Ads Area

Apple’ın iOS 14 ile Çıkardığı Yeni Gizlilik Özellikleri Reklamverenleri Nasıl Etkileyecek?

Apple, IDFA'yı kısıtlayan yeni gizililik özelliklerinin uygulamasını geciktirmiş olsa da, iOS 14 hayatımıza çoktan girdi ve yeni gizlilik yönergeleri kapsamında IDFA'ya gelecek değişiklikler önümüzdeki yıl geçerli olmaya başlayacak. 


 

Bu ek süre, reklamverenler ve pazarlamacılar için Apple değişimi başlattığında başarılı olmak adına öğrenmek, test etmek ve denemek için en iyi zaman!

Apple, kullanıcıların cihaz kimliklerini takip etme ve üçüncü taraflarla paylaşmak için yeni bir düzenleme ile onay alma sorumluluğunu uygulama geliştiricilerine aktardı. 



Geliştiriciler için değişiklikleri uygulamak basit olabilir, ancak bu değişiklerin aynı zamanda tüm mobil ekosistem üzerindeki etkilerinin karmaşık olacağını söylemek de kesinlikle yanlış olmaz. 

Zaman ayırmak ve Apple’ın sağlamış olduğu bu ek süreyi doğru bir şekilde kullanmak gerekiyor.

AdColony ve MMA, marka reklamverenlerinin Apple'ın gizlilik değişiklikleri hakkında bilmesi gereken her şeyi ve bundan sonra iOS uygulamalarında medya satın alımlarına nasıl yaklaşılacağını açıklamak için bir webinar düzenledi.

Webinar sırasında tartışılan üç ana fikir şunlardı;

2021'de Apple'dan Gelecek Üç Önemli Gizlilik Değişikliği

  • Yayıncıların, IDFA'ya erişim elde etmek yani kullanıcıların cihaz kimliklerini takip edebilmeleri için Apple'ın Uygulama Takip ve Şeffaflık yönergesi çerçevesinde kullanıcılardan belirgin içerik isteyen uygulamaya özgü bir modeli benimsemeleri gerekecek. Nihayetinde, katılım oranları ve ne olacağı şimdilik net olmasa da açık olan şu ki, tüketicileriyle daha iyi ilişkileri olan markalar ve uygulamalar, data paylaşımı ve IDFA’nın önemi konusunda katılım oranlarını güven ve iletişim yoluyla artırabilecekler.
  • iOS 14 değişikliğiyle, kullanıcılar bir uygulamayı indirdiklerinde, uygulamanın gizlilik ve veri kullanımı hakkında çok daha fazla bilgi edinebilecekler. Hangi kullanıcı verileri toplanıyor, bu uygulamadan kim sorumlu gibi benzer sorulara kolaylıkla cevap bulabilecekler.
  • Apple’ın SKAdNetwork ölçümleme çözümünün yeni bir sürümü çok yakında hayatımızda olacak. SKAdNetwork'ün hem bir kaynak uygulaması hem de yüklenmiş bir uygulama bileşeni var, bu nedenle eğer uygulamanız SKAdNetwork'ü desteklemiyorsa, herhangi bir SKAdNetwork uygulama indirme kampanyası envanteriniz için teklif veremez hale geliyor. Yeni kullanıcılar elde etmek isteyen reklamverenler ve pazarlamacılar bu değişiklikler konusunda rahatladıkça ve Apple kapasite ve imkanlarını genişlettikçe, SKAdNetwork talebinin de zamanla artması bekleniyor.

Bu Değişikliklerin Etkileri

Reklam gösterim sıklık sınırlamaları veya günlük gösterim sınırlaması, demografik hedefleme veya kitle hedeflemesi, katılım oranları değişsin ya da değişmesin, IDFA verilerinin kaybından en çok etkilenecek olan pazarlamacıların kullandığı temel metrikler. Mobil ölçümleme ise bir bütün olarak Apple’ın IDFA değişikliklerinden etkilenecek. 

Burada reklamcıların veya pazarlamacıların yanıtlaması gereken en büyük soru, bu değişikliklerle karşı karşıya kaldıklarında, verimli ve uygun reklam harcamalarını sürdürebilmek için başka hangi araçlara ihtiyaçları olacakları. Yeni çözümler bulan reklamverenler bu yeni mobil dünyada kazananlar olacak.

Gizlilik, Apple’ın vazgeçemediği bir ürünü diyebiliriz. Apple, gizliliğe ne kadar önem verirse, daha fazla tüketici Apple işletim sistemlerini içeren Apple cihazlarını satın almaya devam edecek.

Bu güncelleme ile tüketiciler, şeffaf bir şekilde verilerinin takip edilip edilmeyeceğine kendileri karar verecek. Bu nedenle, Apple aslında hem tüketici değerlerine hem de kendi iş önceliklerine önem verdiğini bizlere gösteriyor.

SKAdNetwork'e Hazır Olmak

SKAdNetwork için uygulama indirme kampanyalarınızı tasarlarken, aşağıdaki konu başlıklarına dikkat etmeyi ihmal etmeyin:

  • İş zekası (BI) sistemleriniz bu değişimlerin üstesinden gelmek için donatıldı mı?
  • Kampanya kurulumunuz veya kampanyanızın yapısı bu değişimleri idare edecek donanıma sahip mi?
  • Mobil ölçüm ortağınız (MMP) bu değşimlerle başa çıkmak için hazır mı?

Özellikle marka performansı kampanyaları için, mobil ölçümlemenizin SKAdNetwork ile uyumlu olduğundan emin olmanız gerekiyor. 

- Marka performansı kampanyalarının temel hedeflerine göre, reklamverenler Apple değişiklikleri için yeni çözümler aramalı ve mutlaka öncesinde kampanyalarını test etmeliler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area