Ads Area

Ahbap Derneği, depremden etkilenenler için Deprem Güvenli Noktalar Haritası paylaştı

Bu sabah 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen deprem çevredeki birçok ili sarstı. 
 

Yıkılan bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, birçok vatandaş evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ahbap Derneği, depremden etkilenenler için kapılarını açan kurum ve işletmelerin yer aldığı bir güvenli noktalar haritası paylaştı. 
 


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre bu sabah 4.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem çevredeki birçok ilde yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş’ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana ve Osmaniye gibi birçok çevre ilde de binaların yıkıldığı deprem sebebiyle birçok vatandaş bulunduğu bölgeleri terk etti. 
 
Deprem çalışmalarına katılan Ahbap Derneği, deprem sonrasında evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar için “Deprem Güvenli Bölgeler Haritası” yayınladı. 
 
Resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan haritada vatandaşlara kapılarını açan kurum ve işletmelerin konumları yer alıyor. İhtiyacı olan vatandaşlar harita üzerinden en yakın güvenli bölgeleri bularak, işaretli noktalara gidebilir. 
 
Ahbap Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, kendi işletmelerinin haritaya eklenmesini isteyenlerin @Ahbap_iletisim adresine ulaşmaları gerekiyor. Deprem Güvenli Noktalar Haritası’na aşağıdaki linkten erişilebilirsiniz: 
 
https://www.google.com/maps/d/u/1/viewer?mid=1aQ0TJi4q_46XAZiSLggkbTjPzLGkTzQ&ll=37.9849403958198%2C38.48452665004177&z=7

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area