Ads Area

LG Optimism Your Feed (Akışınızı İyimserleştirin) Kampanyası Başlattı

LG, küratörlüğünü global etki liderlerinin yaptığı bir oynatma listesiyle, kullanıcıların sosyal medya üzerinden iyimser ve ilham veren içeriklerle etkileşim kurmasına olanak tanıyacak.
 

LG Electronics (LG) 'Optimism Your Feed (Akışınızı İyimserleştirin)' adlı global bir kampanya başlattı. 
 
Kampanya kullanıcıları akışlarındaki olumlu ve ilham verici içeriklerle proaktif bir şekilde etkileşime geçmeye davet ederek sosyal medya deneyimlerine daha fazla iyimserlik getirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. 
 


LG Başkan Yardımcısı ve Marka Yönetimi Bölümü Başkanı Kim Hyo-eun, “Müşteri odaklı bir marka olan LG, iyimserliğin tutkulu bir savunucusu. Hem çevrimiçi hem de gerçek dünyadaki olumlu faaliyetlerimizle bilinçli olarak insanların hayatlarında olumlu değişiklikler yaratmayı hedefliyoruz. 
 
Yapay zeka çağında, sarsılmaz 'Hayat Güzeldir' vaadimize bağlı kalmaya devam ediyoruz. İnsan odaklı bir yaklaşımla müşterilerimizin hayatlarını iyileştirmeye ve daha iyi bir gelecek için umut beslemeyi sürdüreceğiz” dedi. 
 
 LG tarafından yaptırılan yeni bir küresel araştırma, sosyal medyanın hem bir endişe kaynağı hem de insanların eğlenmek, arkadaşları ve aileleriyle iletişim kurmak, haberler ve güncel olaylardan haberdar olmak için başvurduğu bir yer olduğunu ortaya çıkardı. 
 
Ankete göre, katılımcıların neredeyse yarısı (yüzde 45), sosyal medya akışlarının olumlu içeriklere eşit veya daha fazla miktarda olumsuz içerikten oluştuğunu belirtiyor. 
 
Katılımcıların dörtte biri (yüzde 28) sosyal medya akışlarındaki olumsuz içeriğin kaygılarını artırdığını, beşte biri (yüzde 20) ise bu içeriğin kendilerini mutsuz ettiğini söylüyor. 
 
Diğer çalışmalar (https://hbswk.hbs.edu/item/hate-spreads-faster-on-twitter-evidence-from-44-news-outlets) ayrıca algoritmaların sıklıkla olumsuz ve özel konuşmaları teşvik ettiğini öne sürüyor. Küresel anket, algoritmaların çalışma şeklini etkileyen tetikleyicileri ve akışların olumlu içeriğinin nasıl artırılacağını anlamaya çalıştı. 
 
Etkileşime girdiğinde akışa daha iyimser içerik çekecek orijinal içerikten oluşan 'Akışınızı optimize edin' oynatma listesinin olumlu içeriği artırmada etkili olacağı ortaya çıktı. 
 
'Optimism Your Feed (Akışınızı İyimserleştirin)', LG'nin geçen yıl insanları hayata iyimser bir tavırla yaklaşmaya teşvik etmek ve ilham vermek amacıyla tanıttığı küresel Life’s Good kampanyasının bir parçası olarak ortaya çıktı. 
 
Tina Choi, Victoria Browne, Josh Harmon gibi iyimser etkileriyle tanınan küresel içerik üreticileri ile işbirliği içinde oluşturulan 'Optimism Your Feed (Akışınızı İyimserleştirin)' oynatma listesi, motivasyondan iyi hissettiren içeriğe kadar 20'den fazla kısa biçimli video içeriyor. 
 
Ayrıca LG, İnsan Merkezli Bilgi İşlem alanında doktora sahibi bilgi teknolojileri ve teknoloji etik uzmanı Profesör Casey Fiesler'in de aralarında bulunduğu sosyal medya uzmanlarından danışmanlık alıyor. 
 
Fiesler, teknoloji etiği, internet politikası ve çevrimiçi topluluklar alanlarında araştırma yapıyor, eğitim veriyor ve sosyal medya içerik denetimi ve öneri sistemleri gibi konularda yayınlar yapıyor. Ayrıca bir içerik yaratıcısı olarak halkı bu konularda eğitiyor. 
 
 Sosyal medya hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve algoritmalar bu alanlarda gördüğümüz içerikte önemli bir rol oynuyor. LG'nin küresel oynatma listesi ve kampanyası, kullanıcılara daha olumlu ve moral verici gönderiler görme fırsatı veriyor. 
 
Neyle meşgul olmayı seçtiğimiz konusunda daha bilinçli olarak hayatımıza daha güçlü bir iyimserlik, denge ve mutluluk getirebiliriz. Fiesler'e göre, "Öneri algoritmaları, hangi içerikle etkileşimde bulunacağımızı tahmin ederek sosyal medyada ne göreceğimizi belirliyor. 
 
Dolayısıyla bu algoritmalar bizi hem iyi hem de kötü yönde daha spesifik nişlere yönlendirebilir. Araştırmalar, kontrol edilmediğinde kullanıcıların olumsuz akışa kapılabileceğini ve zararlı içeriklerle oldukça hızlı bir şekilde karşılaşabileceğini gösterdi. 
 
İlk savunma hatlarımızdan biri dijital okuryazarlığımızı geliştirmemiz ve algoritmaların çevrimiçi deneyimlerimizi nasıl etkilediğine daha fazla dikkat etmemiz. İyi haber şu ki, bu algoritmik tahminlerin girdileri üzerinde bir miktar kontrolümüz var; olumlu içerikle etkileşime geçmeyi seçersek, daha fazlasını görme ihtimalimiz yüksek."
 
 Global etki lideri ve TEDxTalk konuşmacısı Victoria Browne şunları söyledi: "Sosyal kanalımızdaki algoritmalar, çevrimiçi olarak gördüğümüz içerik üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir ve bu da zihinsel sağlığımızı etkileyebilir. 
 
Bu yüzden 'Akışınızı iyimserleştirin' konusunda tutkuluyum ve umarım insanlar bu oynatma listesini algoritmalarını yeniden eğitmek ve hayatlarının her alanında pozitifliği teşvik etmek için bir temel olarak kullanırlar. Ruh sağlığı için mücadele etmenin ne kadar zor olduğu genelde görülmüyor. 
 
Bu kampanyayla arkadaşlarımıza ulaşmamız gerektiğini, birbirimize yardımcı olabileceğimizi söylüyoruz. Algoritmamız, insanlara daha az değil, daha fazla bağlı hissetmemizi sağlayacak içerik önermek üzerine." 
 
 'Feed'inizi İyimserleştirin' oynatma listesi LG'nin küresel TikTok kanalında (@lge_lifesgood) ve küresel YouTube kanalında (@LGGlobal) bulunuyor ve daha sonra dünyanın dört bir yanındaki içerik üreticileri ile yapılan işbirlikleri yoluyla çeşitli sosyal medya platformlarına yayılacak.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area