Ads Area

Müzikte yeni trend: Kablosuz transfer

Wi-Fi, pili hızlı tüketiyor

Bluetooth sayesinde cep telefonları ve 'laptop’lardan kablosuz olarak kolaylıkla müzik parçalarının transferi mümkün oluyor. Wi-Fi desteğiyle de internet bağlantısı üzerinden müzik parçalarının bu cihazlara transferinin önü açılıyor. Online müzik mağazalarına olan ilgiyle birlikte Wi-Fi teknolojisi yaygın olarak kullanılmaya başladı.

Bluetooth ve Wi-Fi teknolojileri karşılaştırıldığında, Wi-Fi’nin, müzik transferi sırasında yoğun güç harcadığı, pili hızlı tükettiği, bu yüzden de Bluetooth’un rekabette daha avantajlı olduğu görülüyor. Wi-Fi’nin ise en büyük avantajı halka açık alanlarda bile internetten istenilen parçaların yüklenebilmesi. Son dönemde piyasaya çıkan bu alandaki ürünler ve dikkat çeken özellikleri şöyle:


Samsung T10 (Bluetooth)

Başta cep telefonu ve ekran olmak üzere birçok farklı kategoride cihaz geliştiren Samsung’un dijital müzikçalar pazarındaki T10 adlı modeli, Bluetooth teknolojisini destekliyor. 80 gram ağırlığındaki ürün, 480x272 ekran çözünürlüğüne sahip. MP3 ve WMA formatlarındaki müzik parçalarının çalınabildiği Samsung T10, stereo olmasının yanı sıra müzik parçalarının USB bağlantısı ve kablo yardımıyla hızlı transferine de imkân tanıyor. 8 GB boyutunda yerleşik hafızası bulunan cihaz, dolu bir bataryayla 30 saat boyunca kesintisiz müzik dinlenmesini sağlıyor.


Ibiza Rhapsody (Bluetooth)
Bluetooth teknolojisini destekleyen piyasadaki bir diğer müzikçalar modeli ise Ibiza Rhapsody. 30 GB’lık hafıza kapasitesiyle dikkat çeken ürünün ağırlığı 138 gram. AAC, MP3, WAV ve WMA formatlarında müzik parçalarının çalınabildiği yeni model cihazda FM radyo da yer alıyor.
Wi-Fi özelliğinin de kullanılabileceği Ibiza Rhapsody, hızlı bir şekilde USB ile veri transferinin yapılmasına imkân tanıyor. 2.5 inç boyutunda renkli LCD ekranı bulunan üründe video dosyalarının gösterimi mümkün. Bu arada ekran çözünürlüğü 320x240 seviyesinde.


Archos 605 (Wi-Fi)
Dijital medya oynatıcı pazarında birçok farklı ürünü bulunan Archos firmasının 605 modeli, Wi-Fi yoluyla müzik parçalarının hızlı bir yolla kablosuz platformda transferine imkân tanıyor. 4.3 inç’lik TFT ekranın bulunduğu ürün, USB 2.0 bağlantıyı da destekliyor. Dokunmatik bir ekranla menüde kolay dolaşım imkanı sağlayan cihazın ekranı 16:9 destekli. Fotoğraf dosyalarının da açılabildiği Archos 605, PDF dosyalarının da görüntülenmesini sağlıyor. MP3’ün yanı sıra WAV, WMA ve PCM formatlarında müzik çalabilen cihazla 17 saat boyunca müzik, 5.5 saat boyunca da kesintisiz video izlenebilmesi mümkün oluyor.



iPod Touch (Wi-Fi)
iPod serisiyle müzikçalar akımının adeta öncüsü olan Apple, iPod Touch ürünüyle de birçok yeniliği bir arada sunuyor. 120 gram ağırlığındaki iPod Touch’un en önemli özellikleri, kolay kullanım sağlayan dokunmatik ekranıyla, Wi-Fi desteği. 3.5 inç boyutunda renkli ve yüksek çözünürlükte ekranı bulunan ürün, JPEG, BMP, TIFF, PSD ve PNG formatlarındaki fotoğrafların görüntülenmesini sağlıyor. MPEG4 formatında video dosyalarının da izlenmesinin mümkün olduğu cihazın ekranı 640x480 çözünürlükte.
Dolu bir bataryayla 22 saat boyunca kesintisiz müzik dinlenebilen Apple iPod Touch, MP3, AAC ve WAV formatlarında müzik dosyalarını çalabiliyor.

Bluetooth

Cihazların 10 metre çapında birbirleriyle kablosuz olarak karşılıklı veri transferi yapabilmesi.

Wi-Fi

Kablosuz erişim noktalarında laptop veya PDA gibi cihazların yüksek hızda internete bağlanabilmesi milliyet

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area