Ads Area

Samsung Galaxy Watch5 Serisi yeni bir sağlık güncellemesi alacak

Samsung, Galaxy Watch5 Serisi’nde sunduğu Regl Döngüsü Takibi özelliğini, Cilt Sıcaklığı desteğiyle güncelleyerek, kadınların döngülerini daha düzenli edebilmesine fırsat sunuyor. 
 

Yeni özellik ile Galaxy Watch5 ve Galaxy Watch5 Pro kullanıcıları, uyku esnasında da aktif olan sıcaklık sensörüyle regl döngülerini daha düzenli olarak takip edebiliyor.
 
Samsung, Galaxy Watch5 Serisi akıllı saatlerinde sunduğu takvimli Âdet Döngüsü Takibi özelliğine cilt sıcaklığı ölçümünün[1] eklendiğini duyurdu. 
 


Yeni özellik sayesinde Galaxy Watch5 ve Galaxy Watch5 Pro kullanıcıları, regl döngüsünü ve genel sağlık durumunu takip etmek için daha kapsamlı bilgilere kolayca ulaşabilecek. 
 
Yeni özellik Samsung Health uygulaması güncellemesiyle[2] Kore, ABD ve 30 diğer Avrupa ülkesinde kullanılmaya başlayacak[3]. Güncellemenin Türkiye’de kullanılabilirliği için çalışmalar sürdürülüyor. 
 
Normal şartlarda, kadınların âdet dönemini öngörebilmenin bir yöntemi olarak, vücut sıcaklığı verilerine de başvuruluyor. Kadınların regl dönemindeki bazal vücut sıcaklığı (BBT) normale göre farklılık gösterebiliyor. 
 
BBT’nin regl döngüsü takibi için uyandıktan hemen sonra, herhangi bir fiziksel aktiviteden veya çevresel bir etkiden önce ölçülmesi gerekiyor. Doğru BBT ölçümüyse her sabah ilk iş olarak ölçümün yapılmasıyla elde edilebiliyor. 
 
Bunu yapmak içinse bazen kişi uygun olmayabiliyor ya da ölçüm yapmayı unutabiliyor. Ancak Samsung’un yeni özelliği bu süreci otomatik hale getirerek kolaylaştırıyor.  
 
Sensörlerle cilt sıcaklığı takip ediyor, bir sonraki regl dönemini öngörülebiliyor
 
Regl Döngüsü Takibi özelliği Natural Cycles (cilt sıcaklığı takibi) desteğiyle geliştirildi. Samsung’un sensör teknolojisine entegre edilen bu özellik, kullanıcıların cildindeki sıcaklık değişimlerini takip edebilmesini sağlıyor. 
 
Bu da bazal vücut sıcaklığının uyku esnasında doğrudan kişinin bileğinden daha doğru tahmin edilebilmesine olanak veriyor. Galaxy Watch5 Serisi, daha doğru ölçüm için kızılötesi teknolojisini kullanıyor. 
 
Bu sayede çevresel koşullar farklılaşsa dahi ölçüm doğru yapılabiliyor. Gelişmiş Âdet Döngüsü Takibi özelliği sayesinde, kullanıcılar yumurtlama dönemini de takip ederek, bir sonraki âdet dönemlerinin hangi güne denk geleceğini öğrenebiliyor. 
 
Cilt sıcaklığından regl döngüsü tahmini özelliği nasıl aktif hale getirilir? 
 
Özelliği aktifleştirmek için Samsung Health uygulaması üzerinden Regl Döngüsü Takibi özelliğinin açık hale getirilmesi ve en son regl görülen tarih aralığının girilmesi gerekiyor. Kullanıcı daha sonra “cilt sıcaklığından regl döngüsü tahmini” seçeneğini işaretleyerek özelliği kullanmaya başlıyor. Bir önceki aya ait ölçümler, Regl Döngüsü Takibi altındaki grafik üzerinde gösteriliyor. 
 
Bu sayede kullanıcılar, regl dönemini, tahmini yumurtlama dönemini ve fertilite tablosunu görüntüleyebiliyor. Toplanan veriler şifrelenerek güvenli bir biçimde kullanıcı cihazında saklandığından, kullanıcı kendi verileri üzerinde daha fazla denetime sahip oluyor.  
 
“Kullanıcılara kişisel sağlık durumunu takip etmenin yeni yollarını sunuyoruz” 
 
Samsung Electronics Mobil Deneyim Bölümü Dijital Sağlık Ekibi Başkanı Hon Pak, yeni özelliğe ilişkin olarak şunları söyledi: “Samsung’un sağlık alanına bütüncül yaklaşımını, sensörlerimiz için geliştirdiğimiz yeniliklerle bir adım daha ileri taşıyoruz. 
 
Kullanıcılara daha fazla yol gösteren derinlemesine ve ayrıntılı sağlık verileri sunuyoruz. Galaxy Watch5 Serisi üzerindeki yeni kızılötesi sensör, sağlık konusunda sunduğumuz özelliklere bir yenisini ekliyor ve kullanıcılara kişisel sağlık durumunu takip etmenin yeni yollarını sunuyor.” 
 
 Regl Döngüsü Takibi ayrıca günlük kayıtlara girilen semptomları da değerlendirerek, bunlara uygun ilgili bilgileri ve ipuçlarını veriyor. Bu bilgiler arasında dinlenme günü tavsiyesi veya pelvik bölgedeki ağrılar için hafif egzersizler yer alıyor. 
 
Samsung Health uygulaması ayrıca[4] bütüncül sağlığın regl döneminde de yönetilebilmesine ilişkin faydalı bilgiler öneriyor. Bu bilgiler arasındaysa genel sağlığı iyileştirmeye yönelik rehberli esneme ya da stres azaltıcı veya uyku düzenleyici meditasyon seansları bulunuyor. 
 
[1] Tıbbi cihaz olarak onay/kayıt almayla ilgili ülkeler bazındaki kısıtlamalardan dolayı bu özellik yalnızca şu anda hizmetin sunulduğu ülkelerde satın alınan telefonlarda ve akıllı saatlerde mevcuttur. Doğum kontrolü için tasarlanmamıştır. 
 
Hormonal doğum kontrolü ilaçları alıyorsanız veya yumurtlamayı engelleyen hormon tedavisi görüyorsanız, bu hizmet yumurtlamayı izlemek için faydalı olmayacaktır. 
 
Tahminler, saatinizin doğru kullanımına, giriş verilerine, ortam koşullarına vb. bağlı olarak değişebilir. 18 yaş ve üstü kullanıcılar için tasarlanmıştır. Kullanıcılar, nitelikli bir sağlık uzmanına danışmadan yapılan tahminlerden çıkarım yapmamalı veya bu tahminlere dayalı klinik eylemde bulunmamalıdır. 
 
[2] Hem Galaxy Watch5'te hem de eşleştirilmiş akıllı telefonda uygulama güncellemeleri gerekmektedir. Kullanılabilirlik pazara, operatöre ve modele göre farklılık gösterebilmektedir. 
 
[3] Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya , Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere. 
 
[4] Kullanılabilirlik pazara ve cihaza göre farklılık gösterebilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area