Ads Area

robot süpürgeler hayatımızı da alışkanlıklarımızı da değiştiriyor

Homend’in araştırmasına göre robot süpürgeler hayatımızı da alışkanlıklarımızı da değiştiriyor! 
 

Curiocity – Homend Robot Süpürge Araştırması sonuçları, robot süpürgelerin hayatımıza ne denli hızlı bir giriş yaptığını, bizlerin de aynı hızla yaşam alanlarımızı ve bazı alışkanlıklarımızı robot süpürgelere göre dizayn etmeye başladığımızı ortaya koyuyor. 
 


GFK Panelmarket 2020 verileri ile Ipsos Hane Tüketim Paneli Dayanıklı Tüketim Ürünleri Araştırması sonuçlarının da yer aldığı Curiocity – Homend Robot Süpürge Araştırması’ndan çıkan çarpıcı başlıklar şöyle:  
 
Beklentileri karşılıyor 
Robot Süpürge Kategorisi yüzde 560 büyüdü:Homend’in araştırmasında yer alan GFK Panelmarket 2020 verisi rakamlarına göre Robot Süpürge Kategorisi 2020 yılında adetsel olarak yüzde 560 büyüme sağladı. 
 
 Hanelerde robot süpürge kullanımı artıyor:Curiocity – Homend Robot Süpürge Araştırması’ndaki Ipsos Hane Tüketim Paneli Dayanıklı Tüketim Ürünleri Araştırması verilerine göre, Türkiye’de hanelerin yüzde 4.7’sinde robot süpürge bulunuyor. 
 
Kullananlar mutlu:Curiocity – Homend Robot Süpürge Araştırması, robot süpürge kullanıcılarının mutlu olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü robot süpürge satın alanların yüzde 92’si beklentilerini karşılandığı bildiriyor. 
 
Mobilyalar yeniden tasarlanıyor 
Temizliğe başlamadan önce en çok kablolar toplanıyor:Araştırma sonuçları robot süpürge kullanıcılarının yüzde 23’ünün temizlik öncesi bir hazırlık yapmadığını ortaya koyuyor. Yapılan ön hazırlıkta ise yüzde 52 oranı ile kabloları toplamak ilk sırayı alırken, yerde duran eşyaları kaldırmak ise yüzde 51 ile ikinci sırada yer alıyor. 
 
Robot süpürge kullanıcılarının sadece yüzde 17’si temizlik öncesinde halıları kaldırmayı tercih ederken, yüzde 3’lük kesim de diğer ön hazırlıkları gerçekleştiriyor. Evler robot süpürgelere göre şekilleniyor: 
 
Robot süpürgelerin mobilya sektörüne etkileri önümüzdeki dönemlerde kendisini daha çok hissettirecek. Curiocity – Homend Robot Süpürge Araştırması’na göre robot süpürge alanların ev dekorasyonunu da ciddi şekilde değiştirdiğini gösteriyor. 
 
Araştırmaya katılanların yüzde 72’si “mobilyalarımı robot süpürgeye göre seçerim”, derken yüzde 44’lük bir kısım da evinin dekorasyonunu robot süpürgeye göre değiştirdiğini belirtti. 
 
Araştırmaya katılanların yüzde 38’i ise evinin dekorasyonunda değişiklik yapmayı planladığını söyledi. Değişiklik yapmayacağım diyen ise yok! Evcil hayvan sahiplerinden yoğun ilgi:Araştırma, robot süpürge tercih edenlerin yüzde 72’sinin evcil hayvanı olduğunu gösteriyor. 
 
Evcil hayvan besleyenlerin “etrafa dökülen tüy” sorununda kurtarıcı olarak gördüğü robot süpürgelere; yüzde 43 kedi, yüzde 28 köpek, yüzde 26 kuş, yüzde 3 oranında da diğer evcil hayvan sahiplerinden yoğun ilgi var. Kullanıcılar konuşan robot istiyor: 
 
Robot süpürgelerin yüzde 59’unda konuşma özelliği var. Robot süpürge kullanıcılarının yüzde 50’si bu özelliği faydalı bulurken, yüzde 37’si ise çok faydalı olduğunu düşünüyor. Araştırmaya katılanların sadece yüzde 3’ü hiç faydalı bulmadığını söylerken, yüzde 11’lik bir kısım ise kararsız. 
 
İhtiyaç ve beklentilere özel geliştirildi 
Tüketicilerin davranış, ihtiyaç ve beklentilerine mercek tutarak ürünler geliştiren Homend, robot süpürge pazarında da sürekli olarak değişen ve gelişen ihtiyaçları daha iyi anlayıp çözüm üretmek için araştırmalar yapıyor. 
 
Yaptığı araştırmalar çerçevesinde üstün teknolojik özelliklere sahip ve sıra dışı şık köşeli tasarımlı Homend Alex’i pazara sunan marka, satış sonrası destek hizmetleri ve yetkili servisleri ile de tüketicilerin her an yanında. 
 
Tüketici merkezli araştırmalarla geliştirilen Alex, alışılmış yuvarlak robot süpürgelerden farklı köşeli tasarımı sayesinde, özellikle köşelerde kalan kör noktalarda bile tam temizlik sağlıyor. 
 
Üstelik yuvarlak robotlara göre yüzde 40 daha uzun fırçalarıyla zemin üzerinde daha geniş bir alanı temizleyerek zamanı da verimli kullanıyor.  
 
Homend Hakkında: 
Homend 2010 yılında küçük ev aletleri pazarında insanların yaşam kalitelerini yükseltmeyi hedefleyerek yola çıkan, tüm operasyonlarında merkezine insanı alan bir marka. 
 
Bugün yenilenen Homend’in kuruluşundaki yapıtaşlarını koruyarak, “sektörün özgün çözümler sunan karakteristik markası olma” vizyonu ve “insanların kendi hayatlarında henüz dile getirmedikleri eksikleri fark etmek ve bunları iyileştirme alanlarına dönüştürmek” misyonuyla faaliyetlerine güçlenerek devam ediyor. 
 
Özgün çözüm ve anlamlı yeniliklerle hayata hizmet eden Homend, kuruluşundan kısa bir sure sonra, dünyanın en prestijli tasarım yarışmalarından biri olan Red Dot Design Awards’dan üç ödül birden alarak önemli bir başarı sağlamıştır. Üretiminde sağlıklı malzemeler kullanılan, düşük enerji harcayan ürünler geliştirmeye öncelik veren Homend markalı 100’den fazla ürün bulunmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area