Ads Area

Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası olan FUPS Bank, altyapısını GTech’in Symphony Banking ürünü ile kuruyor.

FUPS Bank, 29 Eylül 2022 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan aldığı Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası kuruluş izni ile birlikte kullanıcıları ile buluşma çalışmalarına son sürat ile devam ediyor. 
 

Türkiye’nin finansal teknolojiler alanında çözümler sunan en büyük şirketlerinden biri olan GTech’in bankacılık sektöründeki derin bilgi birikimi ile geliştirdiği ve Türkiye’nin birçok bankası tarafından aktif olarak kullanılan Ana Bankacılık Çözümü “Symphony Banking” dijital bankalar için de çözüm oluyor. 
 


 Finansal teknolojiler alanında yaşanan dönüşüm ile birlikte ortaya çıkan ihtiyaçlara çözüm sunan, yeni nesil bankacılık gereksinimlerini karşılayan, entegrasyon yeteneği yüksek Symphony Banking Ana Bankacılık Uygulaması, Türkiye’nin ilk dijital bankası olan FUPS Bank tarafından tercih edildi. 
 
Symphony Banking ürünü; tüm bankacılık gereksinimlerini tek bir noktada birleştirerek, kullanıcılarına dinamik, merkezi, kolay revize edilebilen süreç yönetimi ve altyapı hizmeti verirken aynı zamanda bankaların çok hızlı bir şekilde müşterilerine yeni ürün sunmalarını imkan tanıyor.  
 
Yeni nesil teknolojileri yakından takip eden danışman kadrosuyla, müşterilerinin dijital dönüşüm süreçlerinde katma değerli ürünler sunduklarını belirten GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mine Taşkaya; AR-GE’ye yaptıkları yatırımlarla bankacılık ve finans sektöründeki başarılarını taçlandırdıklarını belirtti. 
 
Türkiye’nin en yeni dijital bankası FUPS Bank’a hizmet vermekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Mine Taşkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “
 
GTech olarak kendi geliştirdiğimiz çözümlerle şimdiye kadar geleneksel bankaların hem uçtan uca bankacılık sektöründeki bütün ihtiyaçları karşılayabiliyor hem de altyapılarını oluştururken bütün raporlama ve analiz hizmetlerini bir arada sunuyorduk. Şimdi müşteri portföyümüze dijital bankalar da eklendi.
 
 Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası olan FUPS Bank’ın altyapısını temel bankacılık uygulamamız Symphony Banking ve yasal raporlama ürünümüz Magic Reports ile kurmasından gurur duyuyoruz. 
 
Symphony Banking’in esnek altyapısı ile yeni ürün ve hizmetleri hızlı bir şekilde müşterilerine sunmalarını sağlayarak FUPS Bank’ı pazarda rekabetçi kılacağımıza inanıyoruz.”  
 
Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankasını kurma sürecinde aynı heyecanı taşıyan GTech ile çalışmaya başladıklarını, bankacılık alanında da inovatif ve elastik olmayı sürdürmeyi amaçladıklarını belirten FUPS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yüce Zerey, ‘’FUPS’un özünde yer alan fayda odaklı inovasyon tutkusu, elektronik para kuruluşumuz FUPS’un çok sayıda inovasyon yapabilmesi ve elastik yapısıyla hızla adapte olabilmesini sağlayarak kısa sürede kullanıcılar ve iş ortakları gözünde ayrıştırıp farklı bir konuma yerleşmesini sağladı, bunu FUPS Bank ile de gerçekleştireceğimizden şüphemiz yok. 
 
FUPS Bank için GTech’in “Symphony Banking’’ ürününün de benzer bir tutkuyla geliştirildiğini gördük ve kısa sürede işbirliği sağladık. 
 
GTech’in Türkiye’nin ilk dijital mevduat bankası kuruluşu heyecanını bizimle paylaşan iş ortaklarımızdan biri olduğu için memnunuz. Bizimle aynı heyecanı taşıdıklarını görüyoruz.‘’ diye konuştu. 
 
 GTech Hakkında 
2000 yılında kurulan GTech, farklı iş alanlarında uzmanlaşmış ve teknolojiyi yakından takip eden danışman kadrosuyla, müşterilerine dijital dönüşüm süreçlerinde katma değerli ürünler ve hizmetler sunmaktadır. 
 
Müşteri odaklı yaklaşımı, verinin her katmanı ve her alanı üzerinden edindiği bilgi ve derin saha tecrübesi ile GTech, Veri Yönetimi ve Bankacılık çözümleri olmak üzere 2 ana başlık altında uçtan uca hizmetlerini sunmaktadır. 
 
Veri Yönetimi alanında Büyük Veri ve İleri Analitik, Yapay Zeka, Veri Ambarı ve İş Zekası, Veritabanı ve Sistem Yönetimi, Bütçe Planlama ve Finansal Konsolidasyon (EPM) hizmetleri yer almaktadır. 
 
Bankacılık çözümlerinde ise, uçtan uca bir bankanın bütün finansal servis ihtiyaçlarını karşılayan Symphony Banking (Ana Bankacılık Çözümü), Symphony Lending (Tüketici Finansman Çözümü), Magic Reports (Yasal Raporlama Çözümü), Smartbank (İleri Analitik Çözümü, Profit 4.0 (Kârlılık Analizi Çözümü) ve Moody’s Analytics Risk Yönetimi çözümlerini sağlamaktadır. 
 
İstanbul merkezli olarak faaliyetlerini yürüten ve uzun süredir Avrupa ve İngiltere’deki müşterilerine hizmet veren GTech, 2022 yılında Dubai ofisini açarak Körfez Bölgesi’de de hizmet vermeye başlamıştır.  
 
FUPS Bank Hakkında 
FUPS Bank, 29 Eylül 2022 tarihinde BDDK’dan kuruluş izni alan ilk dijital mevduat bankası konumunda bulunuyor. FUPS Bank’ın kurucusu FUPS, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından 10 Eylül 2020 tarihinde yetkilendirilmiş lisanslı bir elektronik para kuruluşudur.
 
 3 yıl süren geliştirme döneminin ardından 2021 Kasım ayında kullanıcıları ile buluşan FUPS, kart paketleri dahil teknolojisi inhouse geliştirmiştir. 
 
FUPS, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Principal statüde VISA üyesi olmasının yanı sıra, Payment Card Industry (PCI) ve Data Security Standart (DSS) sertifikasyonlarına da sahip bulunuyor. Ödeme hizmetleri ve elektronik para sektöründe “Seç Seç”, “İkili Hesap”, ‘’Chat’, “Harcamadan Böl Böl” ve “QR Kart” gibi ilklere ve patentli inovasyonlara imza atmıştır.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area