Ads Area

Vodafone Yerli Baz istasyonu ulak'ı hizmete aldı

Türkiye’nin uçtan uca dijitalleşmesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren Vodafone, yerli ve milli teknolojilerin gelişimine öncülük etmeyi sürdürüyor. 




Vodafone, Karadeniz Bölgesi’nde ULAK baz istasyonlarını başarıyla devreye aldı. 27 Ağustos 2019 – Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, yerli ve milli üretimin gelişmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. 

Vodafone bu kapsamda Karadeniz Bölgesi’nde 150 ULAK baz istasyonunu başarıyla devreye alarak Türkiye’nin yerlileşme hedefine verdiği desteği bir adım daha ileriye taşıdı. 

ULAK projesi için ilk günden bu yana her türlü desteği verdiklerini belirten Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, şunları söyledi: 

 “Vodafone Türkiye olarak, yerli ve milli ürün ekosisteminin büyümesini önceliklerimizden biri olarak görüyoruz. Yazılım ve donanım alanında atılacak adımların yerli üreticilerle hayata geçirilmesini, teknoloji alanında Türkiye’nin dünyada söz sahibi olması açısından önemli buluyoruz. 

Bu çerçevede, yerli ürün üreten ve ürünü şebekemiz standartlarında olan her üreticiyle çalışıyoruz. Yerli ve milli üretim alanında bir örnek olan ULAK yerli baz istasyonunun ticari olarak hizmet verebilmesi için ilk günden bu yana en fazla destek veren şirketlerden biri olduk. 

Global tecrübemizi ve mühendislik bilgimizi en kapsamlı şekilde ULAK’ın geliştirilmesi için kullandık. Ağustos ayı itibariyle de ULAK baz istasyonlarını ticari şebekemizde devreye almaya başladık. 

Vodafone olarak, Türkiye’de yerli ve milli üretimi geliştirmeye yönelik çalışmaları ileriye taşımak için ULAK’ın bugünden gelecek teknolojilere hazırlanmasına ve Türkiye’nin yerli ve milli üretim kapasitesinin gelişmesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Ads Area