Ads Area

oppo 6nm'lik Son Teknoloji Görüntüleme NPU'su MariSilicon X'i Tanıttı

Sınıfının en iyi güç verimliliğine, 20 bit ultra yüksek dinamik aralığa, gerçek zamanlı RAW formatı işleme yeteneğine ve Gelişmiş RGBW Pro Modu'na sahip olan MariSilicon X, 2022'nin ilk çeyreğinde Find X Serisi ile sunulacak.
 

Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO bugün, kendi tasarımı olan ilk üstün teknoloji görüntüleme NPU'su MariSilicon X'i resmi olarak duyurdu. 
 
6nm işlemci teknolojisiyle geliştirilen MariSilicon X, benzersiz güç verimliliği ile olağanüstü performans sunmak için gelişmiş bir NPU (Neural Processing Unit/Nöral İşlem Birimi), ISP (Image Signal Processor/Görüntü Sinyali İşlemcisi) ve çok katmanlı bellek mimarisini bir araya getiriyor.
 


Canlı ön izlemenin yanında çarpıcı 4K Yapay Zeka Gece Videoları çekmek için gerçek zamanlı RAW işlemeyi mümkün kılan MariSilicon X, 2022'nin ilk çeyreğinde Find X Serisi ile sunulacak. 
 
OPPO Kıdemli Direktörü Jiang Bo, etkinlikte yaptığı konuşmada "Görüntüleme teknolojisinin sınırlarını zorlama konusunda on yıldan fazla deneyime sahip olan OPPO, kamera modülleri, lensler ve algoritmalar söz konusu olduğunda sektördeki en büyük yeniliklerin birçoğuna imzasını attı. 
 
Mobil görüntüleme sistemlerine daha fazla güç sunarken kullanıcılarımıza olağanüstü deneyimler yaratacak olan yeni son teknoloji görüntüleme NPU'muz, şimdiye kadar attığımız en büyük adımı teşkil ediyor" dedi. 
 
Ultra hız yüksek verimlilik ile buluşuyor 
MariSilicon X'in NPU'su, yapay zeka algoritmalarını desteklemek açısından fazlasıyla yeterli olan bilgi işlem gücüyle saniyede 18 trilyon işlem sergiliyor. Watt başına saniyede 11,6 trilyon işlem gücü verimliliğine sahip NPU, pili yormadan en üst düzey performans sunuyor. 
 
NPU ayrıca, çığır açan özel bir tera-bps bellek alt sistemine sahip. Bu sistem, MariSilicon X'in baştan sona hiçbir adımda bellek kısıtlanması yaşamadan NPU'nun bilgi işlem gücünden tam olarak yararlanabilmesine imkan tanıyor. 
 
Verilerin depolama ve işleme birimleri arasında sürekli kopyalanması esnasında geçen süre önemli ölçüde azalıyor. MariSilicon X'te 8,5 GB/sn'ye kadar ekstra bant genişliğine sahip özel bir DDR bulunuyor. 
 
Çok katmanlı bellek mimarisi, gecikmeleri büyük ölçüde en aza indiriyor ve gereksiz miktarda tekrarlanan okuma-yazma döngülerinin neden olduğu güç tüketimini azaltıyor. 
 
MariSilicon X, OPPO'nun Yapay Zeka Gürültü Azaltma Algoritmasını çalıştırırken, OPPO Find X3 Pro ile karşılaştırıldığında, 20 kata kadar daha hızlı performans gösterebiliyor; her kareye gerçek zamanlı karmaşık geliştirmeler uygulayarak 4K Yapay Zeka Gece Videosu çekebiliyor. 
 
Ultra HDR görüntüler için güçlü ISP 
MariSilicon X, görüntülerin Find X3 Pro'dan elde edilenlere göre 4 kat daha büyük, yani 20 bit 120 db'lik inanılmaz bir dinamik aralığıyla, yakalanmasını sağlayan güçlü bir ISP'ye sahip. 
 

 
 
ISP'nin gücü, sahnelerin en parlak ve en karanlık alan aralıklarına 1.000.000:1 kontrast oranı kazandırarak görüntülerin gerçeğe daha yakın olmasını sağlıyor.  
 
Gerçek zamanlı RAW işleme 
Büyük bilgi işlem gücü ve yüksek veri çıkışı sayesinde MariSilicon X, RAW formatında ve piksel düzeyinde gerçek zamanlı, doğrudan 4K yapay zeka işlem yapmak ve 20 bit HDR füzyonunu gerçekleştirmek için görüntülemede devrim yaratıyor. 
 
Orijinal görüntüleme verilerini işleyen MariSilicon X, görüntülerde 8dB sinyal-gürültü oranı elde edebiliyor; bu da sayısal fotoğrafçılıkta yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. 
 
RGBW Pro Modu, Pro Performansın kilidini açıyor 
Dual Image Pipeline tasarımı ve Double RAW süper örnekleme özelliği sayesinde MariSilicon X, OPPO'nun RGBW sensörünün tüm potansiyelini ortaya çıkarıyor, RGB ve Beyaz renklerin ayrışmasını ve birleşmesini destekliyor. 
 
Sinyal-gürültü oranında 8,6 dB'lik başarı ve fotoğraf doku kalitesinde 1,7 kat iyileştirme sağlayan bu gelişme hem fotoğraflardaki hem de videolardaki görüntüleri daha etkileyici hale getiriyor.  
 
4K Yapay Zeka Gece Videosunda çığır açan adım 
Özel bir görüntüleme NPU'su olan MariSilicon X, sayısal fotoğrafçılıkta yeni bir çağın başladığına işaret ediyor. 
 
Performans ve güç verimliliğindeki bu büyük sıçrama sayesinde, daha net ve keskin videolar oluşturmak için Yapay Zeka Gürültü Azaltma algoritmalarının gücü açığa çıkarılmış oluyor. 
 
Ayrıca, daha büyük dinamik aralık ve daha iyi renk reprodüksiyonu sağlayan MariSilicon X, çekilen her karenin hareketsiz bir fotoğraf kadar zengin ve tanımlı görünmesini sağlıyor. 
 
Bu sayede, 4K Yapay Zeka HDR Gece Videosu çekimi, Android telefonlarda ilk kez mümkün hale geliyor. MariSilicon X, 2022 yılının ilk çeyreğinde Find X Serisinde sunulacak ve akıllı telefonlar için en güçlü görüntüleme deneyimini yaşatacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area