Ads Area

Samsung SmartThings Find ile cihaz kaybetme endişesine son

Akıllı telefon, saat, tablet, SmartTag ve kulaklıklar artık güvende Samsung SmartThings Find ile cihaz kaybetme endişesine son 
 

Samsung’un isteğe bağlı cihaz bulma hizmeti SmartThings Find, şimdiye kadar 300 milyon kayıtlı cihaz buldu. Temmuz 2022’den bu yana 100 milyondan fazla kayıtlı nokta, SmartThings Find ağına eklendi. 
 


SmartThings Find, aralarında akıllı telefonlar, tabletler, akıllı saatler ve kulak içi kulaklıkların da olduğu farklı Samsung Galaxy cihazlarının yerini anında tespit edebiliyor. 
 
Samsung Electronics, SmartThings Find hizmeti ile 300 milyon kayıtlı cihazın yerini tespit ettiğini duyurarak, uygulamanın son derece yaygın bir biçimde kullanıldığını ilan etti. 
 
SmartThings Find hizmetine kayıt olan seçili cihazlar, diğer Samsung Galaxy kullanıcılarının cihazlarının konumunu tespit edebilmesine yardımcı oluyor. 
 
Kayıtlı noktalarda 300 milyon gibi önemli bir eşiğe ulaşılması, SmartThings Find hizmetinin hızlı ve istikrarlı bir biçimde yaygınlaşmaya devam ettiğini gösteriyor. 
 
Temmuz 2022’den bu yana 100 milyondan fazla kayıtlı nokta SmartThings Find ağına eklendi. Böylece SmartThings Find ağı, 10 ay gibi kısa bir sürede 1.5 kat genişlemiş oldu. 
 
Samsung’un, kaybolan cihazların bulunması için geliştirdiği hizmet, ağa katılan her bir cihaz diğer Galaxy cihazların yerini tespit edebildiği için giderek daha da etkili hale geldi. Kayıtlı cihazlardan oluşan ağın genişlemesi, SmartThings Find hizmetinin kullanıcılar açısından daha verimli olmasını sağlıyor.  
 
Gelişmiş güvenlik ve gizlilik özellikleri içeriyor 
Samsung Electronics Kurumsal Başkan Yardımcısı ve SmartThings Birim Başkanı Jaeyeon Jung konuyla ilgili olarak; “SmartThings Find hizmetinin yakaladığı hızlı büyüme ivmesi bizi çok mutlu ediyor. 
 
Bağlantılı cihaz ekosistemimiz, birçok yeni olanağın önünü açarken, cihaz kaybetme endişesini azaltan ve eşyaların güvende kalmasını sağlayan anlamlı bir fayda ortaya koyuyor. 
 
SmartThings Find hizmetinin sağladığı faydaların yanında bu teknolojinin güvenli ve emniyetli bir şekilde kullanıma sunulması konusunda da hassasız. SmartThings Find, kullanıcı verilerinin korunması ve kötüye kullanımın engellenmesi için gelişmiş güvenlik ve gizlilik özelliklerini de içeriyor. 
 
Ayrıca, güvenliğin artırılması için gereken özellik ve standartların desteklenmesi adına sektörümüzle de işbirliği halindeyiz” değerlendirmesinde bulundu. SmartThings Find, farklı Samsung Galaxy cihazlarının yerini anında tespit edebiliyor. 
 
Bu cihazlar arasında akıllı telefonlar, tabletler, akıllı saatler ve kulak içi kulaklıklar yer alıyor. SmartThings Find ayrıca anahtar, çanta gibi eşyalarda kullanılan Galaxy SmartTag ya da SmartTag+[1] cihazlarını da bulabiliyor. 
 
Kullanıcının cihaz kimliği anonim olarak kaydediliyor  
SmartThings Find hizmetinden faydalanan kullanıcıların sayısı giderek artarken güvenlik ve gizlilik, Samsung’un en önemli önceliği olmaya devam ediyor. 
 
SmartThings Find, hassas bilgilerin korunması için kullanıcı verilerini şifreliyor. Ayrıca Samsung Galaxy cihazlarda bulunan savunma sınıfı güvenlik platformu Samsung Knox sayesinde daha kapsamlı bir koruma sağlıyor. 
 
Bir cihazın konum verileri üçüncü kişilerle yalnızca kullanıcı onayına bağlı olarak paylaşılırken, kullanıcının cihaz kimliği her 15 dakikada bir değiştiriliyor ve anonim olarak kaydediliyor. 
 
‘Etraftaki bilinmeyen takip cihazlarını arama’ özelliği sayesinde Android ve iOS kullanıcıları, etraftaki bilinmeyen takip cihazlarını manuel olarak tespit edebiliyor. 
 
Bu özellik, takip cihazının sinyal gücünü gösteren bir göstergeyle birlikte kullanıcıların bilinmeyen bir takip cihazının mevcut konumlarına ne kadar yakın olduğunu görebilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca tanımlayabildikleri takip cihazlarını 'güvenli' olarak işaretleyebiliyor  
 
Konum takip hizmetinin kötüye kullanımı önleniyor 
SmartThings Find, Galaxy kullanıcıları için ‘Bilinmeyen takip cihazı uyarıları’ özelliğiyle de güvenlik sağlıyor. 
 
Bu özellik, SmartThings Find'ın bilinmeyen bir SmartTag tespit etmesi durumunda kullanıcılara bildirim göndererek izinsiz takip konusunda onları uyarıyor. 
 
Bu sayede kullanıcıların güvenliği korunurken, konum takip hizmetlerinin kötüye kullanılması da önlenebiliyor. Bu özelliği etkinleştirmek isteyen kullanıcıların, SmartThings uygulamasının ‘Life’ sekmesi üzerindeki Find hizmetine girmesi gerekiyor. 
 
Ayarlar menüsü üzerinde 'Bilinmeyen takip cihazı uyarıları' özelliği açılıp kapatılabiliyor. Alternatif olarak kullanıcının kendisi de civardaki bilinmeyen takip cihazlarını manuel olarak arayabiliyor. 
 
[1] SmartTag ve SmartTag+, Android 8 veya sonraki sürümleri çalıştıran tüm Samsung Galaxy akıllı telefonlar, tabletler ve diğer cihazlarla kullanılabilmektedir. SmartTag+'daki AR bulma özelliği, Galaxy S23+ ve Ultra, Galaxy S22+ ve Ultra, S21+ ve Ultra, Note20 Ultra, Z Katlama2, Z Katlama3 ve Z Katlama4 gibi UWB donanımlı cihazlarda mevcuttur.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area