Ads Area

HPE Aruba Networking, kurumsal güvenlik, yapay zeka ve IoT’yi geliştirmeye yönelik yeni yüksek kapasiteli Wi-Fi 7 erişim noktalarını tanıttı

Yeni Wi-Fi 7 kablosuz erişim noktaları, kapsamlı yapay zekaya hazır uç BT çözümü ve yapay zeka eğitimi ve çıkarımı için verileri yakalamak ve yönlendirmek amacıyla güvenli, yüksek performanslı kullanıcı ve IoT bağlantısı sağlıyor 
 

Hewlett Packard Enterprise, kablosuz veri aktarımı için rakip ürünlere göre %30'a kadar daha fazla kapasite sağlayan Wi-Fi 7 erişim noktalarını (AP) piyasaya sürdü. 
 
Yeni AP'ler ağ güvenliğini güçlendirmenin yanında kurumsal yapay zeka, nesnelerin interneti (IoT), konum ve güvenlik uygulamalarının ihtiyaç duyduğu bağlantıları sağlamak amacıyla konum tabanlı hizmetleri iyileştiriyor. 


 
Kurumsal kablosuz ağ alanında pazar lideri olan, Kurumsal Kablolu ve Kablosuz LAN Altyapısında Gartner Magic Quadrant'ta 18 kez liderliği üstlenen HPE Aruba Networking, standartların ötesine geçen yeni Wi-Fi 7 AP'lerle inovasyonu sürdürüyor. 
 
Söz konusu performans, HPE'nin 5GHz ve 6GHz bantlarını tamamen kullanarak bantlar arasındaki mücadeleyi kalıcı şekilde ortadan kaldıran, patentli ultra üç bantlı donanım teknolojisiyle elde ediliyor. 
 
HPE Aruba Networking kablosuz teknolojilerden sorumlu CTO’su Stuart Strickland, "Yirmi yılı aşkın Wi-Fi inovasyon liderliğiyle HPE Aruba Networking, müşterilerine sürükleyici deneyimlerden otomatik üretim süreçlerine kadar değişen farklı iş hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları güvenilir, güvenli, yüksek performanslı bağlantıyı sunma taahhüdünü sürdürüyor" dedi. 
 
Strickland, "Wi-Fi 7 AP'lerimiz performans ve verimlilikteki iyileştirmelerin çok ötesine geçerek akıllı bir IoT merkezi haline geliyor, ağı güvence altına alıyor, iş yükünü dağıtıyor, ortam karakterini tanımlıyor ve iş ve operasyonel analitik için sağlam bir temel sağlıyor" şeklinde konuştu. 
 
HPE Aruba Networking Central tarafından yönetilen yeni HPE Aruba Networking AP'ler, Zigbee ve Bluetooth gibi çeşitli IoT protokolleri için yerleşik donanım desteği sağlayarak veya çift USB arayüzü aracılığıyla ek IoT ağ katmanı kurma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. 
 
AP'ler aynı zamanda kurumların ağların ucuna yerleştirdikleri kameralar, motor sensörleri, enerji sensörleri ve hareket dedektörleri gibi IoT cihazlarının sayısındaki artışı karşılamak için güvenli bir bağlantı platformu sağlıyor. 
 
350'den fazla teknoloji ortağının entegrasyonu sayesinde kuruluşlar artık IoT kaynaklı verileri verimli bir şekilde yakalayabiliyor, güvenliğini sağlayabiliyor, taşıyabiliyor ve gerçek zamanlı içgörüler elde etmek amacıyla bunlardan yararlanabiliyor. 
 
Ayrıca bu veriler öngörü ve tahmine dayalı bakım, dijital ikizler ve kişiselleştirilmiş müşteri kullanıcı deneyimleri gibi çözümler için yapay zeka modellerini eğitmek ve etkinleştirmek için kullanılabiliyor. 650 Group baş analisti Chris DePuy, "Optimize edilmiş bağlantılar günümüzde kritik bir öneme sahip. 
 
Müşterilerimiz kablosuz altyapılarına akıllı yatırımlar yapmayı, ağın geleceğe hazır olmasını ve istenen iş sonuçlarını sağlama ihtiyacını göz önünde bulundurmayı istiyor. 
 
IoT cihazlarındaki artış, her yerde güvenliğe olan talep ve eski cihazları barındırmak için geriye dönük uyumluluk ihtiyacı ile Wi-Fi 7, günümüz işletmelerinin ağ yükseltme kararları verirken aradıkları işlem gücünü, esnekliği, hızı, güvenilirliği ve kapasiteyi sağlıyor" dedi. 
 
IoT cihazları, yapay zeka eğitimi ve çıkarımları için zengin bir veri kaynağı sunduğundan, 350'den fazla HPE teknoloji ortağından oluşan kapsamlı bir iş çözümleri ekosistemi, kuruluşların gerçek zamanlı iş öngörüleri sunmak için IoT kaynaklı verileri verimli bir şekilde yakalamasına, güvenliğini sağlamasına, taşımasına ve bunlardan faydalanmasına yardımcı olabilir. 
 
AI veri göllerinin oluşturulmasına yardımcı olmanın yanı sıra bu veriler, tahmine dayalı bakım, dijital ikizler ve kişiselleştirilmiş müşteri kullanıcı deneyimleri gibi çözümlere yönelik yapay zeka modellerini eğitmek ve etkinleştirmek için kullanılabilir. 
 
HPE Aruba Networking 730 Serisi Kampüs AP'lerinin piyasaya sürülmesiyle, işletmeler aşağıda sıralanan özellikler eşliğinde kablosuz yatırımlarının değerini en üst düzeye çıkarabilirler: 
 
Zorlu kullanım koşullarında daha fazla Wi-Fi performansı: UTB filtreleme, 5GHz ve 6GHz bantlarında bitişik kanallardaki paraziti ortadan kaldırarak performansı ve kapasiteyi en üst düzeye çıkarır ve kuruluşlara her iki bandı aynı anda kullanma olanağı sağlar. 
 
Gelişmiş kablosuz güvenlik: İlke tabanlı erişim kontrolü, Layer 7 uygulama güvenlik duvarları ve gelişmiş IoT görünürlüğü sağlayan HPE Aruba Networking Central Client Insights, kullanıcılar ve IoT cihazları için rol tabanlı erişim sağlamak üzere otomatik Dinamik Segmentasyon gibi güvenlik öncelikli özelliklerin temelini oluşturur. 
 
Ek özellikler arasında kablolu veri korumasını AP'ye taşıyan yeni bağlantı seviyesi şifreleme (MACsec*) yetenekleri ve üniversite kampüsleri gibi grup ortamlarında kullanıcı cihazlarının güvenli, self-servis hizmete alınmasını sağlayan kişisel kablosuz ağ modu da yer alır. Ek IoT ağ katmanı ihtiyacını ortadan kaldırın: HPE Aruba Networking Central'ın IoT Operasyonları panosu, cihazların devreye alınmasını kolaylaştırır. 
 
AP'lerin IoT cihazlarının üçüncü taraf IoT hizmetleriyle doğrudan iletişim kurması için bir bağlayıcı ve yerel işleme öğesi olarak hareket etmesine olanak tanıyarak, yüksek maliyetli ve satıcıya özgü IoT ağ katmanlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırır. 
 
IoT protokolleri için daha geniş destek: Çift özel Bluetooth ve Zigbee radyo iletişimi, yüksek yoğunluklu IoT ortamları için destek sağlar. Çift USB bağlantı noktası, tescilli protokolleri kullanan çok çeşitli IoT cihazları için sağlam bağlantı olanağı sunar.
 
AP'nin entegre, kalıcı olmayan harici antenleri zorlu radyo frekansı (RF) ortamları için tasarlanmıştır. 
 
Bir veri işleme çözümü olarak AP: HPE Aruba Networking 730 Serisi AP'ler, önceki HPE modellerine göre iki kat daha fazla SDRAM ve Flash belleğe sahiptir. 
 
Uygulamaya özel kapsayıcıların AP'lerin üzerinde çalışmasını sağlayarak veri iletimini kolaylaştırır ve sıcaklık veya hareket gibi gerçek zamanlı koşullara daha hızlı yanıt vermek için verilerin yerel olarak işlenmesini sağlar. 
 
Hassas konum hizmetleri:HPE Aruba Networking 730 Serisi AP'ler gerçek zamanlı, sürükleyici ve endüstriyel kullanım senaryolarının yanı sıra IEEE 802.11az standardı için kendi kendine konum belirleme ağlarının etkinleştirilmesine destek ve bir metre dahilinde hassasiyet sağlayan gelişmiş konum algılamalı hizmetler için yeni Wi-Fi konum standardından yararlanan ilk cihazlardır. 
 
Ek özellikler arasında Küresel Navigasyon Uydu Sistemi (GNSS) alıcısı ve kat seviyesinde haritalama için bir barometrik sensör yer alır; bu sensör, kullanıcı katılımını artırabilen ve kaybı azaltmak için değerli varlıkları takip edebilen çift yönlü IoT konum verileri için Bluetooth Düşük Enerji (BLE) 5.4'ü içerir. 
 
 Sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu: Yapay zeka destekli, dinamik güç tasarrufu modu, işletmeler için enerji kullanımını ve maliyetlerini azaltmaya yardımcı olur. 
 
HPE Aruba Networking 730 Serisi Erişim Noktaları Temmuz 2024'te dünya genelinde satışa sunulacak ve sınırlı ömür boyu garanti içerecek. 
 
HPE Aruba Networking 730 Serisi Kampüs AP'lerinin yönetimi, abonelik olarak sunulan HPE Aruba Networking Central aracılığıyla yapılacak. HPE Aruba Networking Central, bağımsız bir SaaS teklifi olmasının yanı sıra HPE GreenLake (NaaS) aboneliğinin bir parçası olarak da sunuluyor ve HPE GreenLake uçtan buluta platformu aracılığıyla kullanılabiliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area