Ads Area

DMAX Türkiye, dört ESL Pro Tour CS:GO turnuvasını canlı yayınlayacak

DMAX Türkiye, ESL Pro Tour CS:GO turnuvalarının Türkçe yayın ve dağıtım haklarını satın aldı



Dünyanın en büyük espor şirketi ESL, premier oyun festivali organizatörü DreamHack ve DMAX Türkiye, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) Türkiye turnuvasının son dört maçını espor dünyasıyla bir araya getirecek önemli bir iş birliğine imza attı. 



İş birliği, ESL’in bu sene hayata geçireceği IEM ve ESL One Turnuvaları ve aynı zamanda ESL Türkiye Ulusal Şampiyonası gibi bazı premier turnuvaların canlı yayın haklarını içeriyor.



İstanbul merkezli DMAX Türkiye, ESL ve DreamHack ile yaptığı medya hakları anlaşması kapsamında dört premier turnuvanın lisanslı içeriklerinin Türkçe yayın haklarına sahip oldu. 

Premier espor turnuvası ESL One Cologne 2020 Online, IEM New York 2020 Online, ESL CS:GO Major ve Türkiye Ulusal Şampiyonası, DMAX Türkiye’nin lineer ve dijital kanalları aracılığı ile canlı yayınlanacak. 

Ağustos 2020 itibariyle hayata geçen iş birliği DMAX, ESL ve DreamHack şirketleri arasında gerçekleşen ilk anlaşma.


Discovery Inc kuruluşu olan DMAX, aralarında Almanya, İngiltere ve İspanya’nın olduğu birçok ülkeye eğlence içerikli yayınlar sunuyor. 


Başta erkek izleyici kitlesine yönelik içerikler üreten ve yeni alanlara açılmakta her zaman öncülük eden DMAX, Türkiye’deki yayınlarına başladığı 2018 yılından bu yana en sevilen Türk televizyon kanalları arasında yer alıyor. Günlük 6 milyon seyirciye ulaşan DMAX Türkiye, senede 51 milyon farklı seyirci ile buluşuyor.


ESL Global Medya’dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Frank Uddo: “DMAX Türkiye ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklıktan heyecan duyuyoruz. 

Türkiye’de böyle güçlü bir partner ile yola çıkıyor olmamız esporu hayranlarına ulaştırmamız açısından çok etkili olacak. Birlikte çalışmak için son derece profesyonel bir yayıncı olan DMAX’in güçlü yayın kanalları aracılığı ile esporun Türkiye’de çok daha geniş kitlelere ulaşacağına inanıyorum.” dedi.


DMAX ile hayata geçirilen bu ortaklıktan dolayı heyecan duyduğunu ifade eden DreamHack Eş Başkanı Roger Lodewick ise, “Bu yeni iş birliği esporu Türkiye’deki espor hayranlarının evlerine ulaştırmanın çok anlamlı bir yolu olacak. 

Oyun, toplulukları her zaman bir araya getirir. Dolayısıyla kaçırılmaması gereken bu turnuvaları, izleyici kitlesine ana dilinde ulaştırıyor olmaktan inanılmaz mutluyuz” dedi.


Türkiye FTA Kanalları Başkanı ve EMEA Yayın Geliştirme Başkanı Unai Iparragirre ise “ESL ve ve DreamHack arasındaki bu yeni iş birliğinden dolayı çok heyecanlıyız. 

Birçok DMAX seyircisi aynı zamanda espor hayranı. DMAX, bu iş birliği sayesinde Türkiye’de esporun yeni adresi olacak ve 18 - 30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan ESL One Cologne turnuvasından başlayarak çeşitli Counter-Strike: Global Offensive turnuvalarını canlı yayınlayacağız.” dedi.



ESL hakkında


Dünyanın en büyük espor şirketi olan ESL, 2000 yılında kurulduğundan beri en popüler video oyunları ile düzenlediği sayısız online ve offline espor yarışmalarıyla sektöre şekil veriyor. 

Şirket, ESL Pro Tour kapsamında ESL One, Intel® Extreme Masters, ESL Pro League ve diğer stadyum büyüklüğündeki turnuvalar da dahil olmak üzere yüksek profilli, markalı uluslararası ligler ve turnuvalar düzenliyor. 

Ayrıca, ESL Ulusal Şampiyonalarını, amatör kupalarını ve herkesin başarıya ulaşabileceği bir dünya yaratan eşleştirme sistemleri üretiyor. 
Dünyanın her yerinde ofisleri bulunan ESL, uluslararası ESL yarışmaları, amatör ligler, yayıncı aktiviteleri ve daha fazlasıyla, espor inovasyonuna küresel ölçekte liderlik ediyor. Lider uluslararası dijital eğlence grubu MTG’nin bir parçası olan ESL hakkında detaylı bilgi için: About.eslgaming.com


ESL Pro Tour — Daha önce birbirinden bağımsız olan çeşitli ESL ve DreamHack turnuvalarını bir araya getirerek, her yıl gerçekleştirilen, çeşitli oyunlardan ve turlardan oluşan büyük bir şampiyonadır. 

ESL ve DreamHack’ın bu birlikteliğinin amacı; sıfırdan başlayıp zirveye çıkan oyuncular için daha bütünleşik bir yol, CS:GO, StarCraft II and WarCraft III hayranları için daha tatmin edici bir hikaye ve yeni espor hayranları için daha şeffaf bir yapı yaratmaktır.



DreamHack Hakkında


DreamHack’ın amacı dijital nesile eğlence sunmaktır. 1994’te BYOC LAN bölümü olarak kurulan DreamHack 25 yılı aşarak Avrupa ve Kuzey Amerika merkezli, günümüz gençliği için dijital festival olarak global bir fenomen olmuştur. 

DreamHack festivalleri espor müsabakaları, canlı müzik, sergi, kreatif müsabakalar, LAN Parti, cosplay ve daha birçok etkinliğin toplamından oluşur. 

Espor’un öncülerine destek olan DreamHack, dünyanın en büyük espor içeriği üreticilerinden biri olmaya devam etmektedir. Her sene milyonlarca seyirci DreamHack yayınlarını takip eder. 2019’daki DreamHack etkinlikleri 335.000’in üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.


DMAX Türkiye Hakkında


Discovery Inc. tarafından işletilen DMAX ücretsiz eş-görüntüleme yayını yapan bir TV kanalıdır. Mevcut tüm dijital platformlarda ve uyduda yayın yapan DMAX Türkiye’de 51 milyon kişiye ulaşmaktadır. 

DMAX, belgesel, gerçekçi-eğlence, spor etkinlikleri, lifestyle ve reality programları odaklıdır. Grand slam tenis turnuvalarının finalleri, yağlı güreş etkinlikleri, boks müsabakaları ve espor turnuvaları gibi büyük spor etkinliklerinde bu sporların hayranlarını bir araya getirir. 

DMAX, 2018 Mart ayında kurulduğundan bugüne dek Türkiye’nin en hızlı genişleyen ağlarından biri oldu. Cesur insanlar için eğlence platformu olan DMAX, Almanya, Avusturya, İsviçre, Asya-Pasifik, Birleşik Krallık ve İtalya’da yayın yapıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area