteli bir görünüme sahip olmasının yanında içerdiği fonksiyonlar da büyük önem taşıyor.

İetişim formu: Size ulaşmak isteyen web sitesi ziyaretçileriniz için sayfalarınıza bir iletişim formu ekleyebiliyorsunuz. Ziyaretçileriniz bu formu doldurarak size iletmek istediklerini gönderebiliyor.

Ziyaretçi defteri: web sitenize gelen ziyaretçiler sizinle, şirketinizle ya da web sitenizle ilgili izlenimlerini ziyaretçi defterine bıraktıkları notlarla belirtebiliyor.
Blog: SiteBAZ'ı kullanarak web sitenize bir blog tasarımı d ekleyebiliyorsunuz.

Sistem ayrıca anket ve sayaç gibi dinamik modüllere sahip. Yayınlayacağınız anketlerle ziyaretçilerinizin fikirlerini öğrenebilir, sayaç sayesinde sitenizdeki trafiği görüntüleyebilirsiniz.

1. Tasarım

Sitenizi hazırlamaya başladığınız ilk adımda Görünümler bölümünden bir tasarım belirtiyorsunuz. Yüzlerce hazır tasarımdan beğendiğiniz bir tanesini seçebilirsiniz. Seçtiğiniz şablonun rengini değiştirme şansına da sahipsiniz. Şablonunuzu seçtikten sonra Renk Skalası bölümüne tıklayarak şablon için kullanılabilen renkleri görebiliyorsunuz. Başlık bannerı: Şablonunuzu seçip kullanılacak rengi belirledikten sonra sıra başlık banner'ını hazırlamaya geliyor. Aynı şablon için hazırlanmış birkaç farklı banner seçeneğinden birini kullanabiliyorsunuz. Butonlar: Sitenizin çeşitli yerlerinde kullanılacak butonların (düğmelerin) tasarımını bu adımda belirleyebiliyorsunuz.

Logo: önceki adımlarda seçmiş olduğunuz banner tasarımının içerisine yerleştirilecek olan logoyu bu adımda sisteme yüklüyorsunuz. GIF, JPEG ve PNG dosya formatlarındaki resimler kullanılabiliyor. Transparan GIF ve PNG logolarla şık görünümler yaratabilirsiniz. Flash Intro: Bu adımda sitenizin açılışı sırasında görüntülenecek Flash intro'yu düzenliyorsunuz. Animasyonun ana başlık metnini ve içerik metnini girdikten sonra rengine ve kullanılacak objelere karar verebiliyorsunuz.

Bilgi: Tasarımla ilgili olan son adımda, sayfaların alt kısmında yer alacak firma ismi ve telif hakkı gibi bilgileri giriyorsunuz.

2. Sayfalar

Tasarımı hazırladıktan sonra sıra web sitenizin sayfalarını oluşturmaya geliyor. SiteBAZ'ı kullanarak web sitenizde 60 farklı sayfa oluşturabiliyorsunuz. Hakkımızda, ürünlerimiz, Hizmetlerimiz gibi sıkça kullanılan başlıkları hızlıca sitenize ekleyebileceğiniz gibi eklediğiniz sayfaların başlıklarını kolayca değiştirebiliyorsunuz. Sayfaları hızlıca oluşturabilmeniz için kişisel web siteleri, ticari web siteleri, emlak ve turizm konularında hazır başlıklar bulunuyor. Sayfalarınızı oluştururken ağaç yapısı şeklinde bazı sayfaları diğerlerinin altına koyma şansına sahipsiniz.

Üçüncü adımda daha önce oluşturduğunuz sayfaların içeriklerini düzenliyorsunuz. Gelişmiş HTML editörü sayesinde web sitenizin sayfalarını düzenlemek Word’de yazı yazmak kadar kolay bir iş. Yazdığınız metinleri istediğiniz gibi biçimlendirebiliyor, bağlantılar yaratabiliyor ve sayfalarınızı görsel anlamda güçlendirecek resimler ekleyebiliyorsunuz.

3. Ekstra Ayarlar

Bu bölümde web sitenizin başlığını, anahtar kelimelerini ve site tanıtımını belirliyorsunuz. Gireceğiniz site başlığı, ziyaretçiler sayfanıza geldiğinde Internet Explorer ve Firefox gibi tarayıcılarının başlık kısmında görüntüleniyor. Gireceğiniz anahtar kelimeler ve site tanımı ise Google gibi arama motorlarından gelecek olan ziyaretçiler için çok önemli. Arama motorları ziyaretçileri sitelere yönlendirirken burada girdiğiniz bilgilerle oluşturulan meta etiketlerini (meta tag'ler) önemsiyor.

5. Yayınla

Hızlıca gerçekleştirdiğiniz dört adımdan sonra sıra web sitenizin yayınlanmasına geliyor. Son adımda SiteBAZ ile oluşturduğunuz web sitenizin dosyalarını FTP üzerinden sunucunuza gönderiyorsunuz. Bu adımı da tamamladığınızda web siteniz yayına başlamış oluyor. PCNET

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area