Ads Area

Bilgisayarınızdaki hantallaştıran 5 program

Acrobat ReaderHayatımızın önemli bir parçası haline gelen PDF formatının gerçek sahibi olan bu program tek bir işe yarıyor: PDF dosyalarını görüntülemek. Ve bunu da sistemi son derece zorlayarak yapıyor. Neredeyse iki ayda bir yeni bir sürüm ortaya çıkıyor; bu yeni sürümü sisteme kurmanız gerektiği konusunda uyarılar görüntüleniyor. Zaman zaman sorunlu olarak yüklenen veya hiç yüklenmeyen eklentileri yüzünden sistemi kilitleyebiliyor. Tüm bunlar, alt tarafı birkaç sayfalık bir belgeyi görüntülemek için!Alternatifi var mı?
Evet… Karşınızda FoxIt Reader…
iTunesApple'a sormak gerekli: Alt tarafı tüm görevi medya yönetimi ve çalması olan bir uygulamayı bu kadar hantal yapan şey nedir? Gün geçtikçe daha da karmaşıklaşıyor, yüklenmesi uzun sürüyor, görüntüsü çirkinleşiyor ve bellekte aşırı yer işgal ediyor. Gerçek anlamda kullanışlı, dört dörtlük bir alternatifi de yok ne yazık ki.
Real PlayerReal Player doğru adımları atmış olsaydı YouTube kadar popüler bir sistem olabilirdi. Onun yerine elimizde herkesin nefret ettiği, sistemine yüklemek bile istemediği bir medya formatını destekleyen bu oynatıcı kaldı. Sürekli olarak ekranda uyarı kutuları görüntülemesi, Rhapsody ve SuperPass satmaya çalışması da Real Player'ı kullanıcıların uzak durması gereken bir program haline getiriyor. Alternatifi var mı?
Evet… Karşınızda Real Alternative…

Internet ExplorerTüm zamanların en büyük kavgasına hoş geldiniz: Hangi tarayıcı? Internet Explorer mı? Yoksa alternatifleri mi? IE 7.0 kesinlikle IE 6.0 sürümüne göre daha iyi, ancak bu bile programın itici yönlerini gizlemeye yetmiyor. Kavga devam edecek gibi görünüyor ama en azından IE'den bıktıysanız Firefox kullanmayı deneyebilirsiniz. Alternatifi var mı? Evet… Karşınızda Firefox…
Microsoft OutlookAcaba Microsoft'un 2008'li yıllara geldiğimizden haberi var mı? Hem GMail hem de Yahoo Mail Microsoft'un en gözde e-posta uygulamasından daha hızlı çalışıyor; hem de daha faza özellik içeriyor. Özellikle günümüzün en önemli derdi olan spam filtreleme konusunda da zayıf bir grafik çizen Outlook işyerinde kullanım aşamasında gerek organizasyon gerekse zaman yönetimi konusunda kullanıcıların başına derde sokup duruyor. Oysa amacı onlara yardımcı olmak, hayatlarını kolaylaştırmak.
Alternatifi var mı? Evet… Hem de çok sayıda. Ama en azından yine Microsoft ürünü olan Outlook Express ya da Vista ile beraber gelen Windows Mail kullanarak problemlerinizin çoğunu çözebilirsiniz.
Sizce hangi program başınızın belası?Şimdi sıra sizde. Aşağıdaki yorum bölümünü kullanarak bilgisayarınıza kurduğunuz, bilgisayarınızı aşırı yavaşlatan, nefret ettiğiniz ama her nedense kendinizi kullanmak zorunda hissetiğiniz programları ve yorumlarınızı bekliyoruz.
Ayrıca, hantal bir programa karşı kendi kullandığınız alternatif önerinizi de yazıp diğer ziyaretçilerin hayatlarını kolaylaştırabilirsiniz...

hurriyet

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area