Ads Area

Deezer Meksika’daki büyümesini hızlandırmak için TV Azteca ile özel bir iş birliği yaptı

40 milyon dolar değerindeki anlaşma Deezer’ın değerini  2018’deki son fonlama turundan yüzde 30 daha fazla yükselecek şekilde- 1.3 milyar euro’ya ( 1.4 milyar dolar) çıkardı. 


 TV Azteca ve Grupo Salinas’ın diğer şirketleri ile iş ortaklıkları ile Deezer Meksika’da hızla büyüyecek. 



Deezer ayrıca sosyal uygulama Mugo’yu da satın alıyor ve Deezer Live ile kendi müzik programına sahip ilk online müzik dinleme platformu oluyor. 

Deezer ve TV Azteca, Meksikalılara en sevdikleri müzikleri ve pod-cast’leri getirmek için gerçekleştirdikleri iş ortaklığı ile sesli yayın sektöründe taşları yerinden oynatıyor. 


Bu özel iş ortaklığı, Deezer’ın Meksika’daki büyümesini hızlandırırken, TV Azteca ve Grupo Salinas şirketleri tüm işletmelerinde ve hizmetlerinde Deezer’ın tanıtımını yapacak. 

Meksika’nın online müzik dinleme pazarının 2019 - 2024 yılları arasında iki katına çıkarak, 700 milyon doları aşması bekleniyor. Deezer, içinde Meksika, Kolombiya ve Arjantin’in de bulunduğu Latin Amerika ülkelerinde artan bir dinleyici kitlesine sahip. Ayrıca Deezer, Brezilya’daki en büyük ikinci müzik dinleme servisi... 

Grupo Salinas şirketleri ile iş ortaklığı Deezer’ı Meksika’daki en önemli oyunculardan birisi haline getirecek ve bölgedeki büyümesini hızlandıracak. Meksika’daki müzikseverler TV Azteca’da, Deezer’ın zahmetsizce, tek dokunuşla müzik deneyimi sunduğunu anlatan kampanyalarıyla markayı tanıma imkanı bulacak. 

Bugün kullanıcılar Totalplay üzerinden direkt olarak müzik dinlemek için kayıt olabiliyorlar. Deezer ayrıca Grupo Elektra ile iş ortaklığı kapsamında, ülke genelindeki geniş mağaza ağındaki alımlarını tamamlayarak, Meksika’daki tüketicilerine dijital müzik hizmeti sunacak. 

 İspanyolca konuşan dinleyiciler, Latin sanatçılardan çeşitli içerikleri dört gözle bekleyebilirler. Ayrıca her geçen gün artan uzmanlıkla derlenmiş yerel listelerin tadını çıkarabilirler. Buna ek olarak Deezer, Meksika’da dinleyicilerin sayısız programın ve hikayenin tadını çıkarmaları için pod-cast’lerin duyurusunu yaptı. 

 Deezer CEO’su Hans- Holger Albrecht, “Meksika dünyanın en hızlı büyüyen müzik pazarlarından bir tanesi. Grupo Salinas ile bir stratejik iş ortağı olarak birlikte iş yapmaktan ve Deezer’da yeni bir yatırımcı olarak ağırlamaktan heyecan duyuyoruz. 

Meksika, Kolombiya ve Arjantin gibi ülkelerde çok büyük bir büyüme potansiyeli görüyoruz ve burada pazarlama ve abone sayısı artışı için yatırım yapıyoruz. Deneyimimiz ve Brezilya’da ikinci sıradaki pozisyonumuz bölgede rekabetin ana unsurlarından birisi olmamızı sağlayacak” dedi. 

 Meksikalı müzikseverlerin sevdikleri içeriklere ulaşabilmesi için şimdiden ekibi hazırladıklarını dile getiren Albrecht, şöyle devam etti: “ TV Azteca sayesinde eşi görülmemiş bir erişime ulaşacağız. Bu da Meksikalı müzik düşkünleri için daha fazla içerik yaratabileceğimiz anlamına geliyor. 

Ayrıca Grupo Elektra’nın ülke çapındaki mağazalarıyla yakından çalışarak, kanıtlanmış perakende stratejimizi uygulamaya başlamaktan da heyecan duyuyoruz.” Grupo Salinas İnovasyon Direktörü ve TV Azteca’daki Azteca Play’in Yönetim Kurulu Başkanı Moshe Arel, “Deezer gibi birinci sınıf bir şirket ile bu iş birliğini ortaya koymaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu, pazardaki en yenilikçi ve sarsıcı iş ortaklıklarından birisi olacak. Meksika’daki müzikseverleri bağlarken proaktif olmak ve hızlı büyüyen müzik dinleme endüstrisine dahil olmak için heyecan verici bir dönem. 

Bu ortaklığın TV Azteca’nın içerik hizmetini güçlendireceğine ve Deezer’ın bölgedeki genişleme stratejsi doğrultusunda işbirliği yapmamızı sağlayacağına inanıyoruz” dedi. 

Anlaşmanın bir parçası olarak şirket popüler TV şovu Mugo Live’ı satın alacak ve onu “Deezer Live” olarak değiştirecek. 


Her bölümde iki milyon seyirci tarafından izlenen program ulusal Azteca Uno kanalında haftalık olarak yayınlanmaya devam edecek. Deezer, yeni ve yükselen yerli yetenekleri düzenli canlı performanslarla tanıtmaya odaklanacak. 

Deezer ayrıca Ori Segal, Shay Goldberg ve Roman Slutsky tarafından kurulmuş sosyal uygulama Mugo’yu da satın alıyor. Mugo’nun kurucularından ve CEO’su Ori Segal, “Dört yıl önce müzik endüstrisinin kırmızı fırtınalı sularına atladık. 

Amacımız, müziği mobilde sosyal bir hale getirmekti. İnanılmaz ve tutkulu bir yolculuktu. Stratejik iş ortaklarımız TV Azteca ve Grupo Salinas ‘ı Deezer ile birleştiren tutkal olmaktan ve bu hayali gerçeğe dönüştürmekten gurur duyduk” dedi. 

Beklenen toplam 40 milyon dolarlık yatırım uzun dönemi kapsayan bir süreçte gerçekleşecek. Toplam yatırım Deezer’ı 1.3 milyar Euro’luk (1.4 milyar dolar) değere ulaştırıyor. Bu da şirketin 2018’deki başarılı fonlama turundan sonra şirket değerinin yüzde 30 artışı anlamına geliyor.
Tags

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Ads Area